Artikelen, Boekentips, Winkelen

Boekentips! Informatieve boeken die lekker weglezen

Deze week heb ik weer wat boekentips voor jullie. Zoals jullie zien zijn ze weer behoorlijk divers, maar net zoals mijn blog, heb ik een ratjetoe aan dingen die ik leuk en interessant vind!

De Beautybijbel: Dr. Roberto en Dr. Maurizio Viel

de beauty bijbel

De Beautybijbel; verwen jezelf en voel je fantastisch! •Dit schitterend vormgegeven boek geeft een eerlijke en open visie op plastische chirurgie•De auteurs slagen erin de lezer de juiste keuzes en beslissingen te laten nemen: wel of geen plastische chirurgie• Met de vele voorbeelden in dit boek kan de lezer bewuste keuzes maken en zijn gezondheid en uiterlijk positief beïnvloedenDit baanbrekende boek integreert een veelheid aan praktische -informatie over plastische chirurgie in een breed schoonheidsprogramma dat vele oefeningen bevat op het gebied van diëten, lichaamshouding, make-up en verzorging. Het staat vol met zogenaamde ‘quick-fixes’ en niet-chirurgische behandelingen, maar bevat ook stappenplannen om je voor te bereiden op plastische chirurgie. De auteurs stellen dat plastische chirurgie geen onrealistische zoektocht naar perfectie is, maar dat het gaat om het verbeteren van wat je hebt om je uiteindelijk -lekkerder te voelen.Dr. Roberto en Dr. Maurizio Viel zijn meer dan twintig jaar werkzaam als plastisch chirurg en hebben internationaal aanzien vanwege hun technieken. Deze identieke tweeling is geboren in Rome, studeerde 11 jaar in Milaan en promoveerde in de geneeskunde. Sinds 1990 werken zij in de Harley Street Clinic in Londen.

Inhoud verberg

In dit zeer informatieve boek gaan twee plastische chirurgen in op het waarom van het ondergaan van een of meer wel/niet chirurgische behandelingen op gezicht en lichaam, de behandeling zelf en de ‘nazorg’. In de eerste zes hoofdstukken krijgt de lezer uitleg over schoonheid, innerlijk en uiterlijk, waarom uiterlijk veranderen goed of niet goed is, aandacht voor verouderingsprocessen en hoe daarop in te spelen (met behulp van onder andere voeding, leefstijl, beweging en verzorging) en de mogelijkheden van hormonen. In twee hoofdstukken worden de mogelijkheden van invasieve en non-invasieve technieken beschreven. Per ingreep beschrijven ze de zakelijke en persoonlijke aspecten, aangevuld met hun eigen visie erop.

Met kleine zwart-witfoto’s van voor en na de ingreep worden enkele resultaten getoond. Een aantal persoonlijke verhalen behandelt de voors en tegens. In het laatste hoofdstuk benoemen ze de psychische kanten en hoe met het nieuwe uiterlijk om te gaan (cosmetisch, kleding, kapsel etc). Zeer duidelijke register met daaraan voorafgaand apart adressengegevens. Een dergelijk boek over dit onderwerp was er nog niet; zowel voor- als nadelen worden helder beschreven, zodat men afgewogen een beslissing kan nemen.

Erg leuk boek en enorm divers, werkelijk alles wordt besproken. Ook tips die je niet direct van plastisch chirurgen verwacht, zoals homeopathie. Leest lekker weg!

De pijn de baas Dr. Frits Winter

de pijn de baas

Heeft de medische wetenschap geen antwoord op uw pijn? Heeft u in het alternatieve circuit ook geen soelaas gevonden? Voelt u zich verslagen door de pijn? Voelt u zich veroordeeld tot een leven van lijden, van inactiviteit, van doelloosheid, van woede en machteloosheid? Vele honderden mensen met pijn hebben bewezen dat er een uitweg is uit de pijnproblematiek. Zij zijn op een andere, nieuwe manier met de pijn aan de slag gegaan. De pijn had hen vaak volledig in de greep, maar zij zijn teruggekomen en hebben uiteindelijk de pijn op de knieën gekregen. Zij zijn hun eigen therapeut geworden!

Het boek De Pijn de Baas helpt u uw eigen therapeut te worden. U kunt de invloed van de pijn terugdringen. U heeft dan kennis nodig over pijn en over de manier waarmee pijn beïnvloedbaar is. Het is belangrijk te weten wat u daarvoor moet doen, maar vooral wat u daarvoor moet laten.
Het zal u duidelijk worden waarom anderen u wel kunnen steunen, maar u niet kunnen helpen. Er is maar een persoon die voelt wat u voelt, die de ervaring heeft die u heeft en die uw omstandigheden kent. Om een goed therapieplan te maken heeft u kennis en inzicht nodig in ‘pijn’principes. Deze staan in dit boek beschreven.
In de meeste revalidatiecentra en pijnpoli’s wordt met deze handleiding gewerkt. Ook buiten de revalidatie kan deze behandelingsmethode nuttig zijn voor eenieder die beroepshalve met de chronische pijnproblematiek te maken krijgt. Te denken valt aan:huisarts, verzekerings–geneeskundige, bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, (bedrijfs-)maatschappelijk werker, fysiotherapeut, psycholoog en specialist (reumatoloog, anesthesioloog, orthopeed, gynaecoloog, oncoloog e.a.). Het onder deskundige begeleiding doornemen van deze behandelingsmethode blijkt een uitstekend therapeuticum te zijn, zeker als dit met meerdere patiënten tegelijkertijd kan gebeuren.
Via methodes van de gedragsgeneeskunde blijkt het mogelijk de pijn onder controle te krijgen.

Chronische pijn is voor velen een kwelling die hun hele bestaan beheerst. Al is de oorzaak niet altijd weg te nemen, toch is er veel verlichting in pijn te bewerkstelligen. De eigen houding, de houding van de omgeving, het leren zich te ontspannen en het zoeken van afleiding zijn van grote invloed. Erkenning dat de pijn een reeel probleem is, vormt het begin. Gedragsverandering is het sleutelbegrip. De auteur is betrokken bij een cursus voor pijnpatiënten in een revalidatiecentrum in Enschede. 

In het kort komt het er op neer dat je moet leren doseren, eigenlijk rusten voordat je pijn piekt. En dat is voor mij soms erg lastig. Maar wel een aanrader voor degenen die ook last hebben van chronische pijn. Binnenkort ga ik naar de revalidatie arts, ik denk dat die hetzelfde zal zeggen… Ik houd jullie op de hoogte!

Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij:  Margriet Sitskoorn

ik wil iets van jou

Met de kennis uit Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij leer je dingen op een eenvoudige manier naar je hand te zetten. Ervaar hoe je een ander kunt laten kiezen wat jou het beste uitkomt, hoe je lichamelijke en psychische pijn op een onverwachte manier kunt verzachten en hoe je per direct aardiger of aantrekkelijker gevonden wordt. Leer hoe je door het maken van bepaalde bewegingen nieuwe oplossingen bedenkt, wat de macht van je middelvinger is en hoe je anderen kunt aanzetten tot socialer gedrag.
In dit boek, dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en eerder verschenen columns, laat Margriet Sitskoorn zien hoe je wetenschappelijk bewezen technieken kunt toepassen in het leven van alledag. Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij maakt duidelijk hoe je op verrassend eenvoudige manier kunt bereiken wat je wilt, maar dat jij ook voortdurend beïnvloed wordt door anderen.

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag. Het spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe we op deze manier emoties, vaardigheden en gedrag kunnen beïnvloeden. Sitskoorn schrijft naast haar internationale wetenschappelijke werk columns voor verschillende bladen. Zij is tevens de auteur van de bestsellers Het maakbare brein en Passies van het brein. Voorts werkt ze mee aan diverse tv-programma’s en is ze een veelgevraagd spreekster.

Nee, ik ben nu niet goed in het manipuleren geworden, maar het is wel grappig, al die testjes en weetjes.. Als je aan een kind bijvoorbeeld vraagt, wil je spinazie? Dan kan je beter vragen: wil je worteltjes of spinazie? Dan heb je meer kans dat hij/zij een keuze maakt.

Als één van de boeken je aanspreekt, ik heb rechts een direct link gemaakt naar Bol.Com. Misschien zit er wel een interessant boek voor je tussen en sommige zijn ook geschikt voor E-readers!

Liefs, Babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Debbie
8 jaren geleden

Wat grappig, ik lees dat soort boeken eigenlijk nooit. Maar die laatste lijkt me wel interessant.