Filmtips! 2 Toffe Animatiefilms 9 Filmtips Filmtips! 2 Toffe Animatiefilms
Artikelen, Films en series, Lifestyle

Filmtips! 2 Toffe Animatiefilms

Ik heb weer een paar leuke filmtips voor de liefhebbers. De laatste dagen zijn we helemaal “into animatie”.  Weer  even totaal wat anders, hoewel sommige films behoorlijk wat diepgang hebben, zoals  Mary en Max. Een donkere en best gevoelige film. Waar gaat die over? Kijk snel verder!

boxtrolls_2

The Boxtrolls

Het Victoriaanse tijdperk in de stad Cheesebridge. De stad vreest de trollen die onder de straten van de stad wonen en ‘s nachts te voorschijn komen om kinderen en kaas te stelen, de twee zaken die ze het meest waardevol achten. Een jonge weesjongen, die opgevoed is door de ondergrondse trollen, probeert zijn vrienden te redden van een kwaadaardige verdelger.

Bron: Moviemeter.nl

The Boxtrolls is een geweldige animatie film. Mooi gemaakt, en heel grappig. Ik ben dol op dit soort films.  Als je een aversie hebt tegen kaas, niet kijken! Mijn zoon wordt al naar van het woord “kaas”…. behalve als het op zijn pizza zit. En in deze film draait heel veel om kaas. Leuk om te horen dat de Amerikanen het ook hebben over “Gouda cheese” en niet alleen over de Franse kaasjes.

Als je deze film hebt gezien zou je zo een BoxTroll opvanghuis willen beginnen. Super geinige gastjes.

Mary and Max

Mary Dinkle, een 8-jarig, mollig en eenzaam meisje leeft in de achterbuurten van Melbourne. Max Horovitz, een 44-jarige man met het syndroom van Asperger woont in New York. Ondanks hun enorme verschil in leeftijd, hun levensstijl en de grote zee tussen hun in weten ze dankzij het schrijven van brieven een hechte vriendschap op te bouwen.

Bron: Moviemeter

Een klei animatiefilm. Echt een film voor volwassenen. Humor en en sombere sfeer wisselen elkaar af. Mary en Max wonen ver van elkaar af, maar door hun briefwisseling ontstaat er een sterke band. Ze sturen elkaar ook kleine cadeautjes (vooral veel chocolade), en soms kan een brief ervoor zorgen dat hun vriendschap onder grote druk komt te staan. De sfeer is donker, droefgeestig, maar er zitten ook vrolijke en grappige momenten in.

mary_and_max_1

Een warme, aangrijpende film die je echt raakt. En dat gemaakt met klei figuurtjes. Waanzinnig knap gedaan.

handtekening Babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Sonja
6 jaren geleden

Boxtrolls is zo leuk, mooi getekend ook!
De andere ken ik nog niet! Gaat op lijstje!