Peter Hahn styleboard
Artikelen, Kleding, Lifestyle, Winkelen

Je eigen stijl creëren met een Styleboard

Je eigen stijl creëren, hoe doe je dat?

Als je door tijdschriften bladert dan zie je dat veel bekende mensen er altijd gelikt uitzien. Hoe doen ze dit toch?

In veel gevallen hebben deze celebrities een persoonlijke stylist in dienst en daarnaast zullen ze vaak ook een fijn budget hebben om mee te winkelen. Helaas kunnen we niet allemaal een stylist in de arm nemen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Als je er even voor gaat zitten kun je ook je eigen stylist zijn door een styleboard te maken.

Deze heb ik zelf gemaakt!

Peter Hahn styleboard

Wat is een styleboard?

Een styleboard is een bord waarop je een sfeerimpressie maakt van je stijl. Dit kan gewoon met een stuk groot papier, een schaar, lijm en een hoop tijdschriften. Vervolgens knip je uit wat je echt mooi vindt en waar je jezelf ook in ziet lopen. Hier probbeer je vervolgens een lijn in te creëeren. Bij het shoppen kun je dan dit board in je achterhoofd houden.
Je kunt tegenwoordig ook online je eigen styleboard creëeren.

Kijk bijvoorbeeld eens op deze website van Peter Hahn Modenieuws naar het styleboard.

Je kunt hier ook eenvoudig de styleboards van anderen bekijken om inspiratie op te doen. Pinterest is overigens ook een grote bron van inspiratie.

Waar moet je rekening mee houden bij het maken van een styleboard?

Als je aan een styleboard begint is het niet de bedoeling dat je lukraak alles wat je mooi vindt uitknipt en opplakt. Bedenk ook wat je werkelijk zult dragen. Je kunt je daarbij afvragen in welke kledingstukken die nu in je kast hangen je je prettig voelt en waarom je je daar prettig in voelt. Bedenk ook of de kleding past bij je leeftijd, leefstijl en je beroep. Verder is het belangrijk kleding uit te zoeken die je sterke punten accentueren. Op internet zijn honderden tips te vinden over welke soort kledingstukken passen bij welk figuur. Als je er in je eentje toch niet uitkomt kun je overwegen om toch een afspraak te maken met een stylist die je verder helpt.

Een voordeel van het werken met een styleboard is dat alle kledingstukken in je garderobe straks een stuk beter bij elkaar zullen passen, zodat je eenvoudig kunt mixen en matchen. Bovendien zul je minder vaak een miskoop doen, omdat je precies weet waar je naar op zoek bent.

Op de blog van Modenieuws kan je ook veel inspiratie opdoen!

Liefs, Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Esmée
8 jaren geleden

Wat een leuk idee! Ik vind alleen vaak hele andere outfits mooi, dan die ik zelf uiteindelijk in de winkel koop. Dat wordt nog even oefenen, maar dat komt vast goed. x

Kiss & Make-up
8 jaren geleden

Jaaa, leuk om mee te spelen en te experimenteren 🙂