KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 9 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?
Artikelen, Bad & Douche, Films en series, Food & Drinks, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Hallo KeeKers! Ik had jullie vorige week niet verteld dat ik bang was dat ik een hartaanval of iets dergelijks had gehad, want ik wilde eerst het bloedonderzoek afwachten van het ziekenhuis. Heb ik het aan mijn hart? Ik ben benieuwd of er mensen zijn die mijn symptomen herkennen. Verder in deze KeeK ook leuke dingen zoals lekkere gerechten, bizarre toevalligheden en een kijktip voor een Belgische serie! Maar natuurlijk zijn mijn rakkers ook van de partij! En zij doen ook aan #socialdistancing!

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 11 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Hartaanval?

Ik heb af en toe plotseling een heftig beklemmend en drukkend gevoel in mijn borst/ hartstreek en ik vond het tijd om het nu door de huisarts te laten nakijken.

Ik had het al een paar keer eerder gehad, zo een felle pijn in mijn borst. Een paar keer als ik in bed lag en 2 weken geleden toen ik in de auto zat, niet achter het stuur gelukkig. Maar toen Jeroen en ik het zwembad aan het opzetten waren gebeurde het weer! En nog pijnlijker en ditmaal duurde het zo een 10-15 minuten.

Ik zat toen de buizen van het frame bij elkaar te zoeken, dus druk bezig en ik zat in elkaar gedoken op de grond. De andere keren gebeurde het in ruststand dus dat is dan wel weer vreemd. (in bed, in de auto).

Het was zo een plotselinge heftige pijn in mijn borst dat steeds weg zakte en dan weer in volle hevigheid terugkwam. Ik moest even denken aan weeën. Was het mijn maag die verkrampte? Die deed ook pijn. Ook mijn bovenrug was helemaal stijf en verkrampt. Maar ik had geen uitstralende pijn in mijn arm. Vaak lees je dat dat ook gebeurt, het schijnt wel dat dat vaker bij mannen voorkomt. Paniek natuurlijk in mijn hoofd, want wat heb ik nou weer? Ik heb geen familieleden die iets van hartproblemen hebben maar één zal toch ooit de eerste zijn lijkt mij.

Naar de huisarts

De dag na het zwembad incident maar een afspraak bij de huisarts gemaakt, want ik vond het wel verontrustend. Daar aangekomen mocht Jeroen niet mee naar binnen wat ik wel heel jammer vond omdat hij vaak beter kan onthouden wat er gezegd is dan ik. Ik kreeg weer een andere arts. Ik kon geen afspraak maken bij de arts die ik prefereerde, het is nu afwachten wie je krijgt vanwege de corona maatregelen. Maar gelukkig was het een heel aardige vrouwelijke arts.

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 13 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Zij heeft mijn bloeddruk gemeten en die was goed. Natuurlijk heel veel vragen gesteld en haar indruk was dat het niet mijn hart was. Misschien een verkramping van mijn slokdarm? Door de corona maatregelen is het momenteel niet mogelijk om een hartfilmpje te laten maken, anders had ze dat laten doen. Maar ik moest wel bloed laten prikken.

De uitslag was goed, geen afwijkingen. Het advies was dat als de pijn langer dan een kwartier (tot een half uur) duurt, dan moet 112 gebeld worden. En dan nemen ze mij mee, zei ze.

Ik hoop niet dat het vaker gebeurd, het is zo pijnlijk maar vooral zo eng! In ieder geval weet ik nu wat te doen, maar hoop natuurlijk dat er geen reden tot paniek is.

UFO?

Ik droom de laatste tijd zo raar en ook komen er zulke gekke toevalligheden op mijn pad. Stel je voor, wij kijken naar een serie en het gebeurt mij regelmatig dat als ik dan voor het slapen in mijn boek verder lees dat een woord of een situatie exact overeenkomt van wat ik net in die serie of film gezien heb. Bijvoorbeeld: In de serie hebben ze het over Madurodam (om maar wat te noemen) en dan hebben ze het in mijn boek ook over Madurodam!

Maar laatst was het helemaal bizar. Weet je nog dat wij die “raket” zagen? Het was in ieder geval een vreemde rookpluim van waarschijnlijk een vliegtuig en wij grapten dat het een UFO was.

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 15 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Maar het wordt nog gekker…

Ik droomde dat er marsmannetjes/aliens bij ons naar binnen probeerden te komen en ik zag allemaal knipperende lichtjes van een UFO voor ons raam. (Ja, ik weet het, ik droom rare dingen, hahaha!). Toen waren wij plots in een of ander pretpark en de marsmannetjes hadden ons in hun macht… In mijn droom kon ik Tom maar niet vinden en was paniekerig overal aan het zoeken.

Diezelfde avond was op het nieuws dat het Pentagon beelden hadden vrijgegeven van Unidentified Flying Objects die gezien waren door straaljager piloten, bizar toch?

En als toetje las ik diezelfde avond een passage in mijn boek waar het letterlijk over marsmannetjes ging. En UFO’s.

Hoe raar wil je het hebben?

Gegeten deze week!

Ik heb nu zelf een brood gebakken voor de verandering. 🙂

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 17 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Tip: Als je geen warme plek in huis hebt om je deeg te laten rijzen, zet dan de wasdroger aan als je die hebt. Als hij warm is zet je hem weer uit en plaats je het deeg erin!

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 19 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Na de laatste keer kneden heb ik hem in een cakevorm gedaan et voilà!

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 21 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Ik ben alleen vergeten om een foto te maken van het gebakken brood, maar het smaakte prima!

Ook gegeten deze week: Witlofsalade met aardappelgratin…

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 23 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Krieltjes met “vlees op een stokje/ Haxen van de Lidl

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 25 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Dat vlees lijkt wel draadjesvlees, heel zacht, erg lekker!

Tip!

Deze handzeep van Jumbo ruikt zalig! Ik ruik niet die typische olijvengeur, eerder een bloemige, zoete geur.

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 27 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Serie Netflix: De Twaalf/ The Twelve

Twaalf juryleden, elk met hun eigen problemen, moeten beslissen over het lot van een vrouw die ervan wordt beschuldigd haar beste vriendin en haar eigen dochter te hebben vermoord. Bron: Netflix

Wij hadden eerst onze twijfels of wij deze serie wilden gaan zien maar geen seconde spijt van! Het verhaal zit heel goed in elkaar en wij hebben het eind nog niet gezien (vanavond kijken we naar de laatste aflevering) dus spannend! Wij hebben geen idee wie de dader is en het is ook heel interessant wat er allemaal aan de hand is met de juryleden. Bijna iedereen heeft wel een randje/duister verleden. Goede serie!

Marie en Toulouse #socialdistance

Zelfs Marie en Toulouse nemen de maatregelen ter harte. Ze houden afstand tijdens hun “slaap-overleg” hahaha!

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 29 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Lekker buiten chillen

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 31 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Heerlijk kroelen met Marie

Dutje doen…

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 33 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

Nieuwe comment plugin

Zoals jullie zien heb ik een nieuw reactie plugin geïnstalleerd. Het was even zoeken hoe deze nu weer werkte, maar volgens mij doet hij het goed. Ik baalde zo dat het geen zin had om terug te reageren op jullie lieve reacties. Ik besefte (na 8 jaar bloggen, foei…!) dat jullie geen notificatie/email ontvingen dat ik een reactie (op jullie reactie) had geschreven.

Ik zat dus al die tijd voor “Jan met die korte achternaam” te typen.

Nu weet ik niet altijd wat ik terug kan zeggen, want wat reply je als iemand een korte reactie geeft zoals: “Dat ziet er mooi uit” of iets dergelijks… En zoals je op Instagram ook steeds terug moet reageren omdat je “engagement” dan hoger wordt, heb ik vaak dat ik soms niet weet wat ik moet zeggen. Om nu de hele tijd “dank je” te knippen en te plakken, dat vind ik eerlijk gezegd zonde van mijn tijd. En mijn energie, iets wat ik toch niet zoveel heb.

Maar zoals bij alle lieve reacties en condoleances die ik kreeg nadat opa overleden was, daar wil ik graag op terug reageren met een bedankje.

Bij deze dus, iedereen bedankt ♥ voor alle lieve reacties!

Belletje lellen

Als je bij de comments op het belletje klikt dan krijg je een email als ik op jouw reactie een reactie terug heb gegeven. Zeker handig als je bijvoorbeeld een vraag gesteld hebt. Ik moet nog uitvogelen hoe jullie met Facebook of Twitter kunnen inloggen en reageren, binnenkort ga ik dat ook regelen. Want ik heb soms het idee dat veel lezers denken dat je geen reactie kan achterlaten als je geen blogger bent en geen url/website hebt. Maar dat kan natuurlijk wel! Het is niet verplicht om die in te vullen.

Pfff… Het artikel werd weer langer dan de bedoeling was, maar ik ben nogal een kletskous als ik eenmaal begin te typen (1376 woorden). Dus weer bedankt voor het lezen! You’re the best!

Dat was het weer voor de KeeK, tot de volgende week!

KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval? 35 de twaalf serie KeeK op de WeeK 17- Belgische Jury, Rare Dromen, Haxen en een Hartaanval?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
2 jaren geleden

Jeetje dat is wel even schrikken. Gelukkig dat de huisarts verder niks vond. Is weer een opluchting. Hihi die dromen van jou zijn inderdaad best wel vreemd en wat toevallig dat je iets ziet op tv en er vervolgens over leest in je boek. Heel apart. Die serie lijkt me trouwens erg goed. Had ik nog niet van gehoord dus bedankt voor de tip. Momenteel kijken wij Lucifer op Netflix. Ook erg leuk vind ik. Ps. Ik ga ff belletje lellen hihi. Dat is lang geleden 😂.

Deb
2 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Hihi, Peaky Blinders.. je meent het.. wel een gave droom! Jammer dat die serie is afgelopen. Ps. het belletje lellen werkt, yes! Ga binnenkort snel je andere artikelen lezen, beetje hectisch geweest de laatste tijd. Ook al even geen blog kunnen schrijven (is niks voor mij). Welterusten!

Rory
2 jaren geleden

Belletje? Ik zie het (oprecht) niet? Maar nog veel belangrijker. Wat naar Babs van het gevoel wat je had / hebt. Wel heel goed dat je het na hebt laten kijken. Toevallig weet ik dat de symptomen bij een vrouw (van een hartaanval) weer heel anders zijn dan bij een man. Ik heb haar eerste boek (arts Janneke Wittekoek) gelezen en dat was heel verhelderend. Ik heb het zo even niet bij de hand. Maar wellicht dat je via Bol.com wat kunt vinden erover (preview of iets dergelijks). Goed om de vinger aan de pols te houden. Wij zijn nu… Lees verder »

Annette
2 jaren geleden

Ja ik heb inmiddels de juiste knoppen gevonden om een comment te geven 🙂 maar de eerste keer zag ik het niet goed. Rustig aan en volgende keer dromen over iets moois ipv gekke marsmannetjes… haha Corona doet rare dingen met mensen

bychristiana
2 jaren geleden

He, wat ontzettend naar zeg, ik kan me voorstellen dat je hier heel erg van geschrokken bent. Fijn dat je terecht kon voor wat onderzoeken en dat je nu in ieder geval weet wat te doen, maar laten we hopen dat het niet nog eens gebeurt. Ik zat te denken, kan het ook niet iets te maken met de medicatie die je slikt?

chucky1012
2 jaren geleden

Ik hoop het beste voor jou.
Goed dat je naar de dokter was geweest….

Sterkte Xoxo

Tessa
2 jaren geleden

Wat een heftige week heb je gehad! Hopelijk blijft de pijn weg!

Ilona
Ilona
2 jaren geleden

Wat ontzettend schrikken die pijn in je hartstreek. Ik kan mij voorstellen dat je dan denkt een hartaanval te krijgen. Goed dat er toch naar gekeken is. Dit soort pijn herken ik niet maar ik kreeg een jaar geleden ineens ontzettende pijn op mijn borstbeen uitstralend naar links. De huisarts zei eerst dat het met mijn houding te maken had (rug teveel gebogen) maar na wat fysio ging het niet over. Later bleek het Syndroom van Tietze te zijn/costochondritis. Er is niks aan te doen en de pijn is er eigenlijk altijd maar alles went……Lekker dat zelfgebakken brood schijnt dat… Lees verder »