Artikelen, Lifestyle, Reviews, Wonen

Zwembad in een kleine tuin? Check mijn Intex zwembad!

Nu wij in een 50 plus woning wonen is onze tuin qua grootte zo’n beetje gehalveerd. Wij hadden eerst een hoekhuis en in de zij-tuin hadden wij vroeger een  Intex zwembad staan, wat voor heel wat gezellige, vrolijke uurtjes vol waterpret zorgde. De tuin die wij nu hebben is een stuk kleiner en ik miste mijn zwembad best wel. Maar je kan ook goed in een kleine tuin een zwembad kwijt, kijk maar mee!

Alle kinderen uit de buurt kwamen bij ons zwemmen. Nou ja, zwemmen is teveel gezegd. Eerder veel gespartel en gegiechel, maar zeker veel vrolijkheid en natuurlijk afkoeling in de zomer. Toen wij gingen verhuizen hebben wij het zwembad weggeven in de veronderstelling dat hij toch niet zou passen…

Wij hebben nu ook nergens iets van beschutting, dus in de zomer kunnen de temperaturen in de tuin flink oplopen. Herinneren jullie nog die hittegolf van 2018? Voor mij was het toen veel te heet in de tuin, zelfs onder een parasol was het niet uit te houden.

Ik droomde stiekem ervan om weer een zwembad in de tuin te hebben zodat ik tussen het zonnen door even wat afkoeling kon vinden maar legde die droom maar weer terzijde omdat ik dacht dat een zwembad teveel plek zou innemen in onze tuin van 3.00m bij bij 5.75m.

Op de website van Toppy.nl zag ik dat er zoveel maten en soorten zwembaden zijn, en dan heb ik het niet over kinderbadjes maar ook heuse zwembaden. Ik koos voor een rechthoekig zwembad van 220 x 150 x 60 cm. Wij hebben hem in de lengte tegen de schutting aangezet, ons zitje staat nu achterin de tuin. Past perfect!

Hij is ook niet moeilijk om op te zetten, als je het eenmaal door hebt is het zo gedaan. In een half uurtje staat hij helemaal klaar om te vullen met water!

Schoon water

Wat ik ook een must vind is een filterpomp die het water schoon houdt. Het water wordt na een paar “zwemsessies” natuurlijk vies en dan is het heerlijk als je water kristalhelder en hygienisch schoon blijft.

Een filterpomp houd je zwembadwater in beweging, waardoor algen, bacteriën en schimmels vrijwel geen kans krijgen om zich te ontwikkelen. In de pomp zit een vervangbare cartridge die ondertussen alle schadelijke vuildeeltjes opvangt.

Plug & Play

De pomp wordt geleverd met omvormer naar 12 Volt, wat veilig is voor zwembaden. Aan de pomp zit standaard ook een beveiligde RCD stekker, die automatisch afslaat bij te hoge spanning. Zodra je de pomp geïnstalleerd hebt, hoef je deze maar in te pluggen. De Intex filterpomp doet de rest.

Bougainville

Ik heb pasgeleden een bougainville gekocht. Ken je de bougainville? Je ziet hem altijd in mediterrane landen (in die smalle straatjes) en op de ansichtkaarten. Ik hoop zo dat hij nog groter wordt! Wat mij betreft mogen deze bloemen de gehele schutting overwoekeren (en zo minder kans dat buurman kan gaan gluren als buuf ligt te chillen in haar privé zwembad, haha! (Ik heb hem al een keertje betrapt toen ik in de tuin lag…)

Zonbescherming

En vergeet niet om jezelf en je kinderen ook deze zomer goed in te smeren! De zomers worden steeds warmer en de zonnekracht sterker. In de winter geen sneeuwvlok gezien, maar het is een feit; de temperaturen stijgen wereldwijd. En door de weerspiegeling van water heb je meer kans op verbranden. Dus een SPF50 is geen overtollige luxe.

#blijfthuis

Ik ben dol op de zee en het strand, maar voor ons is het een flink stuk rijden en we weten niet hoe lang het Corona-virus ons in de greep houdt. Vaak vind ik het ook te druk op de stranden, en wat dacht je van al die files? Iedereen in de hitte met ronkende motor wachten om een plekje te bemachtigen om  je lijf te parkeren op het strand.

Ik ga nog de Intex solarmat bestellen want ik ben natuurlijk een enorme koukleum zoals jullie weten. Tenzij ik à la Wim Hof the Iceman ijsbaden en koude douches ga leren nemen, brrrr…

Het is nu nog te koud om hem te vullen met water, maar Marie en Toulouse vinden dat geen probleem. Zij genieten er nu al van. 🙂

Ik zie mij deze zomer wel floaten (nee, niet met Pennywise ;)) in het water, koel drankje erbij, hapje erbij en natuurlijk een goed boek.

Ik blijf lekker thuis, ook als we de deur weer uit mogen. Alles bij de hand. Dus zoek je mij deze zomer, je weet waar ik ben! Heerlijk in mijn privé zwembad!

-Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld voor een review-

Heb of zou jij ook een zwembad in de tuin willen hebben?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Wendy
Wendy
1 jaar geleden

Zo leuk dit zwembad, ik denk er ook al langer overna, maar wij hebben veel bomen en struiken, dus zal het water snel vol liggen. Maar wie weet zet ik er een party tent overheen.
Ik wens je veel plezier met je zwembad, alvast voorgenieten.

Rory
1 jaar geleden

Wow, dat ziet er heel goed uit zeg! Onze tuin zou het wel kunnen hebben, maar dan wil ik wel een groot afdekzeil (heel veel buurtpoezen hier) en zeker zo’n pomp! Wat een goed idee. Dan houd je inderdaad alle bacteriën ver weg.

Iris
1 jaar geleden

Oh, wat heerlijk zo’n zwembad in de tuin. Hij past er prima, meer heb je ook niet nodig. Haha!

chucky1012
1 jaar geleden

Wauw…..
Zo mooi en heel handig is de speciale mat die het zwemwater warm houdt…..
Laat de mannen het zwembad eind van de week maar vullen…..
Er komen hogere temperaturen aan……
Groot gelijk heb je.
Lekker thuis en alles bij de hand…..
Hapjes en voldoende drinken…..
Wat een nare mensen zijn er toch.

Xoxo

Deb
Deb
1 jaar geleden

Zo’n zwembad vind ik een uitstekend idee! Wij hebben er nog nooit een gehad want ook hier een niet al te grote tuin met gras.. en ik vind het stiekem eigenlijk wel zonde van het gras. Maar ik denk dat we er dit jaar toch een gaan halen, nu het ernaar uitziet dat de vakantie niet doorgaat 😪. Ik zou dan zeker ook voor een van Intex gaan. Hopelijk heb je er veel plezier van dit jaar Babs!

bychristiana
1 jaar geleden

Haha, ik ben benieuwd of Marie en Toulouse het nog steeds zo leuk vinden als er water in zit;-) Wij hebben jaren geleden ook een zwembad in de tuin gehad en ik heb er welgeteld nul keer in gezeten, haha, niets voor mij;-) Jij ziet er in ieder geval alvast happy uit! Hopelijk laat de zon zich gauw weer zien en kun je komende zomer heel wat relaxte uurtjes hierin gaan doorbrengen.

Tessa
1 jaar geleden

Hopelijk kan je veel gaan genieten van je zwembad deze zomer!

Anita te Gussinklo
Anita te Gussinklo
1 jaar geleden

Wij hebben er 2 weken geleden ook 1 besteld.
Die van ons is 2 x 3 meter, heerlijk.
Laat de zon maar komen.

Bianca
1 jaar geleden

Lekker alle ruimte benutten in de tuin 🙂 Wij hebben vorig jaar een groter model gekocht en dat komt vooral dit jaar goed uit, aangezien de zomervakantie naar Kroatië denk ik niet meer door gaat x