borstvergroting 10
Artikelen, Anti- aging, Medisch cosmetische behandelingen, Overhangende oogleden

Een borstvergroting of een ooglidcorrectie, gelukkig geen taboe meer!

Het is goed dat er tegenwoordig steeds meer mogelijk is op het gebied van cosmetische chirurgie. Zoals jullie weten heb ik in het verleden een ooglidcorrectie gehad waar ik nog steeds enorm blij mee ben. Ook heb ik een borstverkleining gehad in verband met rugklachten. Maar het kan ook zijn dat je niet tevreden bent over je kleine borsten dan kan je ook een borstvergroting in overweging nemen. Informatie en mijn gedachten over esthetische plastische chirurgie…

borstvergroting

Foto: Shutterstock

Ik weet dat veel vrouwen heel lang nadenken en tobben voordat zij de stap durven te zetten om überhaupt naar een kliniek te gaan voor een intake gesprek. Gelukkig ligt de drempel tegenwoordig een stuk lager. Begrijpelijk, je gaat niet over een nacht ijs. Achteraf hoor je vaak: “Dat had ik veel eerder moeten doen!”

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is eigenlijk een heel kleine ingreep met een groot(s) resultaat. Een plaatselijke verdoving, pakweg een uurtje in totaal kwijt en je kan daarna gewoon weer doorgaan met dagelijkse bezigheden. Met een zak diepvrieserwten ga je de zwelling tegen en het wordt wat blauw onder je ogen maar dat is maar tijdelijk. Als je een beetje goed met make-up kan camoufleren zie je er nauwelijks iets van.

Jarenlang bleef ik mij ergeren aan mijn overhangende oogleden om maar niet te spreken van de chronische hoofdpijn die ik had. Probeer maar laat op de dag nog ontspannend een boek te lezen. Je spant je spieren constant aan, in dit geval je wenkbrauwen om je ogen enigszins groter te maken. Hartstikke vermoeiend. En natuurlijk ben ook ik ijdel, vóór mijn ooglidcorrectie was het lastig om mijn ogen op te maken met make-up. Op mijn ooglid zag je nauwelijks de oogschaduw zitten en eyeliner maakte mijn ogen vaak nog kleiner.

Ik vind het nu een feestje om weer oogmake-up aan te brengen en ik kan weer lekker een boek lezen totdat ik in slaap val!

ooglidcorrectie

Foto: Shutterstock

Onderooglidcorrectie

Als je je stoort aan je wallen of een verslapte huid onder je ogen, dan kan je een onderooglidcorrectie overwegen.

Een verslapte huid of wallen ontstaan vaak wanneer het vetkussentje/vetpocket onder de huid verzakt is. Dit kan komen doordat de ‘steunbandjes’ zijn verslapt die normaliter de vetpockets rond de ogen op hun plaats houden. Ook kan het zijn dat het vetweefsel niet meer zoals oorspronkelijk onder het oog zit. De ogen zijn hol geworden en donkere kringen zijn zichtbaar.

Er zijn meerdere technieken om dit aan te pakken: door het verwijderen van de overtollige huid, maar ook met de zogenaamde Hamra techniek. Het vet blijft zitten maar wordt gelijkmatiger verdeeld. Briljant vind ik dit soort oplossingen! En zijn nog tal van andere mogelijkheden, bij een intake gesprek zal altijd gekeken worden wat de meest effectieve behandeling is. Dat verschilt natuurlijk per persoon.

Borstvergroting

Ik heb in het verleden een borstverkleining gehad, maar ik kan mij voorstellen dat vrouwen met kleine of ongelijke borsten heel graag juist meer volume en symmetrie willen hebben. De grootte neemt vaak af na een zwangerschap of veel gewichtsverlies. Met een borstlift krijgen de borsten ook hun rondere vorm terug en de tepel wordt dan ook weer mooi geplaatst. Tegenwoordig wordt er gewerkt met ronde of anatomische implantaten en aangevuld met een lipofilling behandeling.

plastische chirurgie

Foto: Shutterstock

Wat betreft de vorm van de borstprothese zijn er twee mogelijkheden: anatomisch gevormde en ronde. Anatomische protheses geven meer vulling aan de bovenkant van de borsten. Ronde gevormde protheses doen dat in mindere mate. Wat het mooiste resultaat geeft, is afhankelijk van de vorm en het volume van de borsten.

Volgens cijfers van DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing) steeg het aantal borstoperaties met gebruik van prothesen van ongeveer 6.000 in 2013 tot ruim 9.000 afgelopen jaar. Meer dan de helft van die ingrepen had een zuiver esthetische reden en werd dus uit eigen zak betaald. (Artikel uit 2016, Bron: NRC)

Gelukkig zijn de taboes rond een borstvergroting de wereld uit, de tijd dat je direct dacht aan de Pamela Andersons zijn gelukkig passé.  En als ik heel eerlijk ben, als de boel enorm zou gaan hangen bij mij? Ik sta er zeker voor open!

En als laatste maar zeker niet onbelangrijk… Wat dacht je van een borstreconstructie? Vrouwen die een borst moeten missen zijn nu ook geholpen. Wat hou ik van plastische chirurgie, echt!

Zou jij plastische chirurgie overwegen als je bovengenoemde “issues”zou hebben? 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Kool Family
4 jaren geleden

Is niet meer echt taboe omdat velen het doen, anderzijds merk ik wel dat het controverse oproept. Zelf ben ik altijd tevreden geweest met mijn borsten, maar 2 zwangerschappen en 7 en 5 maanden borstvoeding later, waren ze verschrikkelijk: veel huid, maar helemaal leeg en zelfs niet meer gelijk. Mijn man maakte ik geen probleem van, maar ik kromp ineen als hij eraan kwam. Ik heb er dan ook niet lang moeten over nadenken en vorige zomer een borstvergroting gedaan: nu zijn ze weer mooi gevuld, gelijk en ik ben er super gelukkig mee (en mijn man ook 😉 ).

bychristiana
4 jaren geleden

Hierop kan ik zonder twijfel antwoorden; ja, absoluut! Een borstvergroting zie ik mezelf niet gauw doen, een ooglidcorrectie echter wel, uiteraard pas als ik ouder ben hè, dat snap je;-)

Rory
4 jaren geleden

Lastig om hier wat over te zeggen. Sowieso kan ik dat alleen maar voor mijzelf. Ik ben zelf nogal huiverig voor dit soort ingrepen (eigenlijk standaard wel voor wat voor ingreep dan ook). Je uitleg over oogleden begrijp ik trouwens helemaal. Ik heb het in de kennissenkring meegemaakt en diegene is dan ook heel blij dat ze dat heeft laten doen. Mocht het uiteindelijk echt nodig zijn, dan zou ik het zeker wel overwegen. Maar of ik het zou doen dan weet ik niet…

chucky1012
chucky1012
4 jaren geleden

Klopt helemaal!
Ik zou als ik kan ook het e.e.a. laten doen.

Xoxo