anti glamour
Artikelen, Boekentips, Lifestyle, Over mij

Boekentips: Carice, Halina, hersenspinsels en schaarste

Anti Glamour, Mythes , imperfectie en schaarste

Naast de Glossy’s die ik bij de plaatselijke bibliotheek leen, haal ik ook ‘gewone’ boeken, stapels boeken. Dan zie ik in bv. Psychologie magazine/Cosmopolitan weer nieuwe boekentips en als ze mij aanspreken, dan wil ik ze allemaal lezen. Echt allemaal.

Het eerste boek Anti Glamour zou ik het liefst ook willen kopen. Dit is een boek naar mijn hart. Er staan toffe tips in waar je in Amsterdam de lekkerste koffie, het lekkerste eten kan verorberen en waar je heerlijk kan loungen. Ben bijna geneigd om in 1 weekend al die ‘hotspots ‘af te gaan.

Ook geven Carice en Halina een kijkje in de keuken van hun privéleven en dat is niet zo glamoureus als iedereen denkt. De rode loper? Daar hebben ze hard voor moeten werken. Vooral het eenzame gevoel van Carice is voor mij heel herkenbaar. Op een kamertje zitten waar je helemaal niet wilt zitten, en dan maar buiten wat rondzwerven. Alles beter dan dat verstikkende kamertje. Het gaat over 2 echte vriendinnen, met totaal verschillende achtergronden. Aanrader!

boekentips anti glamour

Anti Glamour: Carice van Houten en Halina Reijn

Carice van Houten en Halina Reijn zijn vriendinnen die een buitengewoon bestaan leiden dat toch vol vraagstukken zit die iedere vrouw herkent. In Antiglamour, een persoonlijk stijlboek, geven Carice en Halina zich bloot. Beautytips, de favoriete adressen van de actrices, hun carrière, hun dromen en hun grootste verlangens: niets blijft onbesproken.

Antiglamour is een uitzonderlijk vormgegeven, draagbaar koffietafelboek met prachtige foto’s, handgeschreven pagina’s en zelfgemaakte snapshots. Halina en Carice geven hun uitgesproken visie op stijl, mode, liefde en mislukte relaties, hun vakgebied en – niet te vergeten – elkaar.

Eindelijk weer een heerlijk boek dat zo wegleest, openhartig, eerlijk… prachtig vormgegeven. zo’n vriendinnen relatie zou ik ook wel willen hebben. Wie niet? En ja, zij geven ook geweldige boekentips, dus dat wordt weer meer lezen!

Dit boek moet je hebben om te bereiken wat je wilt: Mark Palmer en Scott Solder

boekentips Dit boek moet je hebben om te bereiken wat je wilt

Denk je eens even in wat er in je leven allemaal zou verbeteren als anderen een beetje mee zouden werken. Bedenk hoe makkelijk het zou zijn als je die mensen onmiddellijk aan jouw kant zou kunnen krijgen. Hoe meer je andere mensen zover krijgt dat ze je aardig vinden, hoe aardiger jij ze op jouw beurt gaat vinden. Betere verhoudingen alom. Geloof me: daarmee bereik je wat jij wilt. De echte, belangrijke, lange termijn dingen, zoals je relaties, je loopbaan, je sociale leven.

Interessant boek, maar ik moet toegeven dat het begin hoopvol was, daarna zwakte het enigszins af. Ik ben vlak voor het eind gestopt met lezen.

De moed van imperfectie: Brene Brown

De moed van imperfectie

Brené Brown beschrijft in De moed van imperfectie hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen over een ‘bezield leven’: leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven. Dit boek gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’.

Heerlijk boek om eens anders naar jezelf te kijken.

 Schaarste: Sendhil Mullainathan

boekentips schaarste

Ons leven wordt bepaald door dingen waar we te weinig van hebben. Of het nu gebrek aan tijd, geld, voedsel, sociale contacten of iets anders is: schaarste stuurt onze aandacht. Dat levert een zeker voordeel op: het dwingt ons ons te concentreren, dat is bijvoorbeeld waarom we beter kunnen presteren als we een deadline (schaarste aan tijd) hebben. Maar er schuilt ook een gevaar in: schaarste veroorzaakt tunnelvisie en beperkt ons denkvermogen. In ‘Schaarste’ bieden Harvard-econoom Sendhil Mullainathan en Princeton-psycholoog Eldar Shafir een baanbrekend nieuw perspectief op menselijk gedrag.

Persoonlijk vond ik het niet lekker weglezen. Jammer, want het onderwerp zal veel mensen aanspreken. Waarschijnlijk kampte ik met een schaarste aan tijd om dit boek volledig tot mij te nemen.

De Mythes van geluk: Sonja Lyubomirsky

boekentips de mythes van geluk

 

Bijna iedereen accepteert de zogenaamde ‘mythes van geluk’: de overtuiging dat sommige gebeurtenissen in het leven (het huwelijk, kinderen, een goede baan, rijkdom) ons gelukkig maken en dat tegenslagen (gezondheidsproblemen, verbroken relaties, financiële problemen) ons ongelukkig maken. Zelfs na de ingrijpendste gebeurtenissen in het leven – mooi of minder mooi – keren we uiteindelijk terug naar ons initiële geluksniveau en vergeten we al snel wat ons zo opgetogen of ongelukkig maakte. In dit boek onderzoekt Sonja Lyubomirsky op verfrissende wijze de grootste keerpunten in ons leven. Ze ontrafelt aan de hand van talloze, herkenbare voorbeelden de mythes van geluk en nodigt ons uit om er op een andere manier naar te kijken: het is tijd voor actie!

Herkenbaar? Voor mij wel.

Hebben jullie nog leuke boekentips?
Loading Senanga Shoplet…

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Xandra
7 jaren geleden

Anti Glamour vond ik niet zo heel leuk eerlijk gezegd, hoewel die eenzaamheid inderdaad herkenbaar is. De rest op je lijstje ken ik niet, maar lijkt me voor mij zeker een aanrader. Ik zal er eens naar op zoek gaan!