Eqology- anti-aging en schoonheid van binnenuit 9 eqologly Eqology- anti-aging en schoonheid van binnenuit
Artikelen, Anti- aging, Food & Drinks, Gezondheid, Huidverzorging, Lifestyle

Eqology- anti-aging en schoonheid van binnenuit

Eqology productpresentatie: anti-aging en schoonheid van binnenuit.

Door: Jeroen IJkelenstam

Ruim een maand geleden, op 2 februari 2016, mocht ik in Apeldoorn de Nederlandse presentatie van EQ Essentials bijwonen. Kyra Demmer (van Clarins, kennen jullie dit merk?) vroeg of ik meeging. Jazeker, hartstikke leuk en interessant!

EQ Essential is de nieuwste multivitaminen en multi minerale drank van het Noorse bedrijf Eqology. Naast de presentatie van EQ Essentials werden wij allereerst geïnformeerd over EQ Pure Artic Oil, de 100% natuurlijke Omega-3 visolie van Eqology.

Eqologoly perspresentatie

 

Na de introductie van beide sprekers, Børre Gjersvik en Dr. Hogne Vik, respectievelijk CEO en Product and Research director van Ecology, nam Børre als eerste het woord.

EQ Pure Artic Oil.

De visolie van Eqology voldoet aan de hoogste eisen. De presentatie was een echte eyeopener voor mij. Niet alle visolie is goed, zeker visolie in capsules is verwarmd geweest en deze opwarming van de olie zorgt voor een mindere kwaliteit ervan. Veel visolies ruiken daadwerkelijk naar vis, maar zoals iedereen weet ruikt verse vis niet, oude vis stinkt. Verse visolie ruikt ook niet, oude visolie ruikt naar vis en als je een capsule openbreekt ruik je vaak de onmiskenbare visgeur; oude olie dus. Pure Artic Oil is daarom alleen verkrijgbaar in flessen.

Visolie heeft een totox-waarde. Deze totox waarde geeft de mate van vervuiling, oxidatie van de olie aan; hoe lager de totox-waarde hoe schoner de olie, hoe beter voor de mens. Ik was laatst op de gezondheidsbeurs te Utrecht en uit pure nieuwsgierigheid heb ik bij een visolie die er werd aangeboden op de verpakking gezocht naar de totox-waarde: er stond helemaal geen waarde op de verpakking…

 

totox fish oils

 

Børre vertelde dat er in ons huidige dieet een onbalans bestaat tussen aanbod van Omega-3 en Omege-6, wat in plantenolie en vlees zit,  vetten. Voor de industriële revolutie was de verhouding Omega-6 vs Omega-3:  1-1. Tegenwoordig is deze verhouding ongeveer 16-1!! En deze onbalans leidt volgens Eqology tot chronische ontstekingen die kunnen leiden tot ziekten van hartfalen en diabetes tot alzheimer en artritis. Volgens een rapport van de Berkeley University in California uit 2010 is een van de hoofdredenen hiervoor een overdaad aan Omega-6.

De oplossing: minder Omega-6 of meer Omega-3 in je dieet opnemen. Omega-3 helpt om je celmembraan flexibeler en doorgankelijker te maken. Hierdoor kan de cel afvalstoffen uitscheiden die anders in de cel zouden blijven en leiden tot een snellere veroudering van de cel. Een flexibeler en doorgankelijker celmembraan is pure natuurlijke anti-aging!

 

Eqologoly perspresentatie 2

 

Hiervoor heb je natuurlijke pure Omega-3 voor nodig en de Pure Artic Oil van Eqology is een 100% natuurlijke, schone visolie.

Hierna nam Hogne Vik het woord en informeerde hij ons over de nieuwste multivitaminen en multi minerale drank van Eqology

babs bij EQ van der valk

 

EQ Essential, met Mangisboom Fruit, Acai en Aloë Vera

 

EQ essential

 

EQ Essential is een vloeibaar voedingssupplement met multivitaminen en multi-mineralen, verrijkt met superfruit-extracten: mangosteen, açai en bosbes.
EQ Essential is een compleet, dagelijks antioxidant supplement van de beste kwaliteit. Het bevat een volledige reeks vitaminen en mineralen (de optimale dosering, niet slechts de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH)) plus plantaardige voedingsmiddelen zoals mangosteenextract, açai, aloë vera, flavonoïden uit bosbessen* en groene thee-extract die ontstekingsremmende voedingsstoffen bevatten. Deze zijn allemaal in grote hoeveelheden aanwezig in voeding die in verband wordt gebracht met een langdurige gezondheid en een lang leven.

 

green tea

 

EQ Essential is het gezondheidssupplement dat beschermende voedingsstoffen uit de beste superfoods ter wereld bevat.

 

*Bosbessen en anthocyaninen zijn belangrijk voor gezonde bloedvaten, versterken het immuunsysteem, verwijden en verzachten de aders en verbeteren de cholesterolbalans, waardoor je langer gezond blijft. 

jeroen leest aandachtig de folder
Jeroen leest aandachtig de folder

 

Over…

Børre Gjersvik, CEO 
Børre Gjersvik has worked as Director of International Business in Eqology since January 2014, and became CEO in November 2014.

Børre’s background is in finance, and he is a certified nutritionist with more than 13 year’s experience in the nutrition, cosmetics and skin care industry. Børre has also worked as CEO at Dermanor, been the director of the health department at Midelfart AS and was Senior Country Director at Herbalife for eight years.

 

borre EQ

 

Dr. Med. Hogne Vik, MD Product and Research Director
Dr. Hogne Vik has an MBA and a unique international industrial experience and background from Nycomed/Nycomed Amersham, Pronova BioPharma and Aker Biomarine. Hogne is currently managing director of NattoPharma.

 

hogne vic EQ

 

As a physician and professor, he has published over 80 international scientific papers, including ones addressing allergy and dietary supplements. He has held management and product development responsibilities in international companies for both dietary supplements and pharmaceuticals. He was responsible for documentation of known Omega-3 products, and participated in developing vitamin K2 supplements.

Meer informatie over Eqology? http://nl.eqology.com/

Via deze link kan je de Arctic oil bestellen.

Je kan ook via Belissima deze producten bestellen.

Het is dat ik het momenteel niet kan veroorloven, maar de arctic oil en EQ Essential staan absoluut op mijn wensenlijstje!

 

Gebruiken  jullie wel eens visolie?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette
6 jaren geleden

Ik heb visolie wel eens aan mijn zoon gegeven om wat aan zijn concentratie te doen (toen hij een jaar of 10 was) 🙂 maar heb het zelf nooit gebruikt.

jeapiebel
6 jaren geleden

Ik zal het zelf niet weten dat alle visolie niet goed is. De geur is ook wat vaak ondragelijker idd. Dan ook moeten wij bewust zijn van een overdaad aan Omega-6. Leuke foto van je, het is een hele hoop informatie. 😉 Ik gebruikte vroeger wel vis olie, nu niet misschien moet ik er maar eens op terugkomen.

YuStSoMe
6 jaren geleden

Omega 3 moet ik nu van mijn trainer slikken! En het helpt! Mijn huid is verbeterd, zelf een meisje met een flinke allergie op de huid die ook traint heeft een mooie gezondere huid. En het voert ons vet beter af! Pluspunt!
Wat een fijne lezing! Hier ga ik nog even op googlen…

chucky1012
6 jaren geleden

Zoveel informatie had je gehad tijdens de pers presentatie!
Handig.
De portomonnee krijgt pijn als ik hier iets van koop.

Xoxo