KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...! 9 dierenarts KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...!
Artikelen, Food & Drinks, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse, Schilderijen

KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser…!

Hallo lieve KeeKers! Wat een heerlijk weer was het deze week, prima temperatuurtje om buiten te zijn. Wij hebben dan ook een paar keer lekker in de tuin gegeten. Verder in deze KeeK: eindelijk is mijn Meisje met de Parel af plus een redelijk gelukte aquarel van Tom, Marie moest naar de dierenarts en spijt van een telefoonhoesje van AlieXpress…

KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...! 11 dierenarts KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...!

Dierenarts

Marie moest voor haar inenting weer even langs de dierenarts. Zij kreeg ook een check-up en wij hadden wat vragen. Laatst aaide ik Marie over haar buikje en plots miauwde ze heel raar en sloeg (niet heel hard) met haar pootje naar mij. Dat is de eerste keer dat zij zoiets doet, dus wat had ik geraakt op haar buik? Ergens moest het pijn doen.

De dierenarts heeft haar onderzocht en denkt dat er een poepje of scheetje dwars zat en wat ook kan is dat er een haaltje aan mijn nagel zat waardoor er misschien wat scherps haar tepel raakte. Ook kauwt ze weer raar, alsof ze het eten niet goed kan wegkrijgen. Soms zelfs met natvoer. En dan gaan de alarmbellen weer rinkelen, wij willen niet dat ze zo weer ziek wordt als toen… De dierenarts heeft medicijnen meegegeven, het kan een ontsteking zijn achterin haar bekje (ze had ook wat gevoelig tandvlees). Zij kreeg ook een speciale prik met dode bacteriën, Jeroen had gelukkig onthouden dat ze zo ziek werd van haar eerste inenting met levende bacteriën, dus krijgt Marie voortaan een mildere variant. Zoals voorspeld was door de dierenarts zou ze de hele dag heel duf zijn en dat klopte ook. Zij lag de hele dag te slapen. Omdat ik vond dat haar hartje heel snel klopte heb ik rustgevende Cat Music van YouTube opgezet en het kan wishful thinking zijn, maar ze werd wel rustiger.

Wij kwamen er ook achter dat haar hartruisje verdwenen is, het schijnt dat kittens daaroverheen kunnen groeien.

Zaterdag was ze weer de oude Marie! Miauw, ik heb honger!

Meisje met de Parel

Het meisje met de parel van Vermeer is volgens mij een van de meest gekopieerde schilderijen. Het kostte mij heel wat werk om het enigszins te laten lijken en een rondje op het internet laat zien dat andere schilders het ook best moeilijk vinden. Dan kloppen de ogen net niet, of de mond. Of de kleur is anders. Nu waren ten tijde van Vermeer de kleuren natuurlijk veel helderder. Blij dat het eindelijk af is, en er zitten nogal wat fouten in zie ik. Als je ergens de fout in gaat dan moet je al het andere weer aanpassen en daar had ik geen zin in. En ik heb enorm veel moeite met vouwen en kreukels in stoffen, daar ga ik nu meer mee oefenen.

KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...! 13 dierenarts KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...!

Kleine geniepige oogjes…?

Het lastige is als je een schilderij namaakt van een van een oude meesters dan heb je alleen als referentie dat ene schilderij… Want ik vraag mij wel eens af in hoeverre het portret echt lijkt op dat meisje van vroeger! Kunstkenners pluizen zo een schilderij helemaal uit, zoals bij dit meisje: “Het is alsof ze plots omkijkt, of dat subtiele lichtpuntje bij haar mond”…

Misschien heeft Vermeer dat ter plekke verzonnen en had ze misschien wel een heel kromme neus en kleine, geniepige oogjes. Of kwijlde ze enorm… Weet jij het?

Natuurlijk zijn al die oude meesterwerken prachtig en wat mij betreft technisch perfect maar je hebt nooit een foto om te checken in hoeverre hun werken lijken op de persoon die geportretteerd is.

Willen jullie het origineel zien, mits je het niet kent, dan moet je even googelen op “meisje met de parel” van Vermeer. Sinds ik een gigantische boete had gekregen op een foto die ik in de beginperiode van mijn blog avontuur had geplaatst durf ik geen foto meer van Google af te halen.

Tom in Aquarel

Ik blijf waterverf een lastig medium vinden. Bij olieverf en pastel kan je makkelijker foutjes herstellen, bij waterverf veel moeilijker. En waterverf is eigenwijs, die gaat soms alle kanten op. Maar ik blijf leren en oefenen, ik heb al heel wat mislukkingen gemaakt. Deze aquarel van Tom is gelukkig redelijk gelukt.

 

Gegeten

Tom heeft shoarma op een zelfgemaakte wrap gemaakt.

KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...! 15 dierenarts KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...!

Heerlijk gemarineerde kip

KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...! 17 dierenarts KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...!

En vis!

KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...! 19 dierenarts KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...!

Miskoopje?

Ik kocht dit hoesje bij AlieXpress voor mijn nieuwe smartphone (Samsung A52). Lekker kleurig ding toch? Maar helaas zit het handvat waar je je vingers onder kan doen veel te ver voor mijn korte vingertjes… Ik denk dat ik er zo plakstripje naast ga plaatsen, niet het mooist maar zonde om weg te doen. (ik hou mijn smartphone altijd in mijn rechterhand)

KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...! 21 dierenarts KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...!

Als je nog wat nodig hebt van AlieXpress moet je snel zijn, vanaf 1 juli ga je BTW betalen op pakketjes onder de €22…

Filmtip/serie

Het vervolg op Lupin staat op Netflix!

Al mijn tekeningen online!

Deze week komt er een heel lange blogpost online, met bijna alleen maar foto’s. Ik heb al mijn tekeningen en schilderijen gefotografeerd, van de kleuterschool tot nu. Ik vind het leuk om jullie te laten zien dat ik best veel heb getekend in al die jaren maar ook grappig om te zien hoe dat verloop in al die jaren is geweest.

Tot de volgende week en een fijne zondag!

KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...! 23 dierenarts KeeK op de WeeK 24- Dierenarts, Meisje met de Parel, Tom in Aquarel en Teaser...!

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
1 jaar geleden

Ik heb ooit iets besteld bij Ali Express. Maar de sportlegging maat S bleek een babylegging maatje XXXXXS te zijn. Zonder rek of elastiek, dus je kunt je wel een voorstelling maken van hoe prachtig die zat (had ‘m ook nog geprobeerd aan te doen). Sindsdien geen bestellingen meer van mij. Ik dacht nog wel even aan Victoria’s Secret in de VS maar daar zit je sowieso al met douaneheffingen…

Deb
1 jaar geleden

Fijn dat het weer goed gaat met Marie. Volgens mij heb je ook wel een goede dierenarts, da’s ook wel heel fijn. Je Schilderijen vind ik prachtig zowel Tom (die is echt heel treffend) en het meisje met de parel. Ik vind dat echt een mooie ” Babs anno 2021 variant geworden”. Stom he van die BTW kosten vanaf 1 juli. Het valt gelukkig nog wel mee maar maakt bestellen bij Ali wel minder aantrekkelijk. Ik bestel er sowieso bijna niks meer omdat ik al meerdere keren problemen heb gehad. Dan lost Ome Ali het wel op, maar er zitten… Lees verder »

bychristiana
1 jaar geleden

Ah die arme Marie, konden ze dan maar vertellen wat er loos is hè? Blij dat ze inmiddels weer de oude is. Jeetje, dat jij ooit een boete gekregen hebt voor het gebruik van een foto! Ik heb inderdaad ook wel eens gelezen dat die boetes torenhoog kunnen zijn. Ik zie ook wel eens dat mijn foto’s gebruikt worden, ik baal daar ook altijd enorm van natuurlijk. Misschien moet ik dan ook eens een keer een minder vriendelijke mail sturen;-) ik bestel zelf eigenlijk nooit iets bij Ali. Andre daarentegen wel. Ook van alles voor Sketch, ik lig dan altijd… Lees verder »

chucky1012
1 jaar geleden

Niet leuk van de btw….
Hoop dat de ontsteking over is.
Prachtig schilderij…..
Petje af want jij hebt zoveel mooi talent….

Xoxo

annette
1 jaar geleden

Ik hoorde het op de radio inderdaad van die BTW. Ik bestel bijna nooit meer wat bij Wish of Ali moet ik zeggen. Wel dus bij de UK beautysites maar die betalen de BTW voor je dus daar heb je geen ‘last’ van. Ik vind de tekening van Tom heel leuk geworden en ben benieuwd naar je ‘levenswerk’ . Fijne zondag!