The Body Shop Forever Against Animal Testing u
Artikelen, Merken, The Body Shop

Forever Against Animal Testing

Laten we dierproeven wereldwijd verbannen

The Body Shop was het eerste wereldwijde beauty-merk dat zich inzette tegen dierproeven. De afgelopen 30 jaar heeft zij hier samen met Cruelty Free International tegen gestreden, en deze moeite resulteerde in 2013 tot een Europees verbod. Maar dat is nog niet genoeg. Dieren lijden nog steeds voor beauty en de wetten rondom dierproeven zijn veel te gecompliceerd. The Body Shop en Cruelty Free International willen dit vereenvoudigen met één internationale conventie.

EN DIERPROEVEN VOOR COSMETISCHE DOELEINDEN VOOR ALTIJD EN OVERAL TER WERELD VERBIEDEN.

The Body Shop Forever Against Animal Testing

 

Dierproeven blijven een wereldwijd probleem en ruim 80% van alle landen heeft nog geen wetten tegen het testen van cosmetische producten en ingrediënten op dieren. Ondanks de vele betrouwbare alternatieven die beschikbaar zijn, blijven miljoenen dieren lijden. Zo schat Cruelty Free International dat er jaarlijks ruim 500.000 dieren wereldwijd gebruikt worden voor dierproeven.

“Mensen zijn in de war over dierproeven. Wereldwijd willen mensen dat deze wrede praktijken gestopt worden, maar de bestaande wetten zijn een groot net van verschillende regels en een aantal hele grote mazen. Ondanks dat steeds meer landen niet-dierlijke proeven vereisen, en veel landen The Body Shop Forever Against Animal Testing 2stappen gemaakt hebben in het verbieden van cosmetica-proeven op dieren, moet er nog veel gebeuren. In landen waar dierproeven toegestaan zijn – voor zowel producten als ingrediënten – is het vaak niet verplicht om data uit deze proeven inzichtelijk te maken voor de overheid of het publiek. Dit maakt het moeilijk om na te gaan hoe wijdverspreid het testen op dieren nu eigenlijk is. Wat we wel weten is dat één proef vaak honderden dieren kan betreffen. Als slechts één bedrijf dierproeven uitvoert, kan dit een enorme impact hebben op dierenlevens. Aangezien 80% van de landen ter wereld dierproeven voor cosmetica toestaat, is een wereldwijd verbod de enige manier om dit lijden voor altijd te beëindigen.” – Michelle Thew, Chief Executive van Cruelty Free International

De nieuwe Forever Against Animal Testing-campagne van The Body Shop en Cruelty Free International roept op tot een verbod van dierproeven voor cosmetische producten en ingrediënten, overal en altijd, door middel van een internationale conventie van de Verenigde Naties. Dit is de meest ambitieuze campagne ooit tegen dierproeven in cosmetica en er wordt gestreefd naar het ophalen van 8 miljoen handtekeningen. We willen hiermee alle cosmetische dierproeven verbieden, overal en voor altijd.

 

Toegewijd aan het beschermen van dieren

FAAT2

“The Body Shop gelooft vol passie dat geen enkel dier geschaad mag worden in de naam van cosmetica en vindt dat dierproeven ouderwets, wreed en onnodig zijn. Daarom werken ze samen met Cruelty Free International om zo de grootste en meest ambitieuze campagne ooit neer te zetten met als doel een wereldwijd verbod op het gebruik van dierproeven voor cosmetische producten en ingrediënten.” – Jessie Macneil-Brown, Senior Manager International Campaigns en Corporate Responsibility, The Body Shop.

  • 1986 Save the whale: De eerste campagne van The Body Shop in samenwerking met Greenpeace, was bedoeld om walvisjagen een halt toe te roepen en om het gebruik van jojoba-olie te promoten als alternatief voor walvisolie in cosmetische producten.
  • 1989 Lancering van de Against Animal Testing campagne: The Body Shop lanceert haar Against Animal Testing-initiatief in samenwerking met Cruelty Free International (toen nog BUAV) om de strijd aan te gaan met dierproeven voor cosmetische producten en ingrediënten.
  • 1998 UK verbiedt dierproeven: De Against Animal Testing-campagne leidde tot een verbod in de UK op dierproeven voor cosmetische producten en ingrediënten.
  • 2004 Eerste EU-verbod op dierproeven: The Body Shop meer dan 4 miljoen handtekeningen gepresenteerd aan de Europese Unie die vervolgens een verbod op dierproeven heeft geïntroduceerd voor cosmetische eindproducten.
  • 2009 The Body Shop Ontvangt RSPCA Lifetime Achievement Award: Een erkenning van haar belangrijke bijdrage op het bewerkstelligen van een verbod op dierproeven.
  • 2009 Tweede verbod op dierproeven in de EU: De Europese Unie verbiedt dierproeven voor cosmetische ingrediënten!
  • 2012 Against animal testing campagne: The Body Shop lanceert haar Against Animal Testing-campagne opnieuw in samenwerking met Cruelty Free International.
  • 2013 EU verbiedt in- en verkoop van op dieren geteste producten en ingrediënten: Met haar campagne werden meer dan één miljoen handtekeningen verzameld om Cruelty Free International te steunen in de strijd voor een wereldwijd verbod op dierproeven voor cosmetica.

Wat kun jij doen om te helpen?

Vanaf 1 juni

FAAT konijnenoortjes 1Teken onze online petitie op www.thebodyshop.com en moedig jouw volgers aan om hetzelfde te doen.

FAAT konijnenoortjes 2Toon jouw support door een foto te plaatsen op Instagram met het ‘konijnenoortjes-teken’ en gebruik de hashtags:

#ForeverAgainstAnimalTesting  #TheBodyShop @TheBodyShop  @CrueltyFreeInt

 

 

 

Over The Body Shop

The Body Shop, in 1976 door Anita Roddick opgericht in Brighton, Engeland, is een wereldwijd
beauty-merk. The Body Shop streeft een positieve impact op de wereld na door het aanbieden van
kwalitatief hoogwaardige, door de natuur geïnspireerde skincare, haircare en make-up, die op ethisch verantwoorde en duurzame wijze geproduceerd wordt. The Body Shop was pionier met haar filosofie dat ondernemen een positieve bijdrage moet leveren, en deze visie is nog steeds de drijvende kracht achter het merk. The Body Shop heeft 3.000 verkooppunten wereldwijd in ruim 60 landen. In februari 2016 lanceerde The Body Shop haar Enrich Not Exploit™ Commitment, een wereldwijde vooruitstrevende CSR-strategie die alle aspecten van de werkzaamheden van The Body Shop onderbouwt en bijdraagt aan de ambitie van The Body Shop om ’s werelds meest ethische en duurzame onderneming te worden.

Cruelty Free International

Cruelty Free International is een toonaangevende organisatie die werkt aan het creëren van een wereld waarin niemand wil of gelooft in het testen op dieren. Als een van ’s werelds oudste en meest gerespecteerde dierbeschermende organisaties, wordt Cruelty Free International gezien als autoriteit in de strijd tegen dierproeven en wordt regelmatig aangehaald door overheden, media, bedrijven en instanties voor hun advies en expertise. Cruelty Free International onderwijst, inspireert en daagt anderen wereldwijd uit om dieren te respecteren en te beschermen. De organisatie onderzoekt en onthult de realiteit van laboratorium-dieren, daagt beleidmakers uit om een positief verschil te maken voor dieren en streeft naar betere wetenschap en een cruelty-free levensstijl.

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
5 jaren geleden

Mooi initiatief! Had hier nog niet veel over gelezen dus goed dat jij dit berichtje op je blog hebt geplaatst!

Marsha
5 jaren geleden

Super goed dit initiatief! Ik heb hem gelijk getekend!

Irene
5 jaren geleden

Goed dat jij dit ook op je blog vermeld. Ik vind make-up met dierproeven altijd iets onnodigs. Ik bedoel, ik kan best zonder make-up of andere producten kopen.

chucky1012
5 jaren geleden

Erg goed van jou dat jij hier aandacht aan besteedt!