draadloze-oplader-1
Artikelen, Gadgets, Lifestyle, Reviews

Handig! Een draadloze oplader voor mijn smartphone

Ik zit altijd in de bijkeuken met mijn laptop en daar heb ik niet veel plek om alles neer te zetten. Laatst heb ik een doosje met laatjes gekocht om al mijn kabeltjes in te stoppen. Ik word gek van alle kabeltjes om mij heen. De foto’s op mijn camera moet ik ook altijd op mijn laptop zetten via een kabel… Van mij mag alles draadloos zijn. Een draadloze oplader zou natuurlijk heel handig zijn. Wat ik ervan vind kan je hier lezen.

smartphone-laad-op

Ik werd benaderd door GSM oplader.nl  of ik het leuk vond om iets te testen. Nu heb ik al best veel van dit soort producten getest, behalve dus een draadloze oplader.

Er zijn bloggers die dat vast raar vinden dat ik zoiets test, maar ik ben nu eenmaal dol op gadgets die ook het bloggen makkelijker maken. Alles wat mij meer snelheid geeft is mooi meegenomen, toch? En via mijn smartphone gebeurd er ook genoeg, denk maar aan Instagram.

Ik was het best zat om steeds maar die stekker in uit de muur te pluggen.

De QI oplader

De QI oplader sluit je aan op een adapter, computer, laptop of iPad. Daarnaast beschikt deze draadloze oplader over 2 USB poorten zodat u ook 2 andere toestellen aan de oplader kunt aansluiten.

qi-oplader-2

Het is een handige oplader, die er ook nog heel futuristisch uitziet door de lampjes. In principe gebruik je wel een draad, maar die laat je gewoon standaard zitten. In de muur of in je laptop.  Kennen jullie die handige tafels die Ikea nu verkoopt met geïntegreerde opladers? Je schuift je smartphone erop en hij laadt direct op. Super handig!

qi-oplader-4

 

Welnu, dat doet deze ook, alleen moet je je smartphone erop leggen (als ik in een handige bui ben, dan zou ik de oplader eigenlijk in je tafel verzinken, dan heb je in principe hetzelfde).

Het blauwe lichtje geeft aan dat aangesloten is, als hij rood wordt is hij aan het opladen. Je ziet ook een tekst in beeld verschijnen.

wireless-charger-accept

De Qi wireless receiver heb je overigens ook nodig, je stopt hem in hem smartphone. Er zijn tegenwoordig ook smartphones waar standaard een wireless receiver in zit, maar de mijne is een iets oudere en die heeft zo’n extra kaartje nog nodig.

 

Voordeel: Ik hoef niet steeds een draadje in mijn smartphone te pluggen (plus de stekker in mijn stopcontact)

Nadeel: Ik moet wel steeds mijn hoesje eraf halen.

Dat laatste is wel jammer, maar als ik achter mijn laptop zit kan het hoesje er wel van af blijven. zodra ik ga lopen doe ik het hoesje er weer omheen. Voor de safety.

De QI oplader kost €21,95

De Qi wireless receiver kost €14,95

 

Zoek je een “gewone” oplader voor je Galaxy S6  of   Samsung Galaxy S5 I9600  , dan ben je bij GSM oplader.nl op het goede adres, zo ook voor een oplader voor in de auto. Dat vind ik echt onmisbaar. Vaak zit ik (niet achter het stuur!) ondertussen blogs te lezen, check ik wat er op Instagram of Facebook gebeurd en zodra wij in de buurt van een onbekend adres komen, vraagt Jeroen of ik de routeplanner aan wil zetten. Dan wil je niet dat je batterij leeg is natuurlijk!

 

Ik vind hem heel fijn, nu nog een ander bureau en dan helemaal gezellig en functioneel inrichten! Gemak dient de mens!

 

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
chucky1012
4 jaren geleden

Dat ziet er super handig uit!

Natascha
4 jaren geleden

Dit lijkt me zo super handig! Toevallig zijn wij net één van onze opladers kwijt, en moeten we er nu dus één delen haha.

Naomi
4 jaren geleden

Oh ik ben eigenlijk niet zo’n fan.. ik vind het ook niet echt bepaald draadloos aangezien je op zich wel verbonden bent (ofwel in de muur ofwel in je laptop). Ik neem m’n laptop ook vaak mee dus dan zou ik op zich die oplader ook telkens mee moeten nemen en ik heb eigenlijk een extra batterij die ik gewoon in m’n handtas laat zitten, ik neem m’n kabel mee van m’n iPhone en als ie leeg loopt terwijl ik ergens ben dan sluit ik m’n iphone gewoon aan die (vrij kleine) extra batterij. Neemt uiteraard niets weg van je… Lees verder »

Melike
4 jaren geleden

Wat handig! Ik heb zelf nooit een hoesje om mijn telefoon zitten. Heel slecht eigenlijk haha, maar ik maak er vaak foto’s mee en de kwaliteit gaat anders echt achteruit. Dit zou voor mij dus ook wel een fijn productje zijn;)

Astrid
4 jaren geleden

Hey Babs,

Dat is nog eens handig inderdaad! Wel jammer dat je het hoesje er eerst af moet halen.
Ik heb even gekeken, maar helaas niet geschikt voor mijn iPhone hehe.
Wel handig dat je hem ook gewoon in je laptop kunt plaatsen, was voor mij echt een uitkomst geweest hehe.

Liefs!

Sandra
4 jaren geleden

Wat handig! En ook leuk betaalbaar. Ik heb wel eens voor de grap naar zo’n draadloze oplader van Samsungbzelf gekeken en die was echt 7 keer zo duur. Wel een nadeel dat je je hoesje er steeds af moet halen, maar als je een makkelijk hoesje hebt is dat ook weer niet zo erg. Fijne review!