overhemd blouse 10
Artikelen, Fashion, Kleding, Overhemden.com, Reviews, Webshops

Heb jij al een witte blouse in je kast hangen?

Gekke titel eigenlijk, in je kast hangen… Dragen moet je hem natuurlijk! Jarenlang heb ik geen blouses meer gedragen, de laatste keer was volgens mij op de middelbare school toen iedereen met van die oversized flanellen houthakkers  blouses rondliep. Ik geloof dat iedereen wel zo een blouse had. Of alternatief met een houtje- touwtje jas of Afghaanse jas (Die stonken altijd enorm na een regenbui!). En dan had je natuurlijk ook de Oilily meisjes met kleurige, lieflijke jurkjes en dito eau de toilette…. Maar naar school gaan met een nette witte blouse?

overhemd dames (2)

Een witte blouse vond ik ook altijd meer geschikt als je in de bediening in de horeca werkte, maar dat is natuurlijk onzin. Waarom direct een label eraan hangen? Ik heb nu een fijne getailleerde witte blouse in mijn kast hangen, van een heerlijk zacht stofje! Ik heb ook het idee dat er momenteel veel meer variatie is op kleding gebied. Eigenlijk kan alles nu. Skinny jeans maar ook flared pants, wijde tunieken en crop tops, Boho jurken maar ook nauw aansluitende glitterjurkjes mogen weer. Lekker divers, ik hou daar wel van!

overhemd dames

 

Wat mij altijd tegen stond was dat er in overhemden geen rek zat. Hij moet dan echt precies passen zonder dat het gaat trekken. Tegenwoordig zijn de stoffen zo verbeterd dat zelfs slim fit modellen nog steeds prettig zitten. Dat komt allemaal door een andere manier van het weven van katoen.

Verschil van overhemden voor dames en overhemd heren:

Dames overhemden onderscheiden zich van heren overhemden door de zachtere wevingen, ontwikkelde stoffen en mooie pasvormen. Mooie regular Fit en Slim Fit modellen maken dat ook vrouwen een overhemd kunnen dragen zonder dat het lijkt alsof je die van je partner hebt aangetrokken. Je hebt de keuze uit:

 • zakelijke dames overhemden
 • stoere dames overhemden
 • nette dames overhemden met een hoge boord
 • dames overhemden in grote maten
 • Italiaanse dames overhemden

Specificaties van het overhemd die ik uitgezocht heb:

 • Wit dames overhemd (blouse)
 • Poplin weving (Poplin, soms ook geschreven als Popeline is een zeer duurzame weving dat zacht en glad aanvoelt).
 • Slim fit pasvorm
 • Openstaande Kent boord
 • Non Iron
 • Seidensticker Schwarze Rose

Seidensticker Schwarze Rose

overhemden.com (2)

“Seidensticker overhemden” zijn gemaakt van 100% katoen en zijn verkrijgbaar in verschillende pasvormen als regular fit, slim fit en super slim fit (met een lichte stretch). Seidensticker shirts van hoogwaardige kwaliteit en bovendien zijn de overhemden strijkvrij (non-iron).

Seidensticker omvat vier collecties. Bij de Schwarze Rose collectie ligt de nadruk op stijl en de overhemden zijn extra getailleerd. Ideaal dus voor ons dames!

Pasvorm

De pasvorm is perfect, al had ik een maatje kleiner kunnen nemen. Achteraf gezien, want toen ik het overhemd bestelde was ik 4 kg zwaarder.

Combineren?

Ik kan het overhemd natuurlijk onder een truitje dragen maar ook gewoon op een rok of broek. Met of zonder sjaaltje. Ik denk zelfs dat een mooie riem er goed bij staat. Iets om eens naar te gaan kijken in de stad. Heb ik weer een leuke queste, een mooie (brede) riem!

Op de linkerfoto zie ik enorm bleekjes… Geen make-up en gemaakt toen ik nog behoorlijk ziek was. Het gaat nu weer wat beter gelukkig… 😉

Ook voor de man natuurlijk…

Zoek je nog een overhemd voor je partner, dan moet je ook eens kijken bij het merk Venti. Venti betekent 20 in het Italiaans en dit merk is in 2000 opgericht. Zij hebben een moderne, luxe en jonge uitstraling. En mooie kleuren!

Nog even en het is Valentijnsdag. Een overhemd voor je lief is natuurlijk altijd een fijn cadeau. Zeker als het van een goede kwaliteit is zoals bij Overhemden.com. Ik heb al vaker een overhemd via hen mogen reviewen voor Jeroen en ieder overhemd zag er geweldig uit en paste perfect! Dat vind ik toch altijd best een gok als je online kleding besteld.  Aanrader dus!

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
3 jaren geleden

Ik houd van mooie getailleerde blouses! Ik draag eigenlijk nooit meer witte blouses, die droeg ik wel eens tijdens een sollicitatie, maar nu eigenlijk nooit meer. Tegenwoordig draag ik ze eigenlijk alleen nog met printjes of een fel kleurtje.

Evelien
3 jaren geleden

Ik draag graag blouses, en hoewel ik vroeger wel een witte had, heb ik nu geen wit meer. Wel donkerblauw, donkergroen en zwart met bloemetjes! Maar nu ik dit zo zie, ga ik binnenkort wel weer een witte aanschaffen.. het staat inderdaad heel chique altijd! Gelukkig voel je je alweer iets beter trouwens. <3

chucky1012
3 jaren geleden

Prachtig staat de blouse jou.
Nee, ben zo bang dat ik er vanalles en nog wat op zal laten vallen…

Rory
3 jaren geleden

Waar Huib zo’n 226 (of waren het er nu meer?) overhemden heeft heb ik er nog eentje. Van G-Star geloof ik. Superstretch lichtblauw. Toen ik nog bij een grote bank werkte vond ik het leuk om het onder een pak (jas en pantalon) te dragen met een stropdas. Dan wel met stiletto heels en knalrode lippenstift. Waarom doe ik dat eigenlijk niet meer? Dank voor de ‘trigger’. Wellicht combineer ik het nu met een skinny jeans (ook leuk!)

Ivon
3 jaren geleden

Ik draag eigenlijk bijna nooit een blouse. Als ik er een draag doe ik hem vaak in een (hoge) spijkerbroek, dat vind ik wel een toffe look vaak. Maar een blouse kan zeker mooi zijn. En wit past bij alles, altijd fijn!

Annette
3 jaren geleden

Ik houd wel van een mooie witte blouse, ik heb er 2 in mijn kast hangen maar draag ze eigenlijk te weinig vind ik zelf, wel vaak weer vanaf het voorjaar en in de zomer maar najaar/winter grijp ik toch snel naar een lekkere trui.

Tessa
3 jaren geleden

Leuk artikel. Ik denk dat ik mijn witte blouse weer eens uit de mottenballen halen.

bychristiana
3 jaren geleden

Ik draag eigenlijk nooit blouses, bedenk ik mij nu. Het liefst heb ik jurken aan en als ik een broek draag , heb ik meer t-shirt achtige tops aan. Andre draagt wel veel overhemden, hij shopt meestal twee keer per jaar in de sale, en dan bestelt hij echt HEUL VEUL;-)