huidtoon
Artikelen, Foundation, Make-up

Hoe bepaal je wat de ondertoon van je huid is? Met deze tips kom je er achter!

Vaak lees je dat je een warm, koel of neutraal type bent en welke make-up en kleding dan het best bij je past. De ondertoon van je huid speelt hierbij een grote rol. Ik denk dat velen van jullie wel weten dat je vaak moet kijken naar de kleur van je aderen, maar er zijn meer manieren om daar achter te komen. Ik heb het opgezocht en hoop dat er meer duidelijkheid is. Voor mij in ieder geval wel!

Hoe bepaal je wat de ondertoon van je huid is? Met deze tips kom je er achter! 6 ondertoon huid Hoe bepaal je wat de ondertoon van je huid is? Met deze tips kom je er achter!

Foto: Shutterstock

Als ik een video op YouTube bekijk, zie ik vaak nog meer interessante filmpjes en je kan zoveel informatie daar vandaan halen. Zo kwam ik ook terecht bij de video’s van Justine Leconte. Justine is mode ontwerpster en zij weet natuurlijk goed welke kleuren flatteren of juist niet. Plus dat zij het heel duidelijk uit legt!

 

Wat algemene regels:

 • Als je bloedvaten blauw of paars lijken, dan heb je een koele ondertoon
 • Als je bloedvaten groen lijken, dan heb je een warme ondertoon
 • Als je niet kunt bepalen of je bloedvaten nu groen of blauw zijn, dan zul je waarschijnlijk een neutrale ondertoon hebben.
 • Warme of neutrale ondertoon: Als je gemakkelijk bruin wordt, en zelden verbrandt
 • Koelere ondertoon: Als je huid snel verbrandt en je wordt haast niet bruin (ik verbrand dus snel in de zon)
 • Bij sommige vrouwen met een hele donkere ebony huid is het zo dat ze niet snel verbranden, maar toch een koele ondertoon hebben. Doe daarom nog een paar tests om erachter te komen wat je ondertoon is

Ik heb de tips die zij gaf uitgeprobeerd:

1- De kleur van jouw aderen.

aderen

 • Blauw- paars-achtig- Koele ondertoon
 • Groen-Olijfkleurig-Warme ondertoon

Het blijft lastig, maar ik denk dat mijn aderen meer naar blauw dan naar groen neigen.

 

2- Een vel wit papier naast je hals en decolleté houden

wit papier 1

 • Is je huid rose of rood- koel
 • Is je huid meer geel- warm

Bij mijn decolleté  vind ik mijn huid meer gelig dan rose…

Bij mijn gezicht? Hou een wit vel papier bij je gezicht en kijk welke kleur het meest overheerst in je huid.

wit papier 4

Hmmm… Vrij roze zo te zien. En dat verbaasd mij niet. De behandelingen met ZO Medical en de peelings zorgen ervoor dat je huid heel roze wordt. (Google maar eens een foto van Dr. Zein Obagi, de man van ZO Medical gebruikt zelf natuurlijk ook zijn producten en peelings)

3- Gouden of zilveren sieraden bij jouw huid houden. Bij welke kleur ziet je huid er gezonder en meer “radiant”uit?

goud of zilver

 • Zilver- koel
 • Goud- warm

Zilver maakt mijn huid frisser, vind ik.

Hoe bepaal je wat de ondertoon van je huid is? Met deze tips kom je er achter! 12 ondertoon huid Hoe bepaal je wat de ondertoon van je huid is? Met deze tips kom je er achter!

 

Tot slot…

Als je er nog niet uit komt, dan kan het zijn dat je “neutraal” bent en dan kan je alles dragen.

Voor koele types: Koel blauw zal je mooi staan. (Blauw met weinig geel erin)

Voor warme types – Aardetinten of gouden tinten zullen je goed staan. (Denk aan bijvoorbeeld Beyonce)

Het is natuurlijk geen vaste regel, je mag natuurlijk alle kleuren van de regenboog dragen en kleuren heb je in verschillende variaties, zoals warm groen, koel groen en ga zo maar door. Het is gewoon leuk om te kijken welke kleur het meest voor je huid doen en waarin de aandacht naar jou wordt getrokken in plaats van naar het kledingstuk. Qua make-up vind ik bij mijzelf blauwe oogschaduw heel mooi staan.

Hoe bepaal je wat de ondertoon van je huid is? Met deze tips kom je er achter! 14 ondertoon huid Hoe bepaal je wat de ondertoon van je huid is? Met deze tips kom je er achter!

 

Mijn ondertoon is zeker bij mijn gezicht koel en de rest van mijn lichaam oogt wat geliger, dus warmer. Ik hou mijn sieraden dus maar bij het zilver en blauw staat mij inderdaad goed.

Nee, ik ga niet bij de politie maar het had mij vast goed gestaan! 😉

Welke ondertoon denk je dat jij hebt? Ben jij een koel of meer een warm type? 

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
pretty quinceanera ball gown

thanks for sharing

Irene
4 jaren geleden

Wat een handige tips. Ik ben daar ook veel zoekende in geweest. Ik vind het namelijk af en toe leuk om mijn haar te verven.

Deb
4 jaren geleden

Blauwe oogschaduw staat prachtig bij je bruine kijkers! Mijn huid heeft een beetje en gele ondertoon, met dank aan Aziatische roots . Ondanks dat ik geen koel type ben (letterlijk en figuurlijk hihi) draag ik ook heel graag blauwe oogschaduw- en eyeliner. Ik vind dat dat een heel mooi contrast met bruine ogen en bruin haar. Ik trek me dan ook niks aan van de richtlijnen per huidtype. Ben altijd al eigenwijs geweest 😉

Hennie
4 jaren geleden

Het lijkt zo makkelijk maar dit vind ik dus écht moeilijk he. Ik ben koel denk ik, want ik vind zilver ook mooier staan en mijn aders zijn blauw. Dat zal voor niemand een verrassing zijn, gezien mijn dure smaak. De smaak van mijn portemonnee daarentegen is ui, wegens het vele janken. 🙂 Ik denk dat jij ook koel bent. Grappig eigenlijk, want ik had jou dus warm verwacht, maar de bewijzen liegen er niet om.

Sonja
4 jaren geleden

Fijne tip Babs! En ik wist dat je met blauw prachtig matcht!

Annette
4 jaren geleden

Ik blijf het enorm lastig vinden maar meestal neig ik naar neutraal en zit ik wel goed. Ik heb ook een paar vaste foundations waarvan ik weet dat ze goed matchen dus wissel die dan ook niet zo snel.

VWillemse
VWillemse
4 jaren geleden

Wat leuk om te lezen altijd.
Ik denk dat ik neutraal ben qua ondertoon, of koel in de winter en warm in de zomer 😉
Ik heb er ook cht geen oog voor wat nou beter staat bij mijn huid miet ik zeggen.
Het heeft meer met mijn mood te maken wat ik mooier vind dan met mijn kennis over mijn ondertoon.
Maar zwart en donkerblauw staat altijd, dus als ik voor safe wil zitten ga ik hier voor.

Fabienne, enjoyyourownbeauty

Wat een goed artikel! Ik denk dat heel veel mensen dit trucje niet weten. Ik wist het trouwens ook niet. Tof! 😀

Liefs
X

Jolanda
4 jaren geleden

Wat een goede tips!! Ik denk altijd dat ik een warme ondertoon heb, maar ga het hiermee eens testen.

bychristiana
4 jaren geleden

Dit vind ik echt leuke tips. Veel ervan kende ik nog helemaal niet. Blauw staat jou inderdaad erg mooi. Ik ben zelf ook gek op blauw , zowel in mijn kleding als in mijn huis. Ik ben een koel type, maar ik draag eigenlijk alle kleuren en zowel zilver als goud. Alleen geel is bijvoorbeeld een kleur die ik echt nooit draag.