hannah huidcoach
Artikelen, hannah, Interviews, Nieuws

Interview met hannah huidcoach Manon van Lent, genomineerd voor de Beauty Award 2014!

Toen ik het persbericht van de Beauty Award nominaties binnenkreeg, zag ik onderaan de Newcomer of the Year staan: Schoonheidssalon Manon van Lent.

Manon en ik

Eerst even een foto gemaakt met Manon en mij samen, voordat de heerlijke schoonheids- behandeling begon!

Manon heeft haar salon in Oosterbeek, en dat is niet heel ver van mijn huis, dus kwam ik op het spontane idee om haar te interviewen. En zij is ook nog een hannah huidcoach, mij niet geheel onbekend, gezien de artikelen waarover ik al meerdere malen geschreven heb! 

hannah champagne

Ik heb contact met Manon opgenomen en zij bood mij een hannah behandeling aan om te ervaren hoe zij werkte. Nu ben ik redelijk tot goed bekend met hannah, maar zo’n aanbod sla ik niet af, wat een lief voorstel.

In het bosrijke Oosterbeek aangekomen kon het niet missen waar haar praktijk zat. Het hannah bord prijkt mooi en herkenbaar aan de gevel.

hannah

Standaard wordt bij hannah eerst je huidconditie gemeten en daar kwam uit:

Vochtgehalte: 90 (normaal moet het boven 60 zijn) Vetgehalte 36 (normaal 40-50) en de PH waarde was 5,9 (normaal tussen de 4,5-5,5). Niet slecht, hè!

De massage was zalig en in de verwarmde stoel kwam ik helemaal tot rust. Met, zoals ik dat noem, vaardige handen, werd mijn gezicht uitgebreid gereinigd en gemasseerd. En werd er precies verteld hoe en wat er gebeurde. De salon van Manon ziet er mooi, schoon en ook gezellig uit. De entree naar de salon ziet er ook verzorgd uit, natuurlijk is dat het eerste wat de cliënt ziet. Dus ook belangrijk.

Ik had een schrift vol met vragen voor Manon en met een blozend en fris gezicht begon het interview.

Manon, stel jezelf even voor:

In 2007 ben ik begonnen aan de opleiding schoonheidsspecialisten aan het ROC Rijn IJssel in Arnhem. Ik heb daar eerst de basis opleiding gedaan en aansluitend de Allround opleiding van een jaar.

Na mijn opleiding ben ik mezelf gaan oriënteren naar waar mijn hart ligt in het werk als schoonheidsspecialiste. Ik kwam er achter dat ik meer wilde dan de ‘gewone’ schoonheidsspecialistes, ik wilde mezelf onderscheiden door mij te specialiseren op het vlak van  huidverbetering.

Enige tijd geleden kwam ik in aanraking met het merk hannah. Na een korte periode van verdieping in het merk, de werkwijze en de producten moest ik concluderen dat hannah perfect aansloot bij mijn visie van het vak.

Na de nodige training en bijscholing vanuit hannah en een uitgebreide kennismaking met de producten en de werkwijze van de hannah methodes ben ik vanaf oktober 2012 officieel ‘hannah huidcoach’. En in het afgelopen jaar heb ik alle opleidingen en trainingen gevolgd zoals onder andere de echte ‘hannah bindweefsel massage’ wat er voor heeft gezorgd dat ik vanaf september 2013 ook ‘hannah specialist in huidverbetering’ ben.

Als je geen huidcoach was geworden, wat zou je dan gedaan hebben?

Kapster, maar wegens allergische redenen was dat niet mogelijk. Het leuke is dat Manon op de Beauty Trade beurs voor het eerst in aanraking kwam met hannah, ik ook! Zo zie je maar weer, waar zo’ n beurs goed voor is!

diploma

Wat vindt je het leukst aan je vak?

Mensen komen helemaal tot rust en met een glimlach verlaten zij de salon. Omdat huidcoaches voor huidverbetering gaan, met de nadruk op verbetering, kan ik ook gericht mensen helpen met huidproblemen.

Van hannah vind ik de de prijs-kwaliteit goed in balans, vertelde Manon. (het merk Hannah heeft ook geen dag en nachtcrèmes, daar heb ik (Babs) ook nooit bij stilgestaan eigenlijk..)

Wat is jouw persoonlijke favoriete product van Hannah?

Na even nagedacht te hebben: Ja, de Touch of Silk (matteert en egaliseert de huid)  en de Opulence (Intensief teintverhelderend serum met een hoge concentratie vitamine C (20%)  … wat mij betreft  a winning team!

Hoe gebruik je Social media voor je bedrijf?

Ik gebruik Twitter en Facebook. (Dat had ik al begrepen, want ik had net een tweet verstuurd dat ik Manon ging interviewen, direct daarop retweette ze mijn bericht, supersnelle dame ;))

Manon vertelde mij dat ze  bij hannah ook een marketing training krijgen, wat onderdeel is van de support, die alle huidcoaches krijgen.

Heb je nog toekomstdromen qua zaak of op persoonlijk vlak?

Ik zou graag graag een knus winkelpand in Oosterbeek zou willen runnen, met meerdere cabines; kleinschalig, maar wel persoonlijk. Qua make-up zou ik graag Mineralogie gebruiken.

Wat onderscheidt jou van andere schoonheidsspecialistes?

hannah gaat voor huidverbetering, en dat spreekt mij aan. Ik zorg er ook voor dat er een half uur tussen de behandelingen zit, waardoor ik ook tijd kan vrijmaken om eventueel adviezen uit te wisselen met mijn cliënt.

Wat is jouw wens voor 2014?

Meer bekendheid voor mijn salon, dus nog meer klanten.

Denk je dat je zenuwachtig bent als het moment nadert van de uitreiking?

Ja, absoluut! Je hoopt natuurlijk dat je die mooie prijs in je armen mag sluiten.

Heb je al een speech voorbereid en.. (ik moet het gewoon vragen)… wat trek je aan op de Beauty Award uitreiking?

Nee, ik heb geen speech en weet niet wat ik zal zeggen als ik win. (Op het moment dat ik het vroeg had ze het net, een weekje geleden, gehoord dat ze genomineerd was)

Ik denk dat ik een leuk jurkje aantrek, niet te hoge hakken… want niets is erger dan struikelen als je naar het podium loopt, hahaha!

Ik krijg altijd het gevoel dat de hannah huidcoaches een erg sterke en goede band met elkaar hebben, klopt dat?

Wij zijn goede collega’s en zeker geen concurrenten. We hebben bijna allemaal een eenmanszaak. hannah voelt als ‘thuiskomen’ voor mij.

Ik vond het erg leuk kennisgemaakt te hebben met, hopelijk, een prijswinnende Newcomer of the Year, en mijn huid… ja, die was er ook erg happy mee!

Ik zal zeker voor haar gaan duimen op 10 maart!

Schoonheidssalon Manon van Lent

Van Dedemweg 11
6861 BZ Oosterbeek
Tel: 06 15 50 03 51

Twitter: @HuidcoachManon

Schoonheidssalon Manon van Lent is alleen geopend op afspraak (van maandag t/m vrijdag).

Op haar website kan je ook online een afspraak bij haar maken, handig!

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Jhemyla
7 jaren geleden

Wat ontzettend gaaf zeg, en wat lief dat je een behandeling kreeg.

Ceetje
7 jaren geleden

Wat zou het leuk zijn als ze wint! En wat goed dat je huid goed “scoort” Ik zou ook nog wel eens Hanna willen proberen. En met behandeling zou helemaal lekker zijn;)