Artikelen, Boekentips, Films en series, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 18- 3 Boekentips en Franse “Transferts”

Hallo KeeKers! Deze week heb ik weinig te melden. Genoeg gedaan, maar dat was hoofdzakelijk bloggen en… bloggen, boeken lezen en series kijken. Beetje saai misschien, maar ook weer niet. Ik kan mij ook helemaal verliezen in een goed boek en dan blijf ik maar lezen… Daarom in deze KeeK de boeken die ik de afgelopen weken gelezen heb en  ditmaal een tip voor een Franse serie!

Stock Photo from sarsmis/ Shutterstock

Dokter Claire Elliot wil na de dood van haar man de stad ontvluchten en een rustig leven opbouwen in Tranquility met haar zoon Noah. Claire heeft haar praktijkdeuren echter nog niet geopend of haar plan om het vertrouwen van de bewoners te winnen valt al in duigen. Een jongen uit Noahs klas trekt een pistool en richt een bloedbad aan. Dit blijkt nog maar het begin te zijn van een golf agressieve uitbarstingen. Terwijl de gewonden haar praktijk binnenstromen, probeert Claire als een razende de oorzaak te vinden van deze plotselinge geweldexplosie. Maar wanneer de bevolking zich tegen haar begin te keren, beseft Claire dat ze op het punt staat alles te verliezen wat haar lief is.

Ik had geen idee…Ik dacht altijd dat Tess Gerritsen een Nederlandse schrijfster was (Chinees-Amerikaans dus). Ook stom van mij natuurlijk, want ik heb meerdere boeken van haar gelezen. Veel met inspecteur Rizzoli in de hoofdrol en vaak speelt het af in het Amerikaanse Maine, waar zij ook woont. Als ik aan Maine denk, denk ik altijd aan Stephen King (en horror in Maine).

Spannend boek! Vreemde gebeurtenissen in een klein stadje. Jongeren die zich plots agressief gaan gedragen en de arme dokter Claire die haar plek in de gemeenschap nog moet winnen, want iedereen was verguld met de oude arts die daar decennia zijn praktijk had. Om maar niet te spreken dat haar zoon ook nog eens beschuldigd wordt. Aanrader!

  • Tess Gerritsen- Verdacht van moord

Als haar ex-minnaar in haar eigen bed wordt gevonden, met haar keukenmes in zijn borst, is Miranda Wood de eerste verdachte. Een onbekende betaalt de borgsom en hoewel Miranda voorlopig vrij is, is ze haar leven niet meer zeker. Er worden aanslagen op haar gepleegd en de enige die haar versie lijkt te geloven is een broer van de vermoorde man.

Miranda ging een stukje wandelen en wilde het eigenlijk uitmaken met de man… Maar als je dan thuiskomt en daar ligt hij op jouw bed, vermoord met jouw mes en jouw vingerafdrukken erop, dan moet je maar zien te bewijzen dat jij niet de dader bent. Het is ook een romantische thriller, ik hou daar wel van. Een beetje moord en doodslag maar ook de romantische verwikkelingen. Spannend, en ik keek al uit naar het eind van het boek, waar het eindelijk duidelijk wordt wie de dader is en/of de man het meisje heeft veroverd… of andersom.

  • Enkeltje Ierland- Charlotte de Monchy

Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met tanige boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.

Dit boek trok mij natuurlijk vanwege mijn Ierse roots. Het is echt een heel leuk boek, leest makkelijk weg en af en toe moest ik ook wel even grinniken vanwege de beschrijving van bepaalde situaties. Heel grappig geschreven! Zoals in veel romannetjes draaft de donkerharige, woeste knappe man op, de man die je intrigeert vanwege zijn ondoorgrondelijke karakter. De gesprekken tussen Lisa en deze man, de situaties waarin zij verzeild raakt, het werken op het platteland, de “Ierse mannen”… Kostelijk geschreven alsof je er gewoon bij bent. Echt een feelgood boek!

Bron schuingeschreven tekst: Bol.com

Serie: Transferts

Huisvader en van beroep houtbewerker Florian wordt na 5 jaar wakker uit een coma. Niet als zichzelf, maar in het lichaam van een ander. Zijn geest zit in het lichaam van “Bati” agent Sylvain, een speciale eenheid die “Transferts” op moet sporen. De zachtmoedige Florian treft het niet, deze agent was nogal een tough guy en zoals jullie begrijpen wordt het heel lastig om Transferts op te pakken terwijl hij er zelf eentje is. Verwarring over zijn metamorfose, zijn vrouw die blij is dat zij “haar echtgenoot” terug heeft terwijl zijn kinderen denken dat hun vader overleden is. Daarnaast schijnt de Bati agent Sylvain een verhouding te hebben met zijn collega, dus moet hij ook daar tussen laveren…

Een beetje vreemd verhaal, maar al vrij snel kom je erachter dat er dus legale Transferts zijn (mensen die bijvoorbeeld ziek zijn en in een ander lichaam verder gaan) en illegale Transferts, waar mensen geswitcht zijn vanwege hun criminele verleden of de rijken die bewust een ander, jong lichaam willen. En dan moet je natuurlijk gezonde mensen opofferen. Griezelig.

Ik moest er wel even inkomen en op het eind zat ik nog met wat vragen… Sommige dingen vond ik niet helemaal kloppen. Ik miste ook wat uitleg over sommige situaties/mensen. Maar al met al een goede film… En hoe gek het ook klinkt, nu heb je donoren van organen, maar als we straks ook iemands brein over kunnen zetten?

Zo, ik ga weer lekker verder lezen in mijn boeken. De volgende keer meer tips!

Welk boek heb jij het laatst gelezen?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
2 jaren geleden

Ik lees momenteel ‘Van de liefde en de zee’ van Willem Frederik Erné. Een prachtige oorlogsroman die je echt raakt. Qua serie zijn we verslingerd geraakt aan ‘Line of Duty’, een Engelse serie. Helaas heeft Netflix alleen seizoen 3 en 4 (in die laatste zijn we nu bezig). Seizoen 1 en 2 zijn helaas niet te vinden. Nu zijn het wel op zichzelf staande verhaallijnen, maar toch.

Tessa
2 jaren geleden

Ik ben echt dol op Tess Gerritsen! Een aantal jaar geleden heb ik haar mogen ontmoeten. Dat was erg bijzonder. Ze is echt een super lieve vrouw

chucky1012
2 jaren geleden

Klinkt mooi en heel spannend.
Ik ken die schrijver niet.
Het zijn meer romans die ik lees.
Ik mis de poezen foto´s 😉

Xoxo

Annette
2 jaren geleden

Ik ben op dit moment Lazarus aan het lezen van Lars Kepler, boy oh boy wat spannend moet nog ongeveer 100 blz maar hoop zo dat ze de bad-guy te pakken krijgen, het is een griezel hahaha. Fijne zondag!

Deb
Deb
2 jaren geleden

Tess Gerritsen vind ik ook een hele fijne schrijftster. Ik wil die boeken nu ook gaan lezen, Koud bloed als eerste; die spreekt me het meeste aan. De serie lijkt me iets minder en doet me denken aan de serie “Altered Carbon” op Netflix waarbij ik soms in slaap viel terwijl veel mensen het te gek vonden hihi. Het thema kon me op de een of andere manier niet boeien. Soms heb je dat wel eens. Het laatste boek dat ik geprobeerd te lezen is Façade van Esther Verhoef, het was een toptitel (nog steeds trouwens) en ik kreeg ’em… Lees verder »