Artikelen, Huisdieren, Keek op de Week, Marie en Toulouse

KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat…

Hallo KeeKers. In deze KeeK een update hoe de operatie van Marie is verlopen en hoe het nu met haar is. Marie is woensdag geopereerd, al haar tanden en kiezen zijn getrokken. Een lastige operatie volgens de dierenarts en hij vond Marie ook heel zielig. Ik snap wat hij daarmee bedoelt…
KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat... 1 operatie KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat...

Gingivitis Stomatitis

De dierenarts had vastgesteld dat Marie last had van Gingivitis Stomatitis, een heftige ontsteking in het weefsel van de kaak. Dat is pijnlijk, zeker ook met eten. In de vorige KeeK kunnen jullie exact lezen wat dat precies inhoud.
Marie moest moest natuurlijk  nuchter zijn en woensdag om 10.00 uur moesten wij haar brengen. Rond 13.00 uur zou ze geholpen worden.
Eerst werd ze weer helemaal nagekeken, haar gewicht nogmaals i.v.m de narcose, haar hartslag, of ze koorts had etc.
En dan moet je haar achterlaten…
KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat... 3 operatie KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat...
Om 17.00 uur konden wij bellen of ze al wakker was en als ze eerder wakker was dan belden zij ons.
Om 16.30 belde de dierenarts zelf met een heel verslag van de operatie:
De bek was dramatisch, enerzijds door de ontsteking van het tandvlees, het vastzitten van de elementen en deels de afwijkende plaatsing van een aantal kiezen. We hebben alles zo goed mogelijk verwijderd. Echter door de ontsteking kan het mogelijk zijn dat er 1 of 2 restjes van de wortel zijn blijven zitten. Dit was niet meer te zien door de ontsteking e.d. Tevens hebben wij het tandvlees zo goed mogelijk gehecht. Echter het weefsel was zo ontstoken en broos dat de hechtingen regelmatig door het weefsel trokken omdat dit te zwak was. Het is dus zaak om voorzichtig met de bek om te gaan.

Naar huis!

Om 19.00 uur mochten wij haar komen halen. Gelukkig!
Marie was heel alert en wakker toen de assistente haar bracht en blij ons te zien.
Toen de dierenarts nog een uitgebreide uitleg en instructies gaf was Marie mijn vinger kopjes aan het geven door de tralies van de reismand, waar de dierenarts ook heel blij om was. Goed teken!
KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat... 5 operatie KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat...
Hij vond het zielig voor Marie, ik denk ook omdat Marie geen kat is die heftig gaat miauwen of flink uithaalt met haar nagels. Ze ondergaat alles altijd heel gemoedelijk. Komt bij dat ze ook mank loopt door die val uit het raam, dat ziet er hartverscheurend triest uit.
Thuis trok ze steeds met haar bekkie, het voelde natuurlijk allemaal heel akelig aan. Waarschijnlijk voelde ze ook de draadjes van de hechtingen. En ze viel dan steeds om, ze kan haar evenwicht maar niet vinden.
Ik had die dag een nieuw ligkussen (niet degene op de foto) gekocht en diezelfde avond heeft ze daar op gelegen, maar nu zoekt ze weer van die verstop plekken op. Onder het bed en op de een of andere manier klimt ze de trap op om bij Tom op de kamer te liggen.
Kan zijn dat ze spuitjes met pijnstilling ontloopt, die vind ze vreselijk. De antibiotica neemt ze makkelijker in, ik doe de pil dan in wat Saksische leverworst.
KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat... 7 operatie KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat...

Reuze trek

Ze eet als een buffel, soms wel 2 zakjes natvoer achter  elkaar. Al eet ze alleen de jelly, ze heeft een enorme trek.
De dierenarts adviseerde dat wij haar eerst brokjes gaven want dat kan niet in de wond gaan zitten, maar ze eet toch liever natvoer.
Wel een gek gevoel, als ik haar een brokje geef of het bolletje Saksische leverworst dan  voel ik alleen haar lippen en geen tandjes meer, het is ook lastiger om iets op te pakken voor Marie.
KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat... 9 operatie KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat...
Ze is wel vrolijk in die zin dat als we naar haar toe lopen dat ze dan op haar rug gaat kroelewoelen om op haar buikje geaaid te worden en heeft zelfs even gespeeld met een stokje!
Maar aan de andere kant is zo ook weer zo “stil”…en zo schrikachtig.
Eén nacht heeft ze de hele nacht onder mijn bed geslapen, daarna bij Tom op de kamer.
Ik denk dat ze nog wat verward is van de narcose, hoop dat ze snel weer wat meer bij ons komt liggen zoals ‘s avonds als we tv kijken.
Van de week weer terug naar de  dierenarts, dan gaat hij kijken hoe het eruit ziet en wordt de antibiotica kuur verlengt als het nodig is.
Goed is dat ze weer alles op de kattenbak gedaan heeft wat nodig is en ze eet goed. Nu maar hopen dat ze snel helemaal beter is en dat ze niet nogmaals geopereerd hoeft te worden of erger..! Positief denken! Iedereen nog bedankt voor de lieve reacties vorige week en op Instagram. ♥

Let op…

Dus lieve kattenmama’s en papa’s, het is iets wat zomaar kan gebeuren en hoe snel zo een ontsteking kan ontstaan en verergeren! Hou je kat dus goed in de gaten; eet hij moeilijker, heeft hij last met kauwen of slikken, gaapt hij niet met een open bek maar zo een beetje half-half… laat de dierenarts er zo snel mogelijk naar kijken.
Wij proberen Marie natuurlijk zoveel mogelijk te verwennen en aan de andere kant moet ze ook zelf deze traumatische ervaring verwerken. Het is nogal wat dat je wakker wordt en al je tanden en kiezen zijn weg… Plus de pijn erna, katten zijn een meester in het verbergen van pijn. In de natuur is dat hun bescherming tegen “predators”.
Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!
P.S Ik ga komende week (weken) wat minder regelmatig een artikel posten, omdat ik toe ben aan een korte blogvakantie. Deels omdat ik best moe ben van alle emoties plus dat ik eigenlijk uit moet gaan zoeken wat er nu weer technisch mis is met WordPress. Mijn website ging de afgelopen week constant on- en offline en ik heb geen idee hoe dat komt. Ik zou eigenlijk iemand moeten inhuren die mijn website eens goed checkt want met het steeds googelen naar al die verschrikkelijke ingewikkelde materie en termen schiet niet echt op. Beter gezegd: ik snap er de ballen van. Ik wil gewoon lekker kunnen schrijven en geen dagen spenderen aan al die technische acacadabra.
Die jongens die er verstand van hebben vragen ook de hoofdprijs en ik kan dat domweg niet betalen. Was er maar iemand die kon helpen tegen een andere vergoeding, zoals een schilderij door mij gemaakt. Maar ach, we moeten allemaal eten en wonen, ruilhandel is niet meer van deze tijd helaas.
Er komt wel een review binnenkort over de herfstcollectie van Catrice, dus die is in de maak. Verder kijk ik wel hoe het loopt. Ik ben dus weinig “online”.
Als je je abonneert op mijn updates dan krijg je vanzelf een mail als er weer wat nieuws op mijn blog staat.
Verder ga ik natuurlijk veel schilderen, het schilderij voor de winnaar is bijna klaar!
KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat... 11 operatie KeeK op de WeeK 31- Hoe is de operatie verlopen en hoe het nu gaat...

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
theNextG1rl
1 jaar geleden

We hebben zelf ook een schat van een kater rondlopen, kan me niet voorstellen wat ik zou doen als die dit zou moeten meemaken. Gelukkig lijkt ze goed te herstellen, hopelijk is de dierenarts het daarmee eens!

Deb
1 jaar geleden

Die arme Marie, hopelijk is ze snel weer de oude, ze heeft gelukkig een heel fijn thuis met lieve verzorgers ♥. Gelukkig eet ze ook goed. Dat is een goed teken. Geniet lekker ff van je blog vakantie die heb je dit verdiend, kan me voorstellen dat de afgelopen periode je heel veel energie heeft gekost.

Petra
1 jaar geleden

Oh, ik zat even wat achter met blogjes lezen door mijn vakantie, wat triestig voor Marie. Hopelijk herstelt ze nu snel, ik duim mee.

bychristiana
1 jaar geleden

Ik kwam gisteren al een paar keer kijken op je blog voor het verslag, ik ben blij dat het online staat! Die arme schat, wat moet ze een pijn hebben gehad (en waarschijnlijk nog:-(. Maar het ergste is nu hopelijk achter de rug, ik vind het wel een goed teken dat ze wil eten, eetlust is toch wel heel belangrijk en zeker omdat ze na de operatie moet aansterken. Ik hoop echt dat ze gauw opknapt. Neem maar lekker even tijd voor jezelf. Alles wat er gebeurd is, gaat je natuurlijk zeker niet in de koude kleren zitten. Je hebt… Lees verder »

Annette
1 jaar geleden

Geniet maar even lekker van een blog-pauze en dikke knuffels voor Marie hoop dat ze snel weer helemaal opknapt.

chucky1012
1 jaar geleden

Ahhhh gossie zo zielig….
Fijn dat het nu achter de rug is en dat ze weer eet etc……

Knuffels voor haar Xoxo