KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 9 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?
Artikelen, Huisdieren, Keek op de Week, Kittens, Marie, Piet

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

Hallo lieve KeeKers! Deze KeeK staat weer boordevol foto’s van Piet zijn kittens en ik vertel natuurlijk hoe het met ze gaat. Ze groeien als kool en zijn, als ze niet slapen, super speels en actief. Wat een energie hebben die kleine rakkers!

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 11 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

6 weken!

Moederpoes Piet leert ze natuurlijk van alles zoals zichzelf verzorgen, waar hun grenzen liggen met spelen en zoveel meer. Ook leren ze van elkaar. Ze rollebollen over elkaar heen, pakken elkaar in een houdgreep en af en toe wordt er ge-bunny-kickt. Gedrag dat ze ook in de natuur vertonen als ze gaan jagen. Als ze hun speeluurtje hebben hou je dan vast. Als een stel roekeloze wegpiraten rennen ze achter elkaar aan, bespringen elkaar en dagen ze elkaar uit. Gekkenhuis in huize IJ.

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 13 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 15 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

Piet is echt een super moeder maar soms lijkt het alsof ze dol draait van haar kindjes. Dan gaat ze zelf achter hun aan rennen en bespringt ze hen. Dat was voor mij best eng en wennen want soms gaat het er hard aan toe. Maar zolang niemand piept, er geen haren en bloed rondvliegt, is er niks aan de hand. Hij houdt ze allemaal nog goed in de gaten. Mist hij er eentje dan gaat ie direct op zoek. Als Piet zijn “gekkenuurtje” krijgt dan stoppen we de kittens weer in hun tent om de boel tot bedaren te brengen. Piet kan er dan nog wel gewoon in. Vaak is dat ‘s avonds laat, dan is het toch bedtijd. Piet is voor ons gevoel ook nog steeds een puber en die wil ook graag wild wil spelen. En Marie is geen speelmaatje voor Piet, Marie vindt al dat drukke gedoe maar niks. Maar ze maakt nu wel af en toe contact met de kittens en zelfs even snuffelen aan een kitten durft ze nu gelukkig. Daarna gaat ze er weer als een speer vandoor, zeker als een kitten haar benadert.

Zodra Piet minder melk gaat geven wordt de band tussen moeder en kittens losser. Ik ben benieuwd hoe het dan gaat…

Ontwormen

Zij hebben allemaal hun ontwormingspasta gehad en daarna moet het nog een paar keer. Wij hebben gekozen voor een pasta, wij vonden een tabletje te eng om te geven. Je wilt niet dat ze zich verslikken! De pasta hebben we door wat eten gedaan en ze likten het allemaal lekker op.

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 17 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?
De werpkist met een sluis verbonden met de speel- en slaaptent
KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 19 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?
Bah…vieze vlieg… De oogjes zijn nu minder blauw, nog even en dan krijgen ze hun normale oogkleur!

Deze slideshow vereist JavaScript.

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 21 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

Vaste voeding

Wij hebben de werpkist met een tunnel verbonden aan de octagon, hun slaapplek. In de kist ligt dan de bak voor de plasjes en poepjes maar ze willen nog wel eens vergeten waar die voor dient… Een paar kittens doen braaf hun behoefte erop, maar ik vind nog dagelijks een kleine grote boodschap onder kasten en in de hoekjes van de kamer… Nu ze ook vast voedsel krijgen worden die hoopjes steeds vaker “hopen”.

Wat eten ze?

Ik maak wat brokjes nat die ik vervolgens laat weken zodat ze zacht worden en dan ik vermeng het met een speciale mousse voor kittens. Dit ook omdat zo een klein blikje kitten mousse behoorlijk duur is (€ 3,30). Zij mogen binnenkort ook harde brokjes eten, benieuwd wat ze daar van vinden!

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 23 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

Zij klimmen op de bank, op de tafel en je ziet ze al loeren naar hogere plekken. Wij hebben de doorgang tussen kamer en keuken afgeschermd met mijn kattenschilderij, maar al snel bleek die niet afdoende te zijn. Ze klommen erop en hup, ze stonden in de keuken. Zo ook in de gang. Een kitten had zelfs al 2 treden van de trap beklommen!

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 25 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 27 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 29 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 11 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

Jeroen heeft een buis erboven vast geklemd waardoor ze geen grip hebben. De buis draait rond dus kunnen ze niet verder klimmen. Het jammere is dat wij geen hoge plank kunnen plaatsen, Piet en Marie moeten natuurlijk ook eroverheen kunnen.

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 33 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 35 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

Als ze moe zijn dan vallen ze daar en op dat moment in slaap. Heftig proberend hun oogjes open te houden wat meestal niet lukt…

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 37 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 39 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

Samen eten

Piet lust dat kittenvoer ook wel!

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 23 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 43 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

Ik ben een gevaarlijke tijger! Wrauawwww…! Deze kleine schat had lekker op mijn buik liggen slapen. Zo grappig, hij ging door mijn ademhaling steeds omhoog en omlaag.

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 45 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

Gisteren heb ik de werpkist en tent ontkoppeld en nu lopen ze vrij rond. Ook wel fijner, want ik durfde mijzelf ‘s nachts niet te laten zien. Als ze mij zagen stonden ze rechtop in hun tent, smekend of ik ze eruit wilde laten. Als de bovenkant niet dicht zit klimmen ze er gewoon uit, haha! Het is echt opletten want nu kunnen ze op de bank, de vensterbank en meer. Jeroen heeft zaterdag een andere, grotere “draaibuis” gemaakt want ze sprongen gewoon eroverheen. Dan liep er een weer plotseling in de keuken rond…

Filmpjes!

Ik heb weer wat filmpjes gemaakt, kijk eens hoe ze weer groter gegroeid zijn!

 

Ik moet nog een goede foto maken van de kinnetjes van de zwart -wit kittens en van Piet. Piet heeft namelijk een wit plukje onder zijn kin, bij de kittens is het precies tegenovergesteld!

Deze week maak ik ook de namen bekend van deze lieve, zoete rakkers, so stay tuned!

KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet? 47 kittens KeeK op de WeeK 36- Hoe gaat het met de Kittens van Piet?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
14 dagen geleden

Zooooooo lief en dat kan ik mij nog herinneren van toen wij een kitten hadden. Dat ter plekke – waar dan ook – onmiddellijk in slaap vallen. Te lief. Liefde voor de kittens (en Piet).

chucky1012
16 dagen geleden

Ze zijn super schattig….

Een fijne dag Xoxo

Ilona
Ilona
16 dagen geleden

Heerlijk met een cappuccino en deze blog de zondagochtend beginnen. Beter kan niet!
Dank! Zo lief allemaal en wat groeien ze toch snel. Heel benieuwd naar de namen van de week. Fijne zondag!