keek op de week 38 2018
Artikelen, Films en series, Food & Drinks, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 38- Wijn, Geitenkaas en Ouder Worden

Hebben jullie ook zo genoten van het nazomerse weer? Vrijdag was het behoorlijk aan het stormen, maar ook weer niet zo erg dat de schutting weer omviel. Ik heb dinsdag af en toe naar de troonrede op Prinsjesdag gekeken, maar deze week was er ook verschrikkelijk nieuws, ik denk dat iedereen wel weet waar ik het over heb.

keek op de week 38 2018

Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

Het is natuurlijk een horrorscenario, dat vreselijke ongeluk. Ik moet dat steeds uit mijn hoofd zetten, want ik zie en bedenk anders constant wat er op dat fatale moment allemaal omging in de hoofden van de slachtoffers. Dat is niet te bevatten. Dat geldt natuurlijk ook voor andere nare dingen die in de wereld gebeuren, ik kan daar heel gevoelig voor zijn.

Behalve Engelse en Scandinavische series kijken wij overigens ook naar andere leuke tv programma’s. Zoals: “How It’s Made”, Ilja Gort (Gort op reis, Gorts wijnkwartier, La Dolce Vita) en momenteel hebben wij “Erik Scherder op zoek naar Methusalem” ontdekt. Op RTLZ hebben ze ook soms toffe documentaires, best de moeite waard om naar te kijken.

Wijntje?

De programma’s van Ilja Gort zijn zo heerlijk om naar te kijken. Het prachtige zonnige Frankrijk en Italië, alles over druiven en wijn, heel leerzaam en vermakelijk. Een glas wijn: “Kijken, ruiken, door het glas laten walsen, proeven en moeilijk kijken”… 😉 Ik krijg dan echt weer zin om weer een wijntje te gaan drinken! Al moet ik eerlijk bekennen dat een klein beetje voor mij meer dan voldoende is. Het drinken ben ik nogal ehm… verleerd. Mijn maag heeft er wat moeite mee en ik word mega slaperig van… (Komt ook door mijn medicijnen, die combi is natuurlijk tricky)

wijnglazen dit verzin je niet webshop

Ook Gort à la carte is super leuk, zoals die aflevering over geitenkaas. Als ik iets vies vind is het wel geitenkaas (en blauwaderkaas/Roquefort brrrr. (Brie en Camembert vind ik wel heerlijk). Ik wist bijvoorbeeld niet dat er zoveel soorten geitenkaas zijn, hoe de rijping verloopt en Ilja brengt in die aflevering op een geitenboerderij zelfs een baby geitje ter wereld. Dat geitje wordt liefdevol Ilja genoemd. Schattig! Toen ik die aflevering zag wilde ik bijna weer proberen om een stukje geitenkaas te gaan proeven. Maar vrees dat ik het toch niet lekker ga vinden. Wel prachtig al die producten die de natuur ons geeft.

En zoals met sommige wijnen en kaas, hoe ouder hoe lekkerder!

Erik Scherder

Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie ) kennen de meesten vast wel van DWDD. Zijn programma’s over onze hersenen (DWDD University) vond ik altijd rete- interessant. Nu gaat hij op zoek hoe je gelukkig ouder wordt.

De momenten dat hij in Griekenland is vind ik het leukst. Een 92 jarige vrouw (met kromme rug en arthritis) werkt nog in haar eigen tuin en eet de groenten die daar groeien. Haar 3 kinderen zijn al overleden, maar zij gaat moedig door. Wat een verschil met de beelden van de mensen in de verzorgingstehuizen hier. Deze Griekse dame kan gelukkig nog op zichzelf wonen, de ouderen in het tehuis niet meer, en ow… Wat ziet dat er triest uit. Je dag begint dat je gewassen wordt en de rest van de dag zit je een beetje uit. Ik vind dit ook pure horror. Nee, ik wil nooit in zo een tehuis terecht komen op mijn oude dag.

eetzaal revalidatie

Toen in op de revalidatie afdeling in het ziekenhuis lag voelde ik mij ook diep ongelukkig. De verpleging doet zijn werk en zijn best, maar ik kan mij goed herinneren hoe eenzaam en ontredderd ik mij toen voelde. Het onder de douche zetten of op bed gewassen worden omdat je zelf niks meer kan vond ik al verschrikkelijk. Ik kan mij niet makkelijk overgeven dat anderen voor mij zorgen vrees ik… Ik weet niet of jullie wel eens dat programma met Hugo Borst en Adelheid Roosen gezien hebben, ook dat vond ik te triest voor woorden. Geef mij dan maar de “spirit van Hendrik Groen“. Dat was een leuk boek en een geslaagde serie.

Gegeten

Tot slot een smakelijke tv tip. Bij Max Vandaag kijk ik graag naar Mounir Toup en Sandra Ysbrandy . Zij maken lekkere gerechten die makkelijk te bereiden zijn. Ook de kooktips tussendoor vind ik leuk. De kookvideo’s staan ook op hun website, heel handig!

Ik heb al diverse gerechten van hen gemaakt, maar geen foto van genomen (vergeten). Deze mihoen in pindasaus was best lekker, maar het was ook een beetje laf van smaak. Ik had de pepertjes waarschijnlijk toch niet zo moeten strippen van de zaadjes en zaadlijsten, het had wat pittiger mogen zijn. Sandra had dat notabene nog gezegd dat je niet alles moest verwijderen van het pepertje! Maar Tom heeft de dag erna er wat kruiden bij gedaan en man, toen was het echt super lekker!

mihoen max vandaag

Mihoen, broccoli, pindasaus, kroepoek, pepertje, gembersaus, tofu…

Prinsjesdag

Ik had ook nog een hoedje dus opgezet… Gekkigheid natuurlijk, was alleen voor de foto 😉

Prinsjesdag

Marie houdt mij nauwlettend in de gaten…

Verjaardag

Mijn neefje, nichtje én zwager waren jarig geweest. Dit keer gingen wij naar Haarlem waar mijn neefje woont. Ik moet nog steeds die stad nog een keertje door crossen, hopelijk de volgende keer! Mijn nichtje is ook ouder geworden en heeft 2 mooie kinderen, de kleine prachtige Milou en de schattige, stoere bink Luuk. Twee lieverds waar ik natuurlijk ook dol op ben!

Een lezeres meldde dat mijn blog er “vreemd”uitzag… Dat mijn thema overspringt naar een mobiel thema als zij een artikel opent… Wie ziet dat ook? Ik merk er namelijk niets van op mijn laptop. Laat het mij weten als het beeld er vreemd uitziet, dan kan ik kijken wat ik eraan kon doen.

Dit was het weer voor deze week, tot de volgende KeeK!

handtekening Babs

 

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
Deb
2 jaren geleden

Los van die balk over de cookies valt me niks geks op aan je site. Die foto van jou met het hoedje op Prinsjesdag vind ik te gek! Leuk he die programma’s over eten/koken. Ik raak daar altijd door geïnspireerd. Ik kijk graag naar 24 Kitchen. Zoals alleen Oma dat kan van kok Danny jansen vond ik een leuk programma (met de Indische Oma’s) en kochten we het kookboek van waar we al heel wat heerlijke recepten uit gemaakt hebben, gisteren nog de pinda soep.. bewerkelijk maar wel heel erg lekker. En ja.. wat een vreselijk nieuws was dat. Ik… Lees verder »

Mariska
2 jaren geleden

Bij dit artikel heb ik het niet en de vorige ook niet, dus heel gek! Misschien dat hij het sporadisch doet. Heb je een aparte plugin of thema voor je mobiele?

Annette
2 jaren geleden

Ik kijk ook graag naar RTL Z ze hebben veel BBC documentaires en die zitten altijd goed in elkaar. Ik stem dan ook wel regelmatig op de BBC af voor leuke programma’s. Ik denk inderdaad dat je instellingen voor een mobiel er beter uit zien dan op de laptop. Ik lees meestal alle blogs op de laptop en met name de tekst zorgt voor een wat ‘kalig’ overzicht op je blog. De zinnen lopen namelijk helemaal tot het einde van je scherm en daardoor zit er veel wit tussen. Ik vind het niet storend zelf.

chucky1012
chucky1012
2 jaren geleden

Inderdaad zo verschrikkelijk.
Ik had ook naar Prinsjesdag op televisie gekeken.
Hihihi het hoedje staat je zo mooi.
Leuke foto.
Interessant de kennis opgedaan te hebben over wijn.
Leuk verslag van wat je de afgelopen week had gedaan.

Xoxo