KeeK op de Week 4- Oreo Taart, Primark, Weight Watchers & Vroedvrouwen 9 primark KeeK op de Week 4- Oreo Taart, Primark, Weight Watchers & Vroedvrouwen
Artikelen, Keek op de Week

KeeK op de Week 4- Oreo Taart, Primark, Weight Watchers & Vroedvrouwen

Hallo KeeKers! Sneeuw, kou, files… zo zag deze week er zo een beetje uit. Ik vind de kou en sneeuw een stuk leuker dan die regen en met sneeuw lijkt de wereld ook weer een stukje lichter. Vorige zondag ben ik naar Nijmegen geweest en dat voelde echt als een dagje uit voor mij. Ik ben daar de Primark in geweest en even bij de C&A gaan kijken, maar daar vond ik niks leuks. Wel bij de Primark, kijk maar!

KeeK op de Week 4- Oreo Taart, Primark, Weight Watchers & Vroedvrouwen 11 primark KeeK op de Week 4- Oreo Taart, Primark, Weight Watchers & Vroedvrouwen

Rainbow cake by sarsmis/ Shutterstock

Weight Watchers

Een korte update.. 4 kilo afgevallen maar niet helemaal door WW. Toen ik geveld was door die nare griep en longontsteking had ik natuurlijk nergens trek in en dat bleef ook lange tijd zo. Ik heb mijzelf op een bepaald moment moeten dwingen om weer normaal te gaan eten, mijn eetlust was totaal verdwenen. Jammer de bammer, niets aan te doen. Ik heb mijn abonnement opgezegd.

Oreo taart

Laatst kregen wij een doos met Oreo koekjes en ik vond ze niet echt lekker. Zo droog! Dus bedacht ik mij dat ik wel eens recepten had gezien van een Oreo taart. En die is zo simpel om te maken. Je hakt de koekjes fijn, smelt wat boter en vermengt de koekjes met de boter. Het mengsel leg je op de bodem van de taartvorm en je stopt het een uurtje in de koelkast om af te koelen.

Daarna klop je de Monchou en de slagroom (apart van elkaar). De slagroom lepel je door de Monchou en je kan er daarna nog wat gehakte koekjes doorheen mengen. Het mengsel giet je over de bodem en je laat het zo een 3 uur in de koelkast opstijven. Ik heb er nog wat stukjes banaan naast gelegd en erbovenop wat schaafsel van witte chocolade.

Simpel en hartstikke lekker! Ook Toulouse en Marie waren fan!

Cappuccino bij LaPlace in Nijmegen

Wij zijn ook even koffie gaan drinken bij LaPlace. Gezellig en lekker, maar eigenlijk zijn die broodjes daar best duur. Enne… wij zijn ook zo heerlijk onnozel… Nemen wij de lift daar, stopt ie plots na enkele seconden! Bleek dat je de knop ingedrukt moest houden, hahaha!

KeeK op de Week 4- Oreo Taart, Primark, Weight Watchers & Vroedvrouwen 17 primark KeeK op de Week 4- Oreo Taart, Primark, Weight Watchers & Vroedvrouwen

Valse nagels

Deze plaknagels zag ik bij de Primark liggen. Ben benieuwd of ze goed “passen” en hoe lang ze blijven zitten!

KeeK op de Week 4- Oreo Taart, Primark, Weight Watchers & Vroedvrouwen 19 primark KeeK op de Week 4- Oreo Taart, Primark, Weight Watchers & Vroedvrouwen

Serie: Call the Midwife

Deze dramaserie speelt zich af in het arme East London in de jaren 1950 en gaat over een kersverse verloskundige en haar collega’s in een klooster annex verpleeghuis.

Een heerlijke serie om te volgen. Iedere keer als er weer een baby geboren wordt springen de tranen gewoon in mijn ogen… Het blijft een wonder, de geboorte zo een klein mensje… En soms gaat het ook mis, dat is natuurlijk de trieste kant. Het waren toen pittige tijden, moeders die het ene na het andere kind op de wereld zetten (geen voorbehoedsmiddelen) en dan nog met moeite al die kinderen voeden en grootbrengen. De nonnen en de vroedvrouwen wonen gezamenlijk in één huis en gezellig, iedere middag tijd voor (high) tea and cake. De personages zijn ook heel leuk!

Hoe ze die geboortes in beeld brengen, ik vind het knap gedaan. Het ziet er zo echt uit! De locatie waar het gefilmd is doet mij denken aan de serie Peaky Blinders. Zouden ze het ook “daar” gefilmd hebben?

Marie en Toulouse

Toulouse en Marie zijn heel verschillende katten. Toulouse houdt vooral van uitdagingen. Als ik snoepjes uitdeel, dan wil Toulouse dat ik er iets geks mee doe. Ik moet ze door de kamer gooien en dan rent hij ernaartoe alsof het een prooi is. Of ik leg wat kattensnoepjes in lege wc rollen en dan hengelt hij ze eruit. Omdat ik merkte dat Toulouse zich ‘s avonds gaat vervelen heb ik een snoepjes- puzzel- ding bij Zooplus gekocht. Vooralsnog snappen ze nog helemaal niet wat de bedoeling is maar hopelijk komt dat nog wel!

Zo een hengel met een muisje eraan vinden ze altijd wel leuk! Het muisje maakt ook gekke piepgeluidjes, maar ik heb het idee dat ze dat niet heel interessant vinden.

Toulouse de held…

En Marie bewondert haar eigen afbeelding 😉

KeeK op de Week 4- Oreo Taart, Primark, Weight Watchers & Vroedvrouwen 21 primark KeeK op de Week 4- Oreo Taart, Primark, Weight Watchers & Vroedvrouwen

Tot de volgende KeeK!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Lianne
3 jaren geleden

Lekker die broodjes bij La Place. De taart klinkt ook lekker zeg! Oreo en banaan lijkt mij best een goeie combi! 😊

Rory
3 jaren geleden

Hahaha, Marie die zichzelf bewondert. Briljant! En wat eng van die lift! Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt (dat je de knop moet blijven vasthouden). Brrr. Geen leuke ervaring denk ik.

Mariska
3 jaren geleden

Zo’n uitdaging voor katten is wel leuk. Ik ben nog steeds aan het rondkijken wat ik kan doen voor die van mij. Heb het ook weleens geprobeerd met een wc rol maar dan zit hij mij aan te kijken met andere woorden spoor je wel, haha.

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Mijn kinderen zuurden jaren geleden om oreokoekjes. Toen zaten ze in een gratis doos van de supermarkt. Nou conclusie niemand vond ze lekjer. Maar als he ze zo opmaakt dan denk ik ( als ik niks zeg) dat het wel op gaat. Wat heb je toch 2 aparte katten 😘🐈🐱

Deb
3 jaren geleden

La Place vind ik heerlijk om te gaan eten, maar inderdaad best aan de prijs voor wat je ervoor krijgt. Het is er helemaal niet zo bijzonder vind ik. Dat van die knop in de lift vind ik wel raar, zou ik ook niet aan gedacht hebben. Vind het juist onnozel dat je ’em ingedrukt moet houden 😝. Super leuke foto’s weer van Marie en Toulouse.

Natascha - Beautyopinie
Natascha - Beautyopinie
3 jaren geleden

Die Oreo taart, yum yum yum! Volgens mij kan ik m alleen wel direct op mijn heupen plakken he haha

Tessa
3 jaren geleden

Die taart klinkt lekker. Dat van de lift is herkenbaar. Dat heb ik ook wel eens gehad.

Annette
3 jaren geleden

Ik vind die oreo koekje ook niet te eten, je hele mond zit ook onder de zwarte kruimels, nee doe mij maar iets anders 😉

Irene
3 jaren geleden

Wat een leuke keek weer. Leuk dat je er ven tussenuit bent geweest. Ik maak ook weleens oreo taart. Maar omdat ik intolerant ben voor melk maak ik hem altijd anders. Ik doe dan de bodem wel van oreo, maar de witte laag maak ik altijd met cashewnootjes, kokosmelk, kokosboter. Ik moet mijn recept eens plaatsen op mijn blog.

Heb een fijne zondag!

P.s. Wat een leuke foto van Marie

bychristiana
3 jaren geleden

Ik vind La Place ook altijd zo duur, haha;-) Oh ,en trouwens helemaal niet ‘onnozel’ hoor van jullie, vind ik! Normaal gesproken hoef je in een lift toch niet de knop vast te houden? Ik snap de hype rondom Oreo koekjes eigenlijk niet zo.Wij namen ze een keer mee omdat iedereen het er over had maar stiekem vond ik er niks aan;-)