KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast... 9 eucalyptus KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast...
Artikelen, Bad & Douche, Boekentips, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast…

Hallo KeeKers! Zo dachten we dat het zomer was met 18 graden, nu pakken wij maar weer een trui en vest uit de kast. Over kasten gesproken, Marie heeft tijdelijk mijn kledingkast verbouwd tot haar nieuwe slaapplek. Deze week kreeg ik zin om weer eens wat zoets te maken en ruikt mijn douche nu naar eucalyptus?

KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast... 11 eucalyptus KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast...

Stock Photo from sarsmis/ Shutterstock

Eucalyptus in de douche…

Ik las in een nieuwsbrief dat het helemaal trendy is om eucalyptus takken in je douche op te hangen…. Dan zou door de warmte en de stoom de badkamer heerlijk gaan ruiken naar eucalyptus. Heerlijk voor je luchtwegen als je verkouden bent! Zo gezegd, zo gedaan. Bij Tuinwereld een bos gehaald voor €3,95 en opgehangen.

KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast... 13 eucalyptus KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast...

Maar geen van ons ruikt ook maar iets van een geur die vrijkomt! Hoe kan dat nou? Als ik een blaadje kneus, dan ruik ik het wel, maar anders niks, noppes, nada. Zou ik heel lang moeten douchen met héél heet water? Ik ben altijd in minder dan 10 minuutjes klaar. (En dan heb ik mijn benen geschoren en mijn haar ondertussen gewassen)… Ach, het staat wel leuk. Misschien zijn ze wel geïmpregneerd met een of ander goedje, ik ga het binnenkort vragen of ze ergens anders kopen.

KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast... 15 eucalyptus KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast...

Soesjes

Soms sta ik in de winkel te bedenken wat voor zoetigheid ik wil kopen. De meeste koekjes vind ik niet bijzonder en dan kom je weer snel uit op gebak… Natuurlijk niet goed voor de lijn, maar je bent een zoetekauw of je bent het niet, haha. Vaak twijfel ik of ik soesjes meeneem (dat klinkt minder erg dan taart), maar eerlijk gezegd vind ik ze best duur. Relatief gezien dan, want je hebt ze zo zelf in een mum van tijd gemaakt met maar een paar ingrediënten.

KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast... 17 eucalyptus KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast...

Dus pakte ik de bloem, boter, water en eieren erbij en heb ik snel een soezendeeg gemaakt. Ze zijn best goed gelukt al zeg ik het zelf. Eerst wilde ik ze vullen met slagroom maar ik ben een sucker voor vanilleroom dus Jeroen lief aangekeken of hij custard vla wilde maken. Als ik het maak zitten er steevast klontjes in, hij krijgt het altijd mooi glad. En ik had nog wat oude chocoladerepen, die gesmolten en hun hoofdjes erin gedoopt.

KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast... 19 eucalyptus KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast...

Voilá, soesjestijd!

KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast... 21 eucalyptus KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast...

Deze week ook gegeten: Kip met asperges en gekonfijte wortels…

KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast... 23 eucalyptus KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast...

Missy Nicole Katje

Ik volg momenteel een heel leuke en creatieve vrouw die ook blogt. Nicole kan mooi schilderen en (spreien) haken. Zij verteld ook hoe het is om te leven met een licht verstandelijke beperking. Wist je dat zij ook heel goed kan zingen? Misschien leuk om haar ook te gaan volgen! Haar blog heet missynicolekatje.

Geen concentratie…

Als ik heel veel te doen heb “blokkeer” ik soms. Niet echt een black-out, ook niet dat ik geen inspiratie heb, maar dan komt er niets uit mijn handen. Ik weet niet wat dat precies is maar dat zijn dagen dat ik soms het liefst wegkruip in bed met een leuk boek. Faalangst, teveel hooi op mijn vork?

Over lezen gesproken, ik heb de afgelopen weken 2 boeken in no-time uitgelezen.

  • Samuel Bjork- Ik reis alleen
  • Nathalie Pagie- De toneelclub.

De twee schrijvers waren aanraders van Annette van annagesgracefully, en helemaal top, wat een heerlijk leesvoer! Daar lust ik wel meer van.

Perspakketten en een beauty behandeling…

Deze week kwam het een na het andere pakket binnen. Anti-ageing, zonbeschermingsproducten (ja, nu moet ik echt eens op vakantie naar een heel zonnig land!), make-up en veel meer. Ik ben de komende tijd dus enorm druk.

Deze week had ik ook een onwijs leuke afspraak voor een beauty behandeling. Iets wat ik al tijden zo graag wil. Ik verklap nog niet wat het was, maar een paar mensen hadden het wel goed geraden op Instagram. Ik had namelijk een foto geplaatst met de vraag of jullie iets anders aan mij zagen… Verrassende antwoorden!

Achterwerk in de kast….

Laatst zag ik (gelukkig op tijd) dat Marie en Toulouse in de kast lagen te slapen. Want vaak doe ik de deur dicht en dan hoor ik later gekras aan de deur…. Hallooooooo, vrouwtje! Wij zijn hier!

KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast... 25 eucalyptus KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast...

Gekke beesten, ik dacht dat huisdieren niet van verandering hielden, maar hun slaapplek wisselt nogal. De lieverds, het zal wel ook veilig aanvoelen. En een dakje boven hun hoofd is natuurlijk ook fijn.

KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast... 27 eucalyptus KeeK op de WeeK 9- Eucalyptus in de Douche, Soesjes in de Oven en Achterwerk in de Kast...

En heel soms lukt het Toulouse om lekker tegen Marie te gaan liggen. Toulouse is de grootste van de twee, maar heeft soms nog echt een kitten gedrag. En dan geniet ik echt als ik ze weer zo gebroederlijk bij elkaar zie liggen!

Heb jij de foto op Instagram al gezien en geraden wat er nu aan mijn gezicht veranderd/verbeterd is?

Tot de volgende KeeK!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Missynicolekatje
3 jaren geleden

Leuk stukje Babs en ja ik ben zeker gek op soesjes die overleven het bij mij nooit vaak.
En die foto’s van je katten zijn erg leuk dank je wel dat je me genoemd hebt in dit stukje.
Ga hierover ook effe een snelle blog schrijven.

Rory
3 jaren geleden

Dat blokkeren is heel herkenbaar. Dan ‘moet’ ik zoveel, weet ik niet waar ik moet beginnen en vervolgens doe ik alles half waardoor er niets gebeurd… Goed. Dat is dan maar zo denk ik nu meestal en dan ga ik iets met mijn handen doen. De was, opruimen (never ending story) en is de focus in ieder geval ergens anders…

Annette
3 jaren geleden

Fijn dat je zo genoten hebt van de boeken. Ik reis alleen vond ik ook echt een topper! Op vakantie heb ik ook weer heerlijke boeken gelezen. Morgen weer aan het werk, de vakantie zit erop 😉

Deb
3 jaren geleden

Wat er aan jou veranderd is… je wenkbrauwen… ben benieuwd of ik het goed geraden heb 😊. Het zal wel niet.. ik heb volgens mij niet echt een oog voor detail. Jammer wat de eucalyptus betreft. Ik had er meer van verwacht. Misschien anders de palmolive douchel met eucalyptus halen, gegarandeerd eucalyptus geur (weliswaar niet natuurlijk hihi) maar zonder al teveel gedoe. De soesjes zien er heerlijk uit en Samuel Bjork schrijft meesterlijke boeken. Momenteel lees ik de jongen in de sneeuw.

Tessa
3 jaren geleden

Die soesjes zien er heerlijk uit

bychristiana
3 jaren geleden

Haha, wat gek zeg van die eucalyptus! Je zou toch denken dat je je helemaal in een spa waant met zo’n gigantische bos haha! Nou ja, het staat wel leuk;-)

Mariska
3 jaren geleden

Oeh soesjes! Zag ze gisteren nog liggen in de supermarkt toevallig en twijfelde om ze mee te nemen.. zo lekker!

Irene
3 jaren geleden

Ik moet zeggen dat ik de foto op instagram gemist heb, maar ik heb ook geen instagram. Wat lekker dat je soesjes hebt gemaakt, daar was ik vroeger ook dol op. Ik heb weleens een filmpje van 24kitchen gezien, waarin ze het maakte, zag er idd best makkelijk uit. Nu zal ik wel moeten puzzelen, omdat ik geen melk mag. Heel herkenbaar met de katten. Bij ons zitten ze ook vaak in de kast, meestal horen wij gemiauw als de deur dicht zit. Zo van “vrouwtje, hoe kun je dat nu doen, ik zit opgesloten “ 🙀 Hahahaha. Fijne week… Lees verder »