keek op de week
Artikelen, Boekentips, Films en series, Keek op de Week, Lifestyle, Over mij

Keek op de Week 9: Tik, Tak, Tijd, Tanden en Tack!

Een nieuwe week, een nieuwe keek…

Allereerst een kleine huishoudelijke mededeling: Ik krijg de laatste tijd enorm veel persberichten binnen. En de meeste vind ik zo leuk en/of interessant, dat ik op sommige dagen 2 tot 3 artikelen ga plaatsen. Jullie zullen de komende tijd dus wat meer persberichten (en andere korte berichtjes, zoals een lekker recept) tegenkomen, lees wat je leuk vindt en sla gewoon over wat je niet interesseert. Voor ieder wat wils zeg ik altijd maar, net als een magazine waar je soms een artikel uitgebreid leest en de andere bladzijden omslaat.

Tot zover deze mededeling… Ping!

keek op de week

 

Blog/ Computer vraagje

Misschien kunnen sommige bloggers en handige andere mensen mij hiermee helpen…

  • Hoe zetten jullie PDF bestanden om in Word bestanden? Ik moet dan de hele boel opnieuw ” indelen” wat een enorme klus is. Weten jullie een handig gratis programma daarvoor?
  • Ik krijg ook PDf files niet gedelete op mijn pc. Als iemand mij kan helpen, heel graag!

 

 

Woninginrichting, een “nieuwe” klok

Ik had een klok met een afbeelding van Babs er in. Nee, niet ik, maar de Babs van hannah. Het blonde model die jullie misschien wel eens zien op foto’s.

Die klok hing altijd op de slaapkamer, maar Babs is ook de jongste niet meer en ze maakte nogal ‘slepende en krakende ‘geluiden. Niet fijn als je wilt gaan slapen of niet kan slapen.

Dus de klok naar de WC verbannen. Daar breng je niet zoveel tijd door als het goed is. 😉 Maar ik wilde wat anders, een ander plaatje.

Wat heb ik gedaan? Gewoon een oude FLOW magazine aan stukken geknipt, de klok open gemaakt en over Babs heen geplakt…sorry, sorry lieve Babs 🙂

klok

 

Deze week bleef het blubberweer. Zaterdag was er een zonnetje gelukkig… ik haal de lente maar naar binnen, een lekker fleurig nagellakje erop gedaan!

Jullie merken vast wel dat ik weer mijn smartphone gebruik om foto s te maken…pfff.

nagellak essence

Updates

Mij werd gevraagd of ik nog liet weten of de Flowee (spijkermat) en dermabrasie apparaat mij beviel. Dus bij deze…

De spijkermat bevalt nog heel goed, ik ga er vaak op liggen als ik een film of serie kijk. Een minuut of 20, niet de hele film, hoor… Hij werkt ontspannend en pijnstillend en ik wordt er nog steeds slaperig van.

De microdermabrasie vergeet ik steeds, hij ligt te stikken van het lachen in de kast… het is al heel wat als ik een maskertje op doe, dat soort dingen vergeet ik ook wekelijks te doen.(en dat noemt zich beautyblogger, ha!) En als ik eraan denk is de dag alweer om. Apparaten en ik, die gaan slecht samen.

Tand er weer uit! Grrr…

Ik loop nu al een paar dagen voor joker. Mijn etsbrug is er weer los gaan zitten. Wat is een etsbrug? Toen ik in de 20 was heb ik een scheve tand laten vervangen door een neptand die tussen 2 echte tanden geplakt zit.

Hij bleef jaren lang goed zitten, totdat ik medicijnen kreeg en ’s nachts hard op mijn kaak ging bijten, waardoor hij steeds los gaat zitten.

Ik denk dat dat de reden is waarom hij zo kort houdt…. Nu ben ik al tig keer terug geweest naar de tandarts (en dat is echt een heel goede tandarts) om hem weer vast te laten maken. (om de 2 maanden zo een beetje). Ik ben niet verzekerd voor de tandarts, dus dat loopt behoorlijk in de papieren momenteel.

Dus nu loop ik thuis als Ma Flodder te flodderen. Een permanente oplossing is een echte brug en kronen, maar dat loopt in de duizenden euro’s, dus ik rommel maar wat verder..

Ik zie eruit als een kleuter die aan het wisselen is, hahaha. Maar ik doe hem uit, ik ben veel te bang dat ik hem per ongeluk in slik. Kijk maar wat een scherpe randen eraan zitten…

 

etsbrug

 

De poster van het Verlaten Pand, de prachtige entree, zit eindelijk in een lijst… eindelijk. Maarrrr.. het is niet zo goed gelukt met de passe partout. Die kreukelt. (ergernis) Ik ga t.z.t toch een mooiere passe-partout zoeken, Zo een kunstwerk verdiend dat gewoon!

Een foto plaats ik zodra hij er netjes in zit.

Serie

Momenteel volgen wij de serie van Arne Dahl. Geweldige politieserie en die taal, geweldig. Nog even en ik spreek Zweeds.

Arne Dahl gaat over een speciale eenheid van topinspecteurs, elk met een eigen specialisatie, die strijdt tegen de internationale misdaad. De serie rond dit A-team is gebaseerd op de populaire bestsellers van de Zweedse schrijver Arne Dahl. Arne Dahl volume 1 bestaat uit de boekverfilmingen van Misterioso en Kentucky Killer.

arne dahl

 

Nu zijn wij ook bezig met een andere Zweedse serie, wij zijn nog bij het begin. Het is een bizar verhaal. Over mensen die Hubots (human robots)in huis hebben. In het Engels heet de serie “Real Humans”

Bizar als je straks robotmensen in je huis hebt lopen die schoonmaken, je eten klaarmaken en je kind voorlezen voor het slapen gaan…

Creepy…

real-humans

 

Het wasverder een rustige week, ik ben helemaal niet buiten geweest, alleen zaterdag een stukje in de buurt gelopen. Langs het huisje waar mijn ouders gewoond hebben. Gek gevoel dat ik nu zo dichtbij woon en zij zijn zo ver weg. Maar altijd in mijn hart, natuurlijk.

 

Tot de volgende week! Tack! (= Zweeds voor Bedankt!)

handtekening Babs

 

 

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Julia
5 jaren geleden

ik krijg zin in deze mooie series, ben gek op Scandinavische series en films. Heb je Adams apples al gezien? en wat naar van je tand! bah je gebit is zo belangrijk en dat merk je pas als er wat aan mankeert! X Julia

Heleen Schrijvershof
5 jaren geleden

Hey Babs! Wat leuk dat je zoveel leuke persberichten krijgt. Is toch een teken dat het lekker gaat. Je kunt PDF’s omzetten naar Word via: http://smallpdf.com/ Zonder downloads of inloggen, het is echt een fantastische site. Je kunt er ook JPEG’s van maken en allerlei soorten combi’s. Succes!

Heleen Schrijvershof
5 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Top! Veel plezier 🙂

Debbie
5 jaren geleden

Zo hé, die klok is leuk geworden! Heel creatief. Wat vervelend met die tand zeg. Ik ben sinds dit jaar ook niet meer aanvullend verzekerd voor de tandarts, maar ik heb (afkloppen!) hele goede tanden. En wat leuk dat je Zweedse series aan het kijken bent! Äkta Människor (Real Humans) heb ik ook gekeken. Beetje futuristisch, maar wie weet gaat zoiets nog gebeuren in de nabije toekomst.

YuStSoMe
5 jaren geleden

Ai,… super vervelend die tand. Als ik iets vervelend vind is dat het wel, dat er in je mond iets niet aan de haak is. Leuke klok! Ik ben ook altijd aan het knutselen, daarin lijken we wel wat op elkaar! Dan beantwoord ik nog je vraag: PDF kun je alleen met een professionele Acrobat openen. Ik heb 9.0 PRO. En in illustrator, die ik ook heb kun je illustraties pakken en in photoshop weer bewaren als JPG. Erg omslachtig dus. Ik snap ook niet waarom PR bureaus die PDF’s sturen. Ze hebben tenslotte ook het materiaal los, vaak zijn… Lees verder »

Annette
5 jaren geleden

Narigheid aan je gebit is altijd naadje (excuse my French) en de kosten brrrr daar wil je niet aan. Wellicht is inderdaad Kleefpasta een mogelijkheid. Die klok is leuk geworden trouwens!

Mariska
5 jaren geleden

Leuk dat je al die persberichten krijgt 😀 die brug wil je inderdaad niet doorslikken … misschien extra dekking nemen voor ’t jaar en toch wat meer eraan laten doen?

heidi
5 jaren geleden

Wat een leuke week heb je gehad.
Wat een mooie klok is het…!!

Hennie
5 jaren geleden

Wat een creatieve klok heb je ervan gemaakt! Ziet er erg leuk uit. Dat zijn dingen waar ik nooit op zou komen. Mag ik een klein gedeelte van je creatieve brein? Oh, wat erg van je tand! Dat zijn dingen die je niet moet hebben. Schrok je niet verschrikkelijk toen hij brak? Misschien een stom idee, maar is het niet mogelijk om hem wat langer op zijn plek te houden door dat kukident ofzo? In de veilige omgeving van je huis is dat niet nodig maar als je eens een boodschapje moet doen of iets dergelijks. Hoop dat er snel… Lees verder »

Natascha
5 jaren geleden

Wat vervelend van je tanden Babs! Ik kan me voorstellen dat dat een duur grapje is waar je niet vrolijk van wordt 🙁 Kan je trouwens een PDF bestand wel omzetten naar Word? Ik dacht het niet toch? Alleen andersom? Ik heb trouwens je artikel over je spijkermatje helemaal gemist zeg! (sorry, druk geweest afgelopen week ;)) Fijn om te horen dat je het fijn vindt, ik hoop dat je er lekker op kan ontspannen! Geniet van je zondag x

chucky1012
5 jaren geleden

Jeetje wat vervelend van je tand!
Die film ken ik niet.
Moet eens meer naar films gaan kijken.
Je klok is leuk geworden door de DIY.
Mooie kleur nagellak.

Xoxo