doperwtjes op ogen 1
Artikelen, Anti- aging, Keek op de Week, Medisch cosmetische behandelingen, Over mij, Overhangende oogleden

Mijn ooglidcorrectie: De ingreep! KeeK op de WeeK 11 (special)

Deze week vertel ik jullie alles over mijn ooglidcorrectie van afgelopen woensdag bij het Oogheelkundig Medisch Centrum in Zaandam. Was het eng, spannend, pijnlijk en hoe is het nu met mij? Lees maar snel verder!

doperwtjes op ogen

Woensdagochtend was het dan zover! Hebben jullie deel  1 al gelezen? Yes! Ik krijg een ooglidcorrectie!

Om 9.45 uur werd ik verwacht in de oogkliniek in Zaandam. Bij de intake had plastisch chirurg Petra Koster uitgelegd wat ze allemaal ging doen en nu was het voor het “echie”. Spannend hoor! Ik moet toegeven dat ik, hoewel ik wist dat het niet pijnlijk zou zijn, best wel nerveus was.

Boven bij het OMC is de operatie ruimte en ik kwam eerst op een kamer/ ontvangstruimte waar ik geprepareerd werd. Ik kreeg een papieren hesje, haarnetje en hoezen om mijn schoenen. Hygiëne, heel belangrijk natuurlijk!

behandelruimte ooglid.nl
Ontvangst ruimte

Toen een cliënt terugkwam (zij had ook een ooglidcorrectie gehad) was de beurt aan mij. De assistent kwam mij halen en hoe grappig, de stoel waarin ik zat werd gewoon naar binnen gereden! Handig!

Petra nam alles nog met mij door wat wij besproken hadden en mijn gezicht werd door een papieren doek afgedekt. Behalve mijn ogen dan natuurlijk.

Dokter Koster vertelde bij iedere handeling wat ze ging doen. Ik vind dat prettig. Wil je dat niet weten, dan kan je dat natuurlijk aangeven. Je kan gewoon door kletsen, maar ik ben in dat soort situaties vaak geen prater. Deels omdat ik dan het idee heb dat mijn hoofd dan vrolijk mee beweegt, wat mij dan niet zo handig lijkt, hahaha.

De hele ingreep is natuurlijk pijnloos, maar je voelt natuurlijk wel dat er iets gedaan wordt.

 • Met een stift wordt afgetekend wat het huidoverschot is wat weg kan. Het overhangende deel. Zij liet het aan mij zien in een handspiegel en ik vond dat behoorlijk veel! Dat was een flinke reep huid die weg mocht, prima hoor!
 • Ik hoorde en las altijd dat de verdovingsprikjes even pijnlijk zouden zijn en daarna was het appeltje-eitje… Ik voelde de prikjes nauwelijks! Dat viel mee! (zit je je daar druk om te maken, held dat ik ben…)
 • De huid wordt gedesinfecteerd.
 • Petra checkt met een pincet nogmaals minutieus of mijn ogen na verwijdering van het huidoverschot nog gesloten kunnen worden. (je houdt je ogen gesloten en zij pakt heel rustig en voorzichtig de huid op die verwijderd gaat worden, en dan mag je oog dus niet open gaan)
 • Het overtollige stukje huid (en spierweefsel) wordt weggehaald.
 • De adertjes worden dicht gebrand, zodat bloedinkjes direct stoppen. (voel je niets van, het ruikt dan wel even raar)
 • Uitpuilend vet wordt weg geknipt. Dat vet kon je goed bij mijn ooghoeken zien zitten, daar was het ook altijd dikker.
 • De huidranden worden aan elkaar gehecht met een niet- oplosbare hechtdraad, die na een week weer verwijderd wordt. Daarna “flost” ze het draadje (wat één draad is) even door de huid zodat deze later makkelijker er weer uit gehaald kan worden.
 • Daarna worden er pleistertjes op de uiteinden van de draadjes geplakt.  Die pleisters mag je er niet afhalen, mochten ze losraken dan moet je er een nieuwe bovenop plakken.

En dat was het! Klaar! Toch wel appeltje-eitje.

Na de behandeling:

Ik werd weer terug gereden naar de ontvangstruimte en daar zat weer een cliënt klaar voor een ooglidcorrectie. Jeetje, dat loopt goed daar! Niet vreemd, zij zijn stukken goedkoper dan de meeste klinieken en omdat alleen plastisch chirurgen (en geen cosmetisch artsen) de ingreep doen zit je zeker goed. Een plastisch chirurg heeft een opleiding van 12 jaar achter de rug.

coldpack bril OMC Zaandam

Ik kreeg gaasjes mee en een coldpack waardoor ik in de auto al kon beginnen met koelen.

Adviezen voor thuis

 • Doe diepvries doperwtjes in plastic zakjes, leg een gaasje over je oog en daarbovenop de plastic zakjes met bevroren doperwtjes. Het gaasje is om brandwonden door bevriezing te voorkomen en de doperwtjes verdelen zich goed over het ooggebied.
 • Koel je ogen ieder uur minstens een kwartier lang.
 • Houd een week je ogen droog.

Mijn oogleden zwollen de dag erna flink op, waren behoorlijk vurig, maar dat hoort erbij. De dag erna werd ik ook onder mijn ogen wat blauw, daarna werd alles geel van kleur. Al met al vind ik dat toch reuze meevallen. En van napijn was geen sprake.

Het duurt nog wel een tijdje voordat het eindresultaat echt goed te zien is, soms wel 3 maanden. Maar ik ben nu al dik tevreden met het resultaat. Ik zie alles gewoon beter, hoe gek dat ook moge klinken. En mijn ogen voelen ook nu al niet zo vermoeid meer aan, ik lees met veel meer gemak ‘s avonds nog een boek in bed.

Vrouwen die een bovenooglidcorrectie hebben gehad zeggen allemaal er geen spijt van te hebben. “Had ik jaren eerder moeten laten doen” lees ik ook wel eens. Ik ben het zo eens met ze. Ik vind het een wereld van verschil!

collage ooglidcorrectie

Je ziet hierboven al goed het verschil! De rechterfoto heb ik gisteren gemaakt en je ziet dat mijn oogleden nog gezwollen zijn. Maarre.. Check eens de stand van mijn wenkbrauwen!

Eindelijk symmetrie! #dankbaar

Deze week worden de hechtingen verwijderd. Bij de volgende update zien jullie hoe het (voorlopige) eindresultaat geworden is. Ik plaats dan meer voor en na-foto’s!

Ik kan jullie deze kliniek serieus van harte aanbevelen als je erover denkt om een ooglidcorrectie te laten doen. Voor meer informatie en prijzen zie ooglid.nl

Hoe vinden jullie het resultaat tot nu toe?

 

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

35 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Astrid
4 jaren geleden

Hey Babs,

Jeetje, ik lees dit nu pas haha. Maar wat een mooi resultaat zeg! Je ziet echt een goed verschil zeg! Wauw, ik ben ook zeer benieuwd hoe het er straks uit ziet. Ik ben benieuwd! En super tof dat je dit gedaan hebt!

Liefs

Tamara TS
4 jaren geleden

Ik ben een beetje laat met reageren, maar wat is dit geweldig Babs! Dat geeft meteen een frisse blik. Ik probeer mijn man (die 9 jaar ouder is dan ik) ook zo ver te krijgen om het te laten doen, zijn oogleden hangen best wel ver over. Ik ben heel benieuwd hoe het er over een tijdje gaat uitzien! X

yvonne
yvonne
4 jaren geleden

Nu al mooi resultaat!

Josine
4 jaren geleden

Jeetje je ziet echt al een groot verschil! Als het straks helemaal geheeld is dan zul je wel helemaal gelukkig zijn, want naast praktischer is het natuurlijk ook heel mooi. Liefs, Josine

Deb
Deb
4 jaren geleden

Gelukkig viel het mee!! Het resultaat vind ik indrukwekkend! Goed dat je de knoop hebt doorgehakt en ook heerlijk voor je dat je zo snel al plezier hebt van de correctie. Ik ben benieuwd naar de volgende update! Goed ook dat je je ervaringen deelt, maar het voor mensen die twijfelen misschien wat makkelijker om de knoop door te hakken.

Armande
4 jaren geleden

WAUW, dat ziet er anders uit zeg! Ook al vrij snel dat het er netjes uit ziet. Je ziet natuurlijk wel dat er iets gebeurd is, maar toch al netjes. Spannend allemaal, het is een heel ander gezicht!

Anna Gerrie
4 jaren geleden

Wat fijn dat het allemaal meeviel en wat een mooi resultaat!

Marsha von Winckelman
4 jaren geleden

Ik vind het er al heel goed uitzien zeg! Echt top! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

Fleur
4 jaren geleden

Ziet er nu al erg goed uit! Stoer dat je dit hebt laten doen hoor. Ik zou het ook een keer willen laten doen, over een paar jaar ofzo. Het hangt nu nog niet zo maar wil ook niet wachten tot het heel erg hangt. Wil zo graag een arcadeboog hebben haha. Lijkt me zo heerlijk met oogschaduw.

Tanja
4 jaren geleden

Gelukkig viel het achteraf gezien mee. Ziet er al goed uit hoor. Sterkte met je herstel.