behandelruimte ooglid zaandam
Artikelen, Anti- aging, Medisch cosmetische behandelingen, Overhangende oogleden

Yes!!! Ik krijg een ooglidcorrectie bij Ooglid.nl!

Een paar lezers hadden het al geraden toen ik een hint gaf in mijn vorige KeeK op de WeeK.  Een hartenwens gaat in vervulling! Eindelijk gaat het gebeuren. De ooglidcorrectie. Ik hoop zo dat ik dan voortaan minder hoofdpijn heb en dan kan ik weer gaan uit mijn dak gaan met oogschaduw! Als beautyblogger wil je dat natuurlijk ook goed kunnen laten zien.

ooglid.nl zaandam

 

Ooglid.nl zit in Zaandam en ik had op zaterdag 25  februari een afspraak voor een intake gesprek. Super handig dat je ook op zaterdag terecht kan. In de wachtkamer was het gezellig druk. Maar wij hoefden gelukkig niet lang te wachten.

Het is natuurlijk altijd spannend, ook zo een intake gesprek. Bij plastisch chirurg Petra Koster voelde ik mij al snel op mijn gemak. Het voelde direct goed aan.

Dr. P.H.L. Petra Koster rondde haar studie geneeskunde in het AMC in Amsterdam af, waar zij ook de opleiding tot plastisch chirurg volgde. Sinds haar start als plastisch chirurg in 2004 heeft zij zich toegelegd op ingrepen onder plaatselijke verdoving. Hierbij zijn zowel de interactie met de patiënt als het technisch aspect belangrijk. Petra Koster is aangesloten bij zowel de NVPC als bij de NVEPC.

Zij keek hoeveel huidoverschot er was, naar de vorm van mijn ogen (heb jij Indische roots vroeg zij nog), in hoeverre mijn huid daar verslapt was en het viel haar ook op dat mijn wenkbrauwen niet symmetrisch zijn.

“Je trekt constant jouw rechter wenkbrauw omhoog” zei ze. Mijn rechter wenkbrauw zit inderdaad een stuk hoger dan links. Ik dacht altijd dat mijn ooglid plus wenkbrauw links meer hing dan rechts, maar aha! Ik span dus mijn voorhoofds- spieren daar aan waardoor ik mijn rechteroog meer open en ik dus ook mijn wenkbrauw omhoog trek!

Aha! Niet vreemd dat ik vaak last heb van een spanningshoofdpijn…

Dit was voor mij letterlijk en figuurlijk een eye- opener (hoe kom ik erop, hahaha)

Wat goed en opmerkzaam van haar. Eindelijk een arts die snapt wat er gaande is met die oogjes van mij.

wachtruimte ooglid

Wat gaat plastisch chirurg Petra Koster doen?

  • Petra trekt een uur uit voor een ooglid correctie. Vaak staat er drie kwartier voor maar zij vertelde mij dat zij altijd heel precies haar werk doet en daarvoor meer tijd uittrekt. Zoals zij zelf al aangaf, een perfectionist. Ik heb daar natuurlijk geen probleem mee 😉
  • Met een stift wordt het huidoverschot getekend. (wat dus weg kan) Zij pakte ook dat huidoverschot tussen haar vingers en vroeg mij mijn ogen te sluiten. Zo weet je zeker dat er niet teveel wordt weggehaald. Je wil natuurlijk dat je je ogen nog dicht kan doen.
  • Daarna krijg ik de verdovingsprikjes.
  • De huid wordt gedesinfecteerd
  • Het overschot wordt verwijderd plus het vet wat ik bij mijn ooghoek/neus heb zitten.
  • De huidranden verbonden en gehecht.
  • Na 7 dagen worden de hechtingen verwijderd.

behandelruimte ooglid.nl

Na de ingreep

Ik krijg een cold pack mee, die ik dan in de auto op weg naar huis al kan gebruiken om te koelen waardoor de zwelling minder zal zijn. Thuis kan ik dan diepvries doperwten op mijn ogen leggen. Super goed idee, doperwtjes vormen zich goed bij het oog.

Ik mag geen zware dingen tillen, niet zwemmen, de eerste dagen een beetje rechtop slapen en ik mag 5-10 dagen voor de ingreep beginnen met het nemen van arnica druppels tegen blauwe plekken. Baat het niet, schaadt het niet.

Ik kijk er zo naar uit en jongens, volgende week gaat het dan echt gebeuren! Ik vind het reuze spannend en kan niet wachten tot alles er weer “normaal”uitziet!

 

Over Ooglid.nl

Ooglid werkt alleen met plastisch chirurgen. Plastisch chirurgen hebben een 12 jaar-durende opleiding gevolgd. Qua prijs liggen zij een stuk lager dan andere klinieken. Dat heeft onder andere te maken dat zij niet in een dure behandellocatie zitten.

de kliniek ooglid.nl

Mooi! Want van mij hoeft al dat uiterlijk vertoon niet. Als ze daardoor de kosten kunnen drukken is dat perfect, toch?

Ooglid.nl is gevestigd in hetzelfde monumentale pand als het Oogheelkundig Medisch Centrum Zaandam dat is gespecialiseerd in vele vormen van oogzorg. Mede door deze samenwerking kunnen we de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs garanderen. Onze plastisch chirurgen zijn ook werkzaam voor het Oogheelkundig Medisch Centrum en hebben dus kennis over oogzorg in de breedste zin van het woord.

Ik zal jullie binnenkort foto’s laten zien die in het mapje “overhangende oogleden” staan bij mij. Dan zie je goed waarom ik altijd amechtig probeer mijzelf vanuit een goede hoek te fotograferen en waarom ik echt toe ben aan zo een ingreep.

15 Maart gaat het gebeuren, nog 6 dagen!  Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!

handtekening Babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Josine
5 jaren geleden

Wat tof dat je dit gaat doen. Ik ken eigenlijk best veel vrouwen die dit hebben gedaan, zelfs ook een man! En ze zijn er allemaal super blij mee, dus ik snap je wel. Heel veel succes, nog 2 nachtjes slapen 🙂 Liefs, Josine

Deb
5 jaren geleden

Té gek Babs en wat spannend!! Ik ben super blij voor je. Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan. Hopelijk valt het mee. Je bent, zo te lezen, in ieder geval in goede handen. Heel veel succes!

Lonneke
5 jaren geleden

Babs wat gaaf zeg! Ik heb er ook zelf last van mijn linker oog hangt ook . Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Zelf wil ik het ook heel graag een ooglidcorrectie ben benieuwd naar de prijzen hiervoor. Succes!

Romy
5 jaren geleden

Wauw, wat fijn dat dit nu steeds dichterbij komt en dat je dan hopelijk van je spanningshoofdpijn bent verlost. Ik kan me voorstellen dat je, ondanks de spanning voor de operatie, echt niet kan wachten. Echt heel leuk nieuws dit 🙂

Astrid
5 jaren geleden

Hey Babs,

Ow wat super fijn zeg!! Zo spannend 🙂 ! Ik hoop echt voor je dat je hoofdpijn dan weg is 🙂 .
Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat. Succes meis 🙂 !

Liefs

Yvonne
5 jaren geleden

Wat spannend!!!! Ik ben heel benieuwd! Succes

Sonja
5 jaren geleden

Supergaaf! Ik weet uit ervaring (tweelingzus) hoe fijn dat kan zijn. Zij had ook altijd hoofdpijn. Ben heel benieuwd… doe ze ook aan wallen? Wat zou ik daar blij mee zijn.

Charel
5 jaren geleden

Heerlijk en wat fijn voor je zeg! Mijn vader word volgende week geholpen het hangt over zijn pupil heen waardoor hij veel last krijgt. Komt helemaal goed! X

Aileen
5 jaren geleden

Wauw, wat super leuk dat je droom uit gaat komen! Ben heel benieuwd naar het resultaat 🙂

Tanja
5 jaren geleden

Wat fijn voor je dat het nu gaat gebeuren. Het lijkt mij doodeng, maar kan me voorstellen dat als je al zo lang klachten hebt dat het echt een opluchting zal zijn straks. Sterkte met de operatie (maar vooral sterkte met het herstel).