listerine
Artikelen, Winkelen

Mooie lach, meer zelfvertrouwen

Nederlandse mannen en vrouwen hebben meer zelfvertrouwen door gezonde glimlach

Een stralende lach zorgt voor meer zelfvertrouwen, zegt bijna 60 procent van 580 ondervraagde Nederlanders. Verder speelt een gezonde glimlach voor 93 procent in meer of mindere mate een rol bij partnerkeuze. Ruim 65 procent van de Nederlanders associeert een gezonde glimlach met schone tanden en voor meer dan de helft is ook een frisse adem van belang.

listerine

 

Toch is er bij veel Nederlanders wel wat ruimte voor verbetering op het gebied van mondzorg. Dat blijkt uit Europees onderzoek, uitgevoerd door LISTERINE

Listerine

Infographic_Listerine-NL

Listerine heeft in totaal ruim 2.500 mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar ondervraagd in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland over hoe belangrijk ze een mooie, gezonde glimlach en schone tanden vinden. De resultaten van het onderzoek laten zien dat Europeanen veel waarde hechten aan een goed gebit en een mooie lach.

Mooie lach, meer zelfvertrouwen

Naast uiterlijke voordelen, zorgt een gezonde glimlach volgens bijna 6 op de 10 Nederlanders ook voor meer zelfvertrouwen. Dit geldt in meerdere mate voor vrouwen. Bijna 20 procent van alle ondervraagden denkt dat je met een mooie lach makkelijker contact maakt met andere mensen en 1 op de 10 verwacht dat je vaker lacht als je gezegend bent met een gezonde  glimlach.

Verder speelt een mooie lach in meer of mindere mate een rol bij partnerkeuze van maar liefst 93 procent van de Nederlanders, slechts 7 procent geeft aan dit helemaal niet belangrijk te vinden. Potentiële partners worden in de ons omringende landen nog kritischer beoordeeld op hun glimlach. Duitsland spant hierin de kroon; daar vindt slechts 0,1 procent het geen probleem als hun partner niet over een gezonde glimlach beschikt.

Goede mondhygiëne is belangrijk

De meerderheid van de Nederlanders zien de voordelen van een mooie lach en een gezond gebit. Toch gaat bijna 40 procent niet regelmatig naar de tandarts of mondhygiënist. Ook in de drie stappen voor een goede dagelijkse mondhygiëne (poetsen, flossen, spoelen) is ruimte voor verbetering. Zo’n 85 procent poetst zijn tanden minimaal dagelijks, maar de helft is geen regelmatig gebruiker van flosdraad of tandenstokers en mondwater wordt slechts door 3 op de 10 ondervraagden met regelmaat gebruikt.

“Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat tandenpoetsen de bacteriën slechts in 25 procent van de mond verwijdert, bijvoorbeeld niet in de ruimtes tussen de tanden”, verteltEvelien Matthys, Brand Manager bij Listerine. “Optimale mondverzorging helpt gebitsaandoeningen als gaatjes, gevoelige tanden en een slechte adem voorkomen. Daarom adviseren veel tandartsen de volgende routine: twee maal daags poetsen, elke dag flosdraad, tandenstokers of interdentale borstels gebruiken en twee keer per dag dertig seconden spoelen met een mondwater zoals bijvoorbeeld Listerine Total Care. Want met Listerine verwijder je 97 procent van de  bacteriën in je mond die tandplak veroorzaken. Dit maakt de verwachting van ruim 70 procent van de Nederlanders een stuk realistischer. Zoveel ondervraagden gaan er volgens het onderzoek van uit dat ze op hun zeventigste verjaardag nog (grotendeels) hun eigen gebit hebben.”

Sinds 1895

Listerine bracht in 1895 als één van de eerste merken mondwater op de markt. Sindsdien zijn er al meer dan 150 wetenschappelijke studies gedaan die de effectiviteit van Listerine aantonen en tot de verdere ontwikkeling van het product leiden. Het Ivoren Kruis onderschrijft dat Listerine de ontwikkeling van tandplak helpt verminderen en de conditie van het tandvlees verbetert. Listerine is het meest gebruikte  mondwater in Nederland.

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments