NIVEA onthult 'The Dirty Truth' 9 nivea NIVEA onthult 'The Dirty Truth'
Artikelen, Huidverzorging, Merken, Nivea

NIVEA onthult ‘The Dirty Truth’

NIVEA-onderzoek onthult waarom vrouwen meer aandacht aan gezichtsreiniging zouden moeten besteden.

De meeste vrouwen weten dat het belangrijk is om ’s avonds make-up te verwijderen, maar hoe vaak staan we erbij stil wat zich gedurende de dag aan vuil op ons gezicht verzamelt? Skincare expert NIVEA nam tijdens een onderzoek1monsters van de gezichten van vrouwen na een normale werkdag om te analyseren waarom gezichtsreiniging zo belangrijk is. Op het gezicht verzamelen zich niet alleen natuurlijke substanties zoals zweet en talg, maar ook de buitenlucht zorgt voor stof, roet en vuil op de huid. Door onze drukke levensstijl wordt onze gezichtshuid bovendien dagelijks blootgesteld aan bacteriën.

NIVEA DIRTY TRUTH Campaign v3c

NIVEA’s reinigingsexpert Dr. Svenja Möllgaard zegt hierover: “Tijdens de ontwikkeling van onze nieuwe gezichtsreinigingslijn wilden we onderzoeken of de behoeftes van vrouwen op het gebied van gezichtsreiniging worden beïnvloed door hun drukke levensstijl. We komen de hele dag in contact met mensen en zijn op zoveel verschillende plekken dat het vuil en de bacteriën waaraan we worden blootgesteld, gemakkelijk worden overgedragen via handen, mobiele telefoons of brillen.”

 

De meest verzorgende gezichtsreiniging van NIVEA
Ondanks alle voordelen van gezichtsreiniging, blijkt dat 57% van de vrouwen haar gezicht niet regelmatig reinigt. Een van de meest voorkomende opvattingen is dat gezichtsreinigingsproducten de huid uitdrogen. Dit is de reden dat de nieuwe NIVEA Creme Care Gezichtsreinigingslijn – met de verzorgende formule en de vertrouwde geur van NIVEA Creme – speciaal is ontwikkeld om de huid geheel te ontdoen van vuil en tegelijkertijd mild genoeg is om de natuurlijke vochtbalans van de huid op peil te houden.

NIVEA Creme Care

NIVEA adviseert: reinig ’s ochtends en ’s avonds!
Een schone en goed verzorgde huid is de beste voorwaarde voor het herstelproces van de huid gedurende de nacht. De nachtelijke celvernieuwing resulteert vaak in olieachtige substanties. Daarnaast ontstaat er door nachtelijke transpiratie op het gezicht. Deze stoffen verzamelen zich op het huidoppervlak, waardoor het in de ochtend dan ook van belang is dat dit van de huid wordt verwijderd. Zo begin je de dag met een goede basis om make-up aan te brengen. “Hierdoor krijgt de huid ruimte om te ademen en kunnen verzorgende producten beter worden opgenomen”, aldus Dr. Svenja Möllgaard.

De NIVEA Creme Care Gezichtsreinigingslijn bestaat uit drie verschillende producten:

  • NIVEA Creme Care Reinigingsmelk (200 ml) kan worden aangebracht met een wattenschijfje voor een milde reiniging.
  • NIVEA Creme Care Reinigingscrème (150 ml) reinigt de huid in combinatie met water.
  • NIVEA Creme Care Gezichtsdoekjes (25 stuks) kunnen direct worden gebruikt om het gezicht te reinigen.

De nieuwe NIVEA Creme Care Gezichtsreinigingslijn is te herkennen aan de iconisch blauwe verpakking. De NIVEA Creme Care Reinigingsmelk, NIVEA Creme Care Reinigingscrème en NIVEA Creme Care Gezichtsdoekjes zijn verkrijgbaar voor respectievelijk € 6,29, € 5,99 en € 3,99.

 

Over het onderzoek

Het onderzoek van NIVEA werd in januari 2016 uitgevoerd door The Doctors Laboratory op de Harley Street te Londen. Er zijn monsters van de gezichten van vier vrouwen genomen en de bacteriën werden door een microbioloog in laboratoriumomstandigheden op kweek gezet.

 

NIVEA DIRTY TRUTH Campaign v3d

 

Tijdens het onderzoek van skincare expert NIVEA werd bij vier vrouwen met verschillende beroepen na een doorsnee werkdag een monster van het gezicht genomen. De samples van de wangen, de t-zone, de neus, de kin en het voorhoofd waren afkomstig van vrouwen werkzaam als verpleegster, een kantoormedewerkster, een fulltime moeder en een fitnessinstructrice.

 


Zeven monsters van verschillende gezichtsdelen werden geanalyseerd waaruit bleek dat de neus en de wangen de grootste hotspots voor vuil zijn. Deze gebieden worden gedurende de dag dan ook het meest aangeraakt, bijvoorbeeld met de handen, een mobiele telefoon of tijdens het aanbrengen van make-up. Bovendien zijn de neus en wangen olie- en porierijke gebieden waar bacteriën prima kunnen gedijen.

 

Maak jij je huid ‘s morgens en ‘s avonds uitgebreid schoon?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Nadia
Nadia
6 jaren geleden

‘s avonds is mijn gezichtsverzorging-routine uitgebreider met washgel, toner, af en toe een masker, crème voor ogen en gezicht. ‘s ochtends maar washgel en een serum. Mijn huid voelt ook vaak vies na een lange werkdag, dan ga ik onder de douche een gezichtborsteltje gebruiken.

Julia
6 jaren geleden

‘s avonds maak ik mijn huid heel goed schoon en ‘s morgens was ik mijn gezicht. Ik gebruik de dermawand in de avond uitgebreid en ‘s morgens een paar minuten. Mijn huid is hier zo van opgeknapt! aanradertje 😉
Nivea producten werken voor mij meestal niet goed helaas ik vind ze zo lekker ruiken, mijn moeder van 79 zweert er nog steeds bij 😉

Reshma
6 jaren geleden

Vind zulke onderzoeken altijd wel interessant! Ik reinig mijn huid in de ochtend heel vlug en in de avond wel wat uitgebreider.

Annette
6 jaren geleden

In de avond maak ik er een hele toestand van. In de ochtend mag mijn huid het met een plens water doen 🙂

Iris
6 jaren geleden

Wat leuk dat Nivea dit onderzoek gedaan heeft, erg interessant! Zelf reinig mijn gezicht in de ochtend en in de avond, maar in de avond wel wat uitgebreider moet ik toegeven.

jeapiebel
6 jaren geleden

Leuk artikel om te lezen. Ik zelf sta ook nooit bij stil bij mobiele telefoons of brillen dat het ook invloed hier op heeft. In mijn tiener jaren is mijn huid echt een stuk makkelijker om mee om te gaan dan nu. Ik probeer mij nu ook meer te verdiepen over hoe het in elkaar zit. Ik ben het hele boek “skin” aan het lezen.  Dat de neus en de wangen de grootste hotspots voor vuil zijn. Dat verbaast mij ook niet. Ik heb altijd puistjes op mijn wang.

Mariska
6 jaren geleden

Ik reinig m’n gezicht minstens elke avond, maar dit lijkt me ook wel een interessante lijn producten!

chucky1012
6 jaren geleden

Wat een interessant onderzoek!
Producten van dit merk zijn altijd fijn.
Ik noteer het even en zal er snel iets van kopen.
Voor een schoon en fris gezicht.