collage pers dr zein obagi 1
Artikelen, Anti- aging, Dr. Zein Obagi ZO® Medical products, Events, Huidverzorging, Merken, Over mij, ZO Skin Health

Persworkshop ingrediëntenleer met dr. Zein Obagi

8 juni was de persworkshop ingrediëntenleer met dr. Zein Obagi in het Amsterdamse Hilton. Ik was uitgenodigd en vlak daarvoor kregen wij een mail of mijn zoon Tom ook in Amsterdam kon zijn. Dat kwam goed uit, eerst naar de ingrediëntenworkshop en dan direct door. Het werd een lange dag…  maar daarover meer in de mijn KeeK, week 24. Eerst wat “schokkende” feiten van Dr. Zein Obagi over de crèmes die wij zo graag op ons gezicht smeren…

persworkshop ingredientenleer

 

Wie is dr. Zein Obagi?

Zein Obagi  MD is onderzoeker, vernieuwer, wetenschapper, gepubliceerde auteur, docent en board-gecertificeerde dermatoloog.

Dr . Zein Obagi heeft internationale faam bereikt als een toonaangevende autoriteit op huidverjonging. Hij is de oprichter en medisch directeur van ZO Skin Health, Inc. en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe huidverzorgende behandelingen, protocollen en producten om een gezonde huid te bereiken.

Meer dan twintig jaar geleden was Dr. Zein Obagi pionier in het concept van de gezondheid van de huid. Hij bedacht en bracht op de markt een lijn van medische huidverzorgingsproducten.

Zijn motto: Fight Aging, Fight Hard!

 

Bij de presentatie was ook Rick Woodin, dé formulator van de beste anti-aging en huidverbeteringsproducten. Hij vertelde meer over het bedrijf en de specifieke ingrediënten die in de producten zitten.. Op een bepaald moment ging het mij wel duizelen. Zoveel informatie, ook over de bedrijfsstructuur, die zeer korte lijnen kent omdat er – in tegenstelling tot bij de grote multinationals – geen aandeelhouders zijn, maar er alleen maar aan Dr. Obagi verantwoording hoeft worden afgelegd. Zo blijft het bedrijf overzichtelijk en dynamisch.

 

 

Een paar uitspraken over huidverzorging door dr. Zein Obagi:

 • Collageen in crèmes doet niks voor je huid. Collageen kan niet door de huid dringen.
 • Droge huid, gevoelige huid? Waarom hebben mannen daar nauwelijks last van. Vrouwen smeren gewoon de verkeerde producten. Je wordt niet geboren met huidproblemen.
 • Crèmes met hyaluronzuur? Je kan net zo goed plastic om je hoofd wikkelen, die zorgt er ook voor dat het vocht ook niet verdampt.  Het geeft wel een instant plumbing effect, maar dat is dan ook alles. Er wordt hyaluronzuur gebruikt in de ZO producten, maar de enige functie van hyaluronzuur in de producten is het tegengaan van transepidermaal vochtverlies (aan de oppervlakte van de huid). Hyaluronzuur toevoegen in producten met als doel huidveroudering tegen gaan is onzin omdat het ingrediënt niet kan penetreren in de diepere huidlagen (waar het zijn werk zou moeten doen voor resultaat op huidveroudering). Hyaluronzuur injecteren middels een filler kan natuurlijk weer wel.
 • Waarom kopen vrouwen constant producten die niet werken?
 • De meeste reinigingsproducten maken je huid droog en trekkerig. Herkenbaar? En dan wil je daarover weer een moisturizer  smeren om dat trekkerige gevoel weg te halen… Kassa dus voor de huidverzorgingsindustrie.
 • Je huid moet je niet pamperen, maar de cellen weer aan het werk zetten.

 

Dat zijn boute uitspraken, toch?

Ik weet natuurlijk al hoe de producten werken en het resultaat heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Van een grauwe huid vol pigmentvlekken naar een roze, nieuwe huid zonder pigmentvlekken.

Hé… ik sta in dit boek! Ik had geen idee…

 

..

babs in boek huidacademie

 

Het werkt. Het werkt echt.

Ik krijg veel mails van vrouwen met de vraag wat ze het beste kunnen doen om van hun pigmentvlekken af te komen. Mijn antwoord is standaard: Met de producten van dr. Zein Obagi heb ik goede resultaten behaald, maar je moet er wel wat voor over hebben. Vooral doorzettingsvermogen.  En een goede begeleiding, zodat het protocol helemaal aangepast is aan jouw huidconditie en wensen. Daarom zal je zijn producten ook niet in de winkel zien liggen.

Dr. Zein Obagi is wars van al die loze beloftes in een potje. Als hij op dreef raakt over zijn kijk op huidverzorging gaat hij ook steeds harder praten… Hahaha, schrik! (Direct weer bij de les.)

 

Fouten die door vrouwen gemaakt worden volgens Dr. Zein Obagi

Veel vrouwen weten vaak niet wat hun huidtype is. Ieder persoon heeft andere behoeften. In de media worden door krachtige manieren van marketing, zoals Hollywood sterren die product x gebruiken de suggestie gewekt dat wij er allemaal zo uit kunnen zien….. Dr. Zein Obagi zegt dan ook: “Doe je huiswerk, spendeer je geld niet aan rommel.

“Know your skintype!”

Als je alles wilt weten over hoe dat allemaal nu zit met je huid en wat je er aan kan doen, bekijk dan zeker dit filmpje. Ik film nooit, dat is wel te zien, hahaha… voortaan mijn camera stilhouden… 🙂

 • Je moet je huidtype weten.
 • Asian skin, de huid van Aziatische vrouwen, heeft een goed immuumsysteem, maar een heftiger/agressiever vorm van acne, sundamage, pigmentvlekken dan andere etnische groepen.
 • Zweedse vrouwen (lichte huidtypes) hebben Pheomelanin dat oxideert en rood wordt, Zij verbranden veel sneller (temeer doordat zij, net als Nederlanders zodra de zon gaat schijnen, veel te veel en te lang de zon in gaan). Dit geeft natuurlijk een beschadiging in de huid, maar bij dit huidtype is er minder kans op blijvende pigmentvlekken. De melanine van aziatische vrouwen (die een ‘complex skintype’ hebben) reageert vaak heel heftig op alle inflammaties, waaronder de zon, maar bijvoorbeeld ook op acne, door donkerverkleuringen in het gezicht. De behandeling is vaak complexer doordat de huid snel reageert, maar met de producten van dokter Zein Obagi zijn ook deze huiden goed te behandelen.
 • SPF 100 geeft een vals gevoel van bescherming. Je kan beter een lagere factor nemen en om de 2 uur smeren. Een SPF 30/35 is het meest optimaal, zo blijkt uit diverse klinische onderzoeken. Het geeft goede bescherming tegen de zon, mits er gebruik gemaakt wordt van een product wat beschermd tegen UVA, UVB, HEV licht en IR. (SPF gaat alleen maar over UVB), Consumenten denken vaak dat ze met een hogere SPF langer beschermd zijn tegen de zon, maar door beweging/wrijving, transpireren, etc. is de SPF na 2 uur toch grotendeels verdwenen en moet de zonbescherming opnieuw aangebracht worden.
 • Je kan je huid weerbaarder maken voor de zon. Zuur fruit is goed als zonbescherming. Geen zoet fruit. Groene appels zijn beter dan een rode zoete appels.
 • Welk voedsel maakt je huid het snelst oud? Vet voedsel, zoet voedsel. Chocolade is goed maar zonder toegevoegde suikers.
 • Dr. Obagi verwerkt daarom tot 6 tot 10 keer meer retinol in zijn producten dan dat u zult terugvinden in reguliere crèmes bij de drogist. Bovendien ontwikkelde Dr.. Obagi een speciale techniek waardoor de retinol dieper doordringt in de huid.
 • Dr. Zein Obagi en Rick Woodin staan geen overbodige ingrediënten toe in de ZO-producten: Elk ingrediënt heeft een functie passend binnen de Science of Healthy Skin.
 • Verstevigen van de huid kan met de controlled depht peel.
 • Cellen in je huid zijn ingeslapen, je moet ze wakker maken…
 • Alle producten hebben een wetenschappelijk benadering, de huid (je canvas) moet er goed uitzien, niet hoe je met make-up alles kan verbloemen. De producten van dr. Zein Obagi werken diep op cellulair niveau, niet aan de oppervlakte.

 

Hij is  duidelijk een man met een missie. wil je een jongere huid krijgen? Ja, dat kan, zegt hij vol vuur!

Dit meisje wilde haar sproetjes op haar neus behouden… check eens hoe mooi!

meisje met sproetjes

Het was weer heel interessant. Na de presentatie kregen wij een heerlijke lunch. (de harde broodjes heb ik in mijn tas geschoven, hahaha… ik knetterde van de honger, maar die tand (etsbrug) van mij floepte er steeds uit…. shame)

hapjes en drankjes hilton

En een goodiebag of course, heerlijk! Ik weet al wat ik ga doen. Als de zomer voorbij is ga ik met deze en wat andere producten van Zo Medical die ik nog over heb weer beginnen Ik heb weer wat nieuwe vervelende lijnen en rimpels die ik toch wel wil wegwerken.  Vooral bij mijn mondhoeken, alsof ik chagrijnig kijk. En wij gaan voor vrolijk, niet voor een nors mondje 🙂

goodiebag zomedical

protocol zo medical..

Ik wil nog even een weetje (gehoord en daarna gelezen ) toevoegen aan zonbescherming.

Zet niet constant je zonnebril op. Je lichaam kan alleen voldoende melanine aanmaken op basis van de hoeveelheid zonlicht die je binnenkomt via je ogen. Als je ogen veel zonlicht zien, wordt het melanocyt stimulerend hormoon (MSH) geproduceerd. MSH stimuleert je melanocyten om melanine aan te maken. Maar met een zonnebril op houd je je hersenen voor de gek. Het lijkt veel minder zonnig. Daarom wordt er niet voldoende melanine aangemaakt en is de kans op verbranding groter.

Klinkt best logisch toch?

Dank aan iedereen van JC IMP dat ik erbij mocht zijn!

 

Wat vinden jullie van de kijk op huidverzorging volgens Dr. Zein Obagi? Kijken jullie voortaan anders naar de inci lijst op potjes crème, bijvoorbeeld of er collageen in zit? 

Ik ben reuze benieuwd!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette
6 jaren geleden

Wat een interessante info allemaal Babs!

Melike
6 jaren geleden

Van sommige dingen die Dr Zein Obagi heeft gezegd ben ik wel geschrokken. Ik krijg nu het gevoel dat de meeste cremes die ik gebruik eigenlijk waarschijnlijk niks doen. Echt een heel interessant stuk! Ik ben nu ook wel heel benieuwd naar deze producten en of ik echt verschil zou merken. Ook het stukje over zonnebescherming wist ik niet! Ik krijg vaak zonneallergie en heb nu weer factor 50 aangeschaft. Lees ik nu dat dit eigenlijk niks uitmaakt en dat het 30 moet zijn. Toch maar weer een nieuwe kopen? Je hebt mij echt aan het denken gezet. Heel interessant!

Linda
6 jaren geleden

Heel interessant om te lezen. Veel wist ik stiekem wel een beetje maar goed om er even weer aan herinnerd te worden. Wat ikzelf het lastigste vind zijn de ingrediënten, ik weet op dit moment veel te weinig en weet daarom ook niet of ik wel het juiste product heb voor mijn gezicht. Ik zal eerst eens op zoek moeten naar een plek (schoonheidsspecialist) waar ik mijn huidtype kan laten vast stellen. Anyway, heel informatief. Bedankt. -x-

YuSt
6 jaren geleden

Ik schrik er ook wel van. En ik raak ook even de weg kwijt,
Want ik hoor zoveel dat het me aan de ene kant een ‘halleluja’ gevoel geeft en aan de andere kant denk ik “ja lul maar”..
Heel eerlijk van mij.
Als ik jou zo zie dan kan ik alleen beamen dat hij wel 200% achter zijn missie staat! En dat geeft wel een vertrouwd gevoel. Echter ik vind het jammer dat het dan weer niet voor iedere vrouw is weggelegd (denk aan kostenplaatje).

Jolanda
6 jaren geleden

Wat interessant zeg! Ik leer hier Zoveel van!

Astrid
6 jaren geleden

Hey Babs,

Zeer interessant dit zeg! Wat leuk ook dat je was uitgenodigd!
Jeetje, veel dingen wist ik dus totaal niet he. Dat mijn huid reageert op verkeerde producten, daar ben ik zeker achter gekomen hehe. Die producten laat ik dan ook zeker links liggen.
Wat grappig ook dat je in het boekje staat 🙂 .

Mooie resultaten trouwens! Hmm, ik ga mezelf hier eens meer in verdiepen.

Liefs!

jeapiebel
6 jaren geleden

Dat ik een huidprobleem heb, omdat ik verkeerde producten smeer dat geloof ik graag. Vroeger had ik nauwelijk last van mijn huid, sinds ik meer producten uitprobeer voor mijn blog dan begint de ellende. Leuke informatie om te weten. Over zonbescherming al weet ik dat factor 50 overbodig is, toch eigenwijs gebruik ik. 😉 Zeker leuk stuk om na te denken en wanneer jezelf ervaring ermee hebt dan ben je echt overtuigt. Dat is meer dan logisch. 🙂

chucky1012
6 jaren geleden

Fijn en interessant artikel!