keek op de week
Artikelen, Budget, DIY, Food & Drinks, Keek op de Week, Lifestyle, Over mij

KeeK op de week 24- Persworkshop, Geperst Mos en Pulled Chicken

Hoe was jullie week, KeeKers? Deze week ben ik o.a bij een perspresentatie geweest van Dr. Zein Obagi, dus nu weet ik weer hoe je je huid kan verjongen. ik kwam terecht in een vreemd park, wij aten pulled chicken (plus recept) en wij hebben de muur in de tuin beklad!

keek op de week

 

 

Een dagje Amsterdam

Ik ging woensdag ochtend naar de persworkshop ingrediëntenleer van Dr. Zein Obagi en toevallig moest Tom die middag ook in Amsterdam zijn, dus besloten wij er een dagje van te maken.

Dr. Zein Obagi

..

De presentatie was in het Hilton, heel chique.. iets minder chique waren de parkeerkosten. Hoe moet dat nu als je daar slaapt? Dat loopt wel lekker op. Je zal dan wel een dagkaart of zoiets moeten kopen. Goh.. het Hilton… daar waar Herman Brood “de sprong” maakte. Luguber idee.

De portiers die de deur voor je openhouden… ja, het ‘heurt’ erbij, maar ik zei ze dat ik dat zelf wel deed.. Zij moesten er wel om lachen, maar ze deden het graag. Het is per slot van rekening hun baan zei de man.

Ik hoorde later van Jeroen (die op mij aan het wachten was) dat er veel bla-bla naar binnen liep en alhoewel ze door een geopende deur naar binnen konden, wandelden ze toch loodrecht richting portier.. Poe-hé.. Sommige mensen met geld hebben gewoon veel spatjes (Utrechtse uitdrukking volgens mij) Jullie begrijpen wel wat ik bedoel.

Jeroen zag ook nog Bram Moskovicz in het wild… hmm.. met wie zal hij een afspraakje hebben?

Toen Tom naar zijn afspraak ging hebben wij een plek gezocht waar je geen parkeergeld hoeft te betalen. en zo kwamen wij uit bij dit park. Geen idee waar we waren totdat wij “Noorderpark” in grote letters zagen..

park

..

Het was er kei- stil, niks voor mij om daar alleen rond te lopen. Maar wel wat foto’s gemaakt om de tijd te doden.

gat in heg

gat in heg 1

duif

..

rozen

..

Daarna weer gaan rijden en zo kwamen wij uit in Broek in Waterland. Nooit geweest, maar wat een mooi dorp! Chique en sfeervolle huizen en een groot meer. Een ijsje gekocht bij een Italiaans busje en naar de eendjes gekeken.

water broek in waterland

broek in waterland 1

eend schudt zich uit

eend in water

Jeroen naar Pinkpop, Tom en ik hebben gekookt.

Tom  had een lekker recept gezien, pulled chicken met komkommer-appel op een broodje. Tom was een Spaans pepertje.aan het snijden voor bij de kip, want kruiden zal die… Hapje? Vroeg hij. Ja, hoor! Iewwww…ik stond ik de fik!

Wohohohohowow… ik kromp gewoon helemaal in elkaar, zo scherp, hahaha,  Snel een stukje droog brood opgegeten. Voordeel, ik had geen hoofd- en rugpijn meer, alles was nu in mijn mond gecentreerd.. hot, hot, hot!

Jeroen naar de Red hot chili Peppers….

en wij eten een hot peppertje, da’s toevallig! 🙂

 

Recept!

Het recept hebben we redelijk voor de rest gevolgd. De kip was dan wel gekruid en i.p.v. cider vinegar hebben wij citroensap genomen.

Best simpel, toch?

Het resultaat!

appel komkommer

De komkommer, appel en lente ui door elkaar husselen…

pulled chicken recept

Was heel lekker! Smullen!

 

Muur bekladden met mos

Tom en ik hebben ook de muren in de tuin beklad! Heel creatief, met mos! Hoe kwam ik erop?

Ik zag op Facebook een filmpje van “eco graffiti” en hoe je dat maakt.

Je hebt nodig:

  • Mos
  • Yoghurt
  • Suiker

Je maakt de mos eerst schoon (zat vol met zand) doet alles in de blender zodat het een lekker papje wordt, en dan smeren!

creatief met mos

 

Wat er komt te staan hou ik nog ‘geheim, maar hier alvast een sneak peak 🙂

letter mos

mos

 

Ik ben benieuwd of het gaat groeien. Het werkt het best in een omgeving waar mos snel groeit. Ik hou jullie op de hoogte!

 

Dat was een leuke en drukke week! Tot de volgende KeeK!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Debbie
6 jaren geleden

Broek in Waterland is zo mooi! Ik hou van die boerderijtjes die je bereikt via een bruggetje over de vaart. Ben benieuwd wat het mos gaat beschrijven. Cool dat je die DIY gaat uitproberen, ik had ‘m ook gedeeld geloof ik 🙂

Melike
6 jaren geleden

Haha ik begrijp al die luxe ‘regeltjes’ ook nooit. Ik was ooit in een restaurant waarbij elk tafeltje een eigen ober had. Het water en de wijn stonden op een appart tafeltje en je moest de ober roepen om iets in te laten schenken. Ik pakte natuurlijk gewoon zelf even de fles water en de ober wist niet hoe snel hij het moest overnemen. Ik vergeet nooit hoe ongemakkelijk dat was. Het mos op de muur ziet er echt heel leuk uit. Ik ben benieuwd hoe het wordt!

Lianne
6 jaren geleden

Haha, dat mos op de muur, dat is leuk! 😀 En dat broodje ziet er goed uit! 😀

Hennie
6 jaren geleden

Ik ben ontzettend benieuwd naar de eco graffiti. Wat een vondst! Komt er ‘Beauty is in the eye of the beholder te staan’?

Dat recept heb ik opgeslagen en gaan we hier ook proberen. Het ziet er namelijk superlekker uit! Voor de rest natuurlijk ook nieuwsgierig naar het verjongende onderwerp. Mijn aandacht heb je!

Natasja
6 jaren geleden

Wat een leuk dagje Amsterdam had je, en dat broodje ziet er heerlijk uit!

Deb
6 jaren geleden

Nom nom die kipburger wil ik zeker ook eens uitproberen! Ik ben benieuwd naar je muur creatie met eco graffiti. Dit is de eerste keer dat ik ervan hoor, maar past helemaal bij deze tijd.

Yust
6 jaren geleden

Oh nou seg mefrouw…. hihihi ik voel me dan echt een boerentrien in zo”n omgeving.
Gelukkig kwam je nog mooie plekjes tegen op je uitje. En mos op de muren? Ben je niet bang dat het het cement aantast? #prakkedenken

Gonny
Gonny
6 jaren geleden

Ben benieuwd naar je muur!

Annette
6 jaren geleden

Heerlijk zo’n dagje Amsterdam en dan toch een stil plekje kunnen vinden. Ik was bij Hotel W van de week ook al zo’n poep-sjieke bedoeling. Kwam ik daar aankuieren in mijn spijkerbroek en gympies ;). Dat kiprecept ziet er heerlijk uit.

Mariska
6 jaren geleden

Dat recept wil ik nu heel graag gaan maken! Parkeerkosten in Amsterdam, huilen is dat zeg. Dat dorpje ziet er mooi uit! En ik ben benieuwd of je mos gaat groeien :O