keek op de week
Artikelen, Keek op de Week, Marie en Toulouse, Over mij

KeeK op de Week 43- Leuke Blogger, Lieve Baby en Bokkenpootjes Taart!

Het leukste nieuws deze week kwam vrijdag! Mijn nichtje Judith is moeder geworden! Een pracht van een zoon en hij heet Luuk Timo. Verder deze week: Babs in de media, weliswaar geen tv optreden maar zeker ook leuk!

collage-keek-op-de-week-43

Baby Born

Judith is de dochter van mijn schoonzus en toen zij nog klein was gingen wij wel eens babysitten. Zij was als peuter/kleuter ook mijn bruidsmeisje, samen met haar zusje Lysanne.

 

judith-en-tom
Judith met Tom op schoot, nu kan ze haar eigen kindje vasthouden!

 

Als er een baby wordt geboren in mijn naaste omgeving dan denk ik altijd even terug aan de nacht dat Tom ter wereld kwam. Ik had 2 dagen flinke weeën, en ik moest op het laatste moment naar het ziekenhuis. Ik vond het vreselijk, ik wilde zo graag thuis bevallen. Maar als je er eenmaal bent is het eigenlijk prima. Je bent in goede handen. De bevalling werd ingeleid en ik vergeet nooit meer het moment dat ik mijn kindje vast mocht houden. Bij Tom duurde dat even, want hij had vruchtwater ingeslikt en was overigens 2 weken over tijd. Een flinke baby was het.

pa-en-chris
Mijn vader, zijn vriendin en Tom

Foto hierboven: Dat is niet mijn moeder, mijn moeder was overleden, dus heeft zij Tom nooit gekend.

♥ Ma ♥

 

Zo lief hoe Tom naar mij lag te kijken in zijn plastic, doorzichtige wiegje in het ziekenhuis…. Zoals veel moeders kunnen beamen, je smelt gewoon en het blijft een wonder, de geboorte, zo’n klein mensje.

geboortekaartje-tom

De tijd daarna vond ik best zwaar, ik was hartstikke moe en Tom was niet zo een slaper. Ik was echt jaloers op andere moeders die vertelden dat hun kindje gewoon doorsliep! Wij liepen hele nachten te schommelen en te tuttelen zodat Tom maar even ging slapen. In de auto sliep hij altijd direct… nu nog! Auto rijlessen? Ik moet er niet aan denken, zodra hij op het gas drukt valt ie vast in slaap, hahaha!

jeroen-en-tom

Dus ik sliep overdag als hij sliep. “Gewoon laten huilen” werd er geadviseerd. Dat hebben wij één keer gedaan, maar hij was gewoon aan het overgeven tijdens het huilen en bleef op zijn rug liggen. Hoe gevaarlijk is dat! Hij had wel kunnen stikken. Mijn advies aan alle moeders in spé is dan ook… volg je instinct, een moeder voelt het altijd beter aan dan een buitenstaander.

 

Bokkenpootjes taart met advocaat

In de vorige KeeK had ik het al beloofd, mijn tweede taart en lekker dat ie was!

bokkepootjes-taart met advocaat

 

Ik had het recept van Lianne van De Zoetekauw.

Dit zijn de ingrediënten:

  • 400 gram bokkenpootjes
  • 100 gram boter
  • 500 ml slagroom
  • 300 ml advocaat
  • 2 zakjes vanillesuiker (16 gram)
  • 2 zakjes klop-fix

Het volledige recept kan je hier lezen. Smul smakelijk!

bokkepootjes-taart met advocaat

En nu moet ik echt stoppen met dat gesnoep, ik groei serieus dicht.. ik word veel te zwaar. Babs gaat minder eten . Niks geen taartjes meer, veel water drinken en geen tussendoortjes. Laatst betrapte ik mij erop dat ik gewoon mini Marsjes kocht in de stad omdat ik trek had. Dat deed ik een tijd geleden echt nooit… foei!

 

Gewonnen!

Deze leuke ketting won ik bij Disneychicks , een blog van Lucia en Nathalie die totally Disney gek zijn. Het is zo leuk om achtergrondverhalen te lezen over Disney films, shoplogs te zien van alleen maar Disney spullen. Een vrolijke blog!

kaartje-disney

Met Tinkerbell om mijn nek is de kans groot dat ik een keer ga zweven.. blaas maar wat elfenstof!

tinkerbell

 

In de Media

Sinds kort heb ik een Thema bij Mythemeshop. Een betaald  thema gewonnen via Blogtrommel. Je mocht je website “opgeven” voor hun showcase en BeautyByBabs werd goedgekeurd. Leuk hè!

showcase-mythemeshop

Ik kreeg een lief compliment van Manuela van Lifeaholic.nl.  Zij had een blogpost gemaakt met haar favoriete bloggers.

Beautybybabs.com: Een beautyblog gecombineerd met een stukje privéleven. In haar ‘Keek op de week’ blikt Babs terug op haar week waarin we ook regelmatig haar katjes voorbij zien komen. Babs neemt ook zeker de tijd om uitgebreid te reageren op andermans berichten, erg gezellig! ?

 

 

beautybybabs-media

Manuela blogt nog niet zo lang, ik vind het zo leuk om te zien hoe haar blog steeds mooier wordt!

 

Marie en Toulouse

Zij beginnen nu echt een dagelijkse routine te krijgen. Je weet ongeveer wanneer ze gaan slapen, ‘s ochtends een dutje ‘s middags een lange slaap, zo ook ‘s avonds.

marie-computer
Marie is tegenwoordig gefascineerd door de computer; de muis, het toetsenbord…

Wanneer ze hun keet uurtje hebben, dan racen ze door de kamer, de tuin, trap op en trap af. Een keer ging het mis, we hebben het niet gezien maar Marie viel dus tussen de spijlen naar beneden. Een doffe klap.. ze was wel geschrokken en kroop onder het bed. Maar gelukkig niks gebroken!

marie-en-jeroen

 

Laatst waren ze weer op het droogrek aan het klimmen (staat nu in de kamer) en ik hoorde toch een knal! Was die prachtige foto die ik van Astrid (Miss Sentinelli) had gewonnen op de grond gevallen, owww dear…

poster prachtige entree Astid Boers

Ik schrok mij wezenloos, zag het al helemaal voor mij. foto kapot, glas everywhere… niets van dit alles gelukkig! En Marie had ook niks, die katten zijn razendsnel in het wegspringen…

Toulouse is veel leniger dan Marie maar nu wordt het wel oppassen. Toulouse springt zo op het aanrecht en enger… op onze gaspitten.  Ik moet er niet aan denken dat er iets staat te koken! Tips?

toulouse-slaapt-op-bank

Heerlijk slapen…

toulouse-slaapt-2

 

Dit was het weer voor deze KeeK! Er is zoveel meer te vertellen, gave samenwerkingen en nog veel meer, maar dan wordt het een eindeloze post…

Ik ga lekker rommelen in huis en bloggen natuurlijk!

Tot de volgende KeeK!

handtekening Babs

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Lifeaholic.nl
5 jaren geleden

Dankjewel lieve Babs voor jouw complimentje! 😀 Schrikken inderdaad als een van je katten valt. Als er hier iets met één van onze kattenvriendjes is, komt paniek om de hoek kijken…

Melike
5 jaren geleden

Gefeliciteerd met je nichtje, wat ontzettend leuk. En heel leuk om het verhaal over je eigen ervaring te lezen. Ik ben het echt eens met dat je je instinct moet volgen. Ik heb zelf natuurlijk nog geen kinderen, maar ik zie het dochtertje van mijn zus in principe als mijn eigen;) Haar dochtertje was ook niet de makkelijkste, maar gewoon laten huilen vind ik ook zoiets raar. Huilen is het enige dat een baby kan, het is de enige manier van communiceren dus dat advies heeft mijn zus ook nooit opgevolgd;). Zo lief ook de foto’s. En ik moest weer… Lees verder »

Lianne
5 jaren geleden

De taart ziet er heerlijk uit Babs! Thanks voor het delen. 🙂

Sandra - More Style Than Fashion

Gefeliciteerd met het kindje van je nichtje! En dat taartje ziet er goed uit!

x
Sandra

Armande
5 jaren geleden

Wat weer een gezellig blog, ik ben al helemaal ingesteld op je overzichtsblog van zondag.
Die taart klinkt heerlijk, en ook zo lekker “slank”… 😛

Elke
5 jaren geleden

Oooh wat leuk! Gefeliciteerd! Zag er een zalige week uit!

Astrid
5 jaren geleden

Hey Babs, Gefeliciteerd! Super leuk dat jouw nichtje bevallen is 🙂 . En awww die foto’s van vroeger. Altijd leuk om oude foto’s weer eens terug te zien. En die taart…ziet er lekker uit 😀 ! Super leuke heb je gewonnen zeg! En wat leuk die vermeldingen, wat lief van Manuela! Owww arme Marie! En ow ow…de foto….hihihihi gelukkig is er niks aan de hand! En dat Marie er verder niks aan overgehouden heeft hihi. Phoe katten kunnen echt rare dingen uithalen. Link heeft ook altijd zijn gekke uurtje en springt zelfs tegen de muren op…de gek! Hij springt gelukkig… Lees verder »

Debbie
5 jaren geleden

Leuke week weer Babs. Zo’n gebeurtenis in de familie brengt altijd weer herinneringen terug he? Mooi hoe dat werkt. Het klinkt alsof je je handen vol hebt aan die 2 katjes. Tips heb ik helaas niet voor je. Onze Luna is gelukkig heel voorzichtig en ze zal niet zo op het gasstel springen.

Annette
5 jaren geleden

Leuk overzichtje weer. Ik ben ook vooral mijn eigen gang gegaan toen Timo was geboren, tot groot ongenoegen van mijn toenmalig schoonouders. Ik was er namelijk niet zo happig op om de baby maar door te geven op het moment dat er visite was en ook de fles gaf ik zelf (als je borstvoeding geeft vraagt toch ook niemand of ze het mogen doen?) hahaha

Natascha
5 jaren geleden

Gefeliciteerd Babs! Wat leuk dat jouw nichtje nu ook bevallen is 🙂 Ik herken het moe zijn wel hoor, zo gaat het er hier thuis precies aan toe. Maar je smelt inderdaad, daar heb je helemaal gelijk in.