paspop
Artikelen, Films en series, Lifestyle, Medisch cosmetische behandelingen

Plastische chirurgie, helend en soms bizar.

Hebben jullie Metropolis gezien? Metropolis is een van mijn favoriete programma’ s. Eergisteren ging het over plastische chirurgie. En dat blijf ik interessant vinden. Wat laten mensen in andere landen allemaal aan hun uiterlijk doen?

paspop

Elke aflevering van Metropolis beginnen we vanuit een thema met wereldwijde betekenis, waarvoor onze correspondenten op zoek gaan naar gedeelde vragen: hoe is het om buitenstaander te zijn, puber, homo, verslaafd of… ongesteld? Elke uitzending is een zoektocht naar de overeenkomsten en verschillen tussen culturen in onze steeds kleiner wordende wereld. 

Het Metropolis team bestaat uit een wereldwijd netwerk van meer dan zeventig talentvolle documentairemakers en videojournalisten, afkomstig van zes continenten. Door hun ogen kijken we naar verhalen uit hun eigen stad of dorp: de omgeving die ze door en door kennen.

Metropolis is een uniek en bekroond project van de VPRO. De redactie is gevestigd in Hilversum. 

Bron: VPRO

Plastische chirurgie om het Down syndroom te camoufleren.

Een Spaanse jongen met het syndroom van Down had zijn gezicht laten veranderen omdat hij andere gelaatstrekken wilde hebben, zodat mensen hem niet meer zouden behandelen als een “ander mens.” Hij wilde ook graag daten, en een leuke vriendin vinden.

Toen ik hem zag, viel het mij toch direct op dat hij het Down syndroom had. De chirurgie heeft hem niet helemaal kunnen veranderen, ( hij had iets weg van de voetballer Maradonna, vond ik eigenlijk) maar als die jongen daar blij van wordt, top, toch?

Venezuela

In Venezuela worden de borsten van paspoppen vergroot. Waarom?  In Venezuela laten veel vrouwen hun borsten vergroten. En ze kopen eerder een kledingstuk die rond een paspop zit met een grotere boezem. Apart, hé?

Pakistan

Ontrouwe vrouwen, vrouwen die een weerwoord geven of niet doen wat hun man of familielid wil (denk aan uitgehuwelijkt worden), worden daar vaak zonder pardon in de fik gestoken of ze gooien zoutzuur in hun gezicht. Wat een randdebielen. De plastisch chirurgen doen daar hun best om die vrouwen weer enigszins toonbaar te maken. Echt afschuwelijk en natuurlijk traumatisch. Een lieve schoonheidsspecialiste helpt deze vrouwen en leert hun een vak, zodat ze verder kunnen. Met zo’n uiterlijk is het nog moeilijker om een baan te vinden. Vaak gaan ze in een van haar salons aan de slag. Mooi gebaar.

Handlijnen laseren voor een betere toekomst.

Maar het meest bizarre vond ik de laser techniek op de hand van een meisje. Zij geloven waarzeggerij,  in het lezen van handlijnen (denk aan o.a je levenslijn) en het ging haar niet voor de wind. Dus liet ze met laser haar handlijnen langer maken en veranderen, in de hoop dat haar leven dan een betere wending zou krijgen.

Voor ons een raar idee, maar als je erin geloofd…

Zo zie je maar, plastische chirurgie kan een uitkomst zijn voor veel mensen. Wij denken vaak aan face-lifts, ooglidcorrecties, bil implantaten, maar er kan zoveel meer.

Metropolis is echt een aanrader. Het geeft je een realistisch beeld hoe mensen over de hele wereld leven en wat hun gewoontes zijn. Maar alles met een nét andere invalshoek dan andere programma’s. Zij zoeken echt een thema. Ook de manier van filmen is apart en leuk om naar te kijken.

Hier een fragment uit DWDD. Het stukje: “Wat zou jij willen veranderen, als plastische chirurgie gratis was?” Hilarisch.

 

De presentator heeft ook zo een grappige stem. Hebben ze al een keer de Televizier Ring gewonnen? Zo niet, dan vind ik dat ze die dik verdienen!

Ik hoop overigens dat die zoutzuur- gooiers er niet gemakkelijk vanaf komen… te triest voor woorden.

 

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette - Ann Ages Gracefully

Mooi en soms indrukwekkend om te zien idd. Als het gratis was? hmmm weet niet eigenlijk. Ik ben nogal een schijterd en weet niet of je in een gezond lijf wel moet gaan snijden. Ik zou graag een cupmaatje meer willen maar denk niet dat het er ooit van komt. Ik houd het wel bij een push up 😉 hahaha