kerst 2016 thuis
Artikelen, Boekentips, Feestdagen, Films en series, Kerst, Lifestyle, Over mij, Wonen

Plog- Eerste en Tweede Kerstdag en… Cadeautjes!

Ik wilde dit jaar toch iets anders doen met de kerst. Ik kocht ieder jaar altijd kleine cadeautjes die ik mooi inpakte en onder de boom legde. Dat kon variëren van sokken tot een douche foam. Maar ik koos natuurlijk iets wat net iets anders dan anders was, zoals “Cartman” sokken..( Southpark) . Nu stelde ik voor dat iedereen iets voor elkaar moest kopen t.w.v ongeveer 10 en we hebben echt leuke cadeautjes uitgewisseld!

kerstboom deeg

Eerste kerstdag waren wij huis. Jeroen houdt van koken en had al wat lekkere recepten opgezocht. Maar eerst ontbijten. Nee, lunchen…Avondlunch? Zo rond 17.00 uur zaten wij broodjes te eten. (de gekookte eitjes staan een verdieping lager, die zie je niet op de foto)

kerstontbijt

Ach, wij hadden de tijd en hoefden helemaal lekker niks die dag.

Kerstdiner

Daarna, zo rond 22.30 uur zijn wij begonnen aan het kerstdiner.

Voorgerecht: Wortelsoep met veel komijn en knoflook. (Tom is nu is zijn komijn-fase, na de basilicum moet nu overal komijn in, hahaha)

wortelsoep

 

Hoofdgerecht

  • Amerikaanse kip in cola. Dat was lekker! Hij had het de dag ervoor al gemaakt en ik vond de kip lekker mals en heel apart van smaak. (op de foto ziet het er heel smerig uit, hihi)

cola kip

  • Meatloaf
  • Sla
  • Maiskolf

Toetje: Custard met zelfgebakken cake, slagroom, blauwe bessen en amandelen. Wij hadden geen suiker in huis dus maar basterdsuiker gebruikt. Alles was nogal bruin van kleur dus…

dessert

Het was super lekker. Ik heb niet veel gegeten, want ik had flink last van mijn getrokken kies, maar wij hielden nauwelijks wat over. Jeroen had de hoeveelheden goed ingeschat. Alleen de meatloaf was niet opgegaan. Die hebben we meegenomen voor opa op dag 2.

Wij hebben over 3 films gezien:

  • The legend of Tarzan. Geweldige film! Alexander Skarsgård zet een knappe en goede Tarzan neer. En Samuel L. Jackson, als hij in een film meespeelt vinden wij die altijd goed!

legend of tarzan

 

  • War Dogs. Gigantisch veel geld verdienen aan de oorlog? Dat kan. Met een soort marktplaats voor wapens… bizar. Een waargebeurd verhaal.

Plog- Eerste en Tweede Kerstdag en... Cadeautjes! 12 kerst Plog- Eerste en Tweede Kerstdag en... Cadeautjes!

  • Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children. Super leuke film!

miss-peregrine-home-for-peculiar-children

Voor Jeroen

Ik had voor Jeroen 2 boeken gekocht op de goede doelen markt voor het dierenasiel. “Gijp” en “Het Verloren Symbool” van Dan Brown. Thuis kwam ik erachter dat hij Gijp al gelezen had, toen ik nog lid van de bieb was. Lekker scherp van mij. Gelukkig waren de boeken niet duur. Maar €2 per stuk.

dan brown

Tom had een warme muts voor hem gekocht bij de Action. Jeroen draagt hem trouw. Met zo een ouderwets bolletje bovenop 🙂

warme muts

Wij hadden een nieuwe mok gekocht bij de Hema. Hij dronk zijn koffie altijd uit een glas met een soortgelijke vorm.

hema mok

Een Yankee Candle geurhanger voor in de auto.. oeps, dat vond ie maar niks. Het is natuurlijk ook een suffe keuze om Fluffy Towels  te kiezen voor in de auto, dus die hebben wij die nu in de douche/toilet opgehangen. Ruikt lekker!

yankee candle fluffy towels

 

En als laatste boterbier! Die staat serieus nog steeds in de koelkast. Wij doen super lang met van alles.

harry potter boterbier

Voor Tom

Voor Tom had ik het boek van Paulien Cornelisse besteld. “Taal is zeg maar echt mijn ding“.  “De verwarde cavia” lijkt mij ook leuk, maar die was 2 keer zo duur. Mazzeltje, geduld wordt beloond. Het boek kost normaal €7,95 en toen ik van Bol.com een mail kreeg dat alles 25% korting had heb ik hem direct besteld!

taal is zeg maar echt mijn ding

 

Een mini wekkertje

 

wekker

 

Schoonmaakdoekjes voor zijn smartphone

 

smartphone cleaner

En een nieuwe muis voor zijn computer. Die van hem was kapot gegaan.

draadloze muis

Mijn presentjes!

Ik wilde zo graag mijn eigen “bureautje” neerzetten in de vorm van een simpele witte tafel van Ikea. Haha, toen de post het pakket bracht wist ik wel hoe laat het was! Die kreeg ik van Jeroen en Tom samen.

nieuwe ikea tafel

Marie en Toulouse op onderzoek.

Super fijn, nu zit ik voor het raam, het witte blad leent zich perfect voor product fotografie en de katten zijn een stuk rustiger. Ik zat voorheen in de bijkeuken en dan gingen Marie en Toulouse altijd mauwen of de deur open kon. Dan gingen zij de tuin in en zat ik in de kou met de open deur.

Lekkere warme sloffen

sloffen

 

Een etagère. Staat leuk en grappig genoeg eet je nauwelijks dan de zoete lekkernijen op. Ik denk dat dat komt omdat de etagère er anders zo kaal uit ziet.

 

etagere action

 

Al met al hartstikke leuke cadeautjes!

Op Tweede kerstdag zijn wij naar mijn schoonvader geweest anders zou hij alleen zitten. Natuurlijk ook omdat het gezellig is, maar na het overlijden van mijn schoonmoeder is het natuurlijk best stil. Zeker met de feestdagen.

We aten patatjes en de meatloaf. Mijn zwager was de vorige dag geweest en die had lekkere zelfgemaakte roomtaart achtergelaten, maar ook een kurkdroge paté.. die kreeg ik niet weg, vreselijk vies.

Marie en Toulouse hadden ook een kerst maaltje… zij mochten de schaal met de vers geklopte slagroom uitlikken. (normaal gesproken doet ondergetekende dat ;))

Het waren rustige maar zeker gezellige kerstdagen!

handtekening Babs

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Florentine
4 jaren geleden

Yeee ik houd van plogs, zo leuk om te zien!!! Wat een heerlijk eten komt er ook voorbij 🙂

Melike
4 jaren geleden

Wat leuk om te zien. Het ziet er vooral heel warm en gezellig uit! Heerlijk ook met kleinigheidjes en lekker eten!

Charel
4 jaren geleden

Mooie cadeautjes! En wat een heerlijk eten allemaal! Ik wens je het beste voor 2017 xxx

Lifeaholic.nl
4 jaren geleden

Hmmm wat een lekkere kerstboom! Wij hebben ook fijne en rustige dagen gehad! Heerlijk als niets moet!

Marsha
4 jaren geleden

Wat een leuke cadeautjes allemaal zeg! En kip in cola? Ben erg benieuwd hoe dat smaakt hihi.

Susan
4 jaren geleden

Het ziet er allemaal heerlijk uit! En heel gezellig 🙂 Fijn dat je leuke dagen hebt gehad!

Debbie
4 jaren geleden

Jullie hebben ook een fijne kerst gehad zo te zien, mooi! Super dat je nu je eigen bureautje hebt. Dat is al fijn en een witte ondergrond voor foto’s maakt het dubbel zo handig!

YuSt
4 jaren geleden

Heerlijk, niks moet, alles mag kerst. Daar hou ik ook van.
Die kerstboom stond ook op mijn planning, maar ik kwam er door omstandigheden niet aan toe. Ik zei vanmorgen al, ben van de leg.

Sandra - More Style Than Fashion

Klinkt als een fijne tijd met heerlijk eten en leuke cadeautjes!

x Sandra

http://www.morestylethanfashion.com

Annette
4 jaren geleden

Wat een leuke kadootjes! Die etagiares vind ik ook altijd zo leuk.