Pure Magnesiumproducten voor een sneller herstel van spieren na sport en andere lichamelijke activiteiten 9 magnesium Pure Magnesiumproducten voor een sneller herstel van spieren na sport en andere lichamelijke activiteiten
Artikelen, Gezondheid, Lifestyle

Pure Magnesiumproducten voor een sneller herstel van spieren na sport en andere lichamelijke activiteiten

Zechsallsport® heeft natuurzuivere, pure Magnesiumproducten met OptiMSM® voor een sneller herstel van spieren na sport en andere lichamelijke activiteiten, maar als je niet aan een sport doet kan je er ook baat bij hebben.  Denk aan rusteloze benen en een onrustige nachtrust!

Mailbeeld Zechsallsport producten

Het nieuwe sportseizoen gaat weer van start en Nederland gaat weer massaal bewegen met uiteenlopende sporten en andere vormen van lichaamsbeweging. Sportblessures, waarbij spierpijn vaak de meest voorkomende klacht is, vragen om een effectieve behandeling en vooral een snelle verlichting. De producten van Zechsallsport® op basis van natuurzuivere, pure Magnesium en OptiMSM® zijn speciaal ontwikkeld om je lichaam na een flinke inspanning te verzorgen, sneller te laten herstellen én te vitaliseren.

 Magnesium speelt een vitale rol bij meer dan 300 belangrijke functies in ons lichaam. Niet voor niets wordt het ook wel het ‘anti-stress mineraal’ genoemd. Het werkt als een natuurlijke ontspanner voor lijf en leden en helpt je om mentaal geconcentreerd en scherp te blijven. Het is tevens betrokken bij de aanmaak van ATP, het stofje dat ons energie geeft. Maar het zorgt ook voor het ritme van je hart, houdt je spieren soepel en je botten sterk. Zonder magnesium kom je dus letterlijk niet ver!

Zechsallsport® verrijking van pure magnesium via opname door je huid

Magnesium in de vorm van een tablet of capsule wordt heel beperkt door ons lichaam opgenomenSpeciaal voor sporters en voor iedereen die regelmatig actief beweegt heeft Zechsal de unieke Zechsallsport®-lijn ontwikkeld. Het magnesium in deze producten is puur en krachtig. Dankzij het lichaamseigen magnesiumchloride én unieke samenstelling kan deze vorm van magnesium wel snel én effectief door ons lichaam worden opgenomen. Je neemt het namelijk op via ons grootste opnameorgaan, de huid! Dit wordt ‘transdermale opname’ genoemd. Zo komt het magnesium zonder omwegen daar waar het moet zijn: in de cellen om je direct te voorzien van hernieuwde energie en een sneller herstel van je spieren na lichamelijke inspanningen.

 

Zechstein, de meest zuivere magnesiumbron te wereld

Het natuurlijke magnesium in Zechsallsport® komt rechtstreeks uit de unieke Zechsteinbron, de meest zuivere magnesiumbron ter wereld. Het winningsproces vindt plaats in Groningen, vlakbij Veendam. Hier wordt het magnesium naar boven gehaald dat op 1600 meter diepte ligt. Dit geconcentreerde magnesium werd 250 miljoen jaar geleden afgezet door het verdampen van de Zechstein Zee. Puur, onaangetast en optimaal bewaard gebleven tot op de dag van vandaag, wordt het nu toegepast in alle natuurzuivere producten van Zechsal!

Met OptiMSM®

De producten uit de Zechsallsport®-lijn zijn tevens verrijkt met OptiMSM®, dat de werking van het magnesium versterkt. OptiMSM® is de meest zuivere vorm van MSM (Methyl Sulfonyl Methaan) en is een organische zwavelverbinding. Zwavel staat op de vierde plaats van mineralen die ons lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft. Het is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat we voldoende organisch zwavel binnenkrijgen, om alle processen in ons lichaam die dit nodig hebben te ondersteunen. Veel mensen en zeker sporters kunnen dus wel wat extra gebruiken om soepel te kunnen blijven bewegen. Zwavel is net als magnesium nodig voor honderden processen in ons lichaam. Zo bevordert het de aanmaak van kraakbeen en bindweefsel en is daarmee essentieel voor gezonde pezen en gewrichten. Extra MSM leidt verder tot een toename van de antioxidant glutathion en ondersteunt daarmee ons immuunsysteem. Daarbij is MSM een bekende ontstekingsremmer, waardoor schade aan de spieren wordt verminderd.

Zechsallsport® Gel, Pure Magnesium Power in een tube!

De Zechsallsport® Gel staat voor Pure Magnesium Power in een tube! Niet voor niets wordt deze unieke gel gebruikt door diverse topsporters bij onder meer het langebaanschaatsen, wielrennen en bij voetbal in de eredivisie. Deze krachtige magnesiumgel verrijkt met OptiMSM® zorgt voor een sneller herstel na sport en inspanning. De frisse gelformule wordt snel door de huid opgenomen. Het ontspant, verwijdert melkzuur uit de spieren en bevordert het herstel na lichamelijke inspanningen. Dagelijks gebruik zorgt voor soepele spieren en sterkere botten. De gel is tevens een perfect eerste hulp middel bij spierkrampen. Naast de 100 ml tube voor in de sporttas is er ook een 500 ml flacon met een handig pompje voor grootverbruikers, professionals en sportverzorgers. Je gebruikt deze gel om je spieren soepel te houden, om kramp te voorkomen en om blessures te behandelen.

Zechsallsport Gel

Zechsallsport® Magnesium Flakes voor een ontspannend en (spier)herstellend wellnessbad

Met de natuurlijke, krachtige Zechsallsport® Magnesium Flakes aangevuld met OptiMSM®, creëer je eenvoudig een heerlijk ontspannend en herstellend wellnessbad! Deze bijzondere flakes van Moeder Natuur bestaan uit zuivere magnesiumchloride in vaste vorm en kristalwater. De magnesiumkristallen lossen uitstekend op in warm water en worden eenvoudig door je huid opgenomen. Deze pure vorm van magnesiumsuppletie is heerlijk om te ontspannen na een training of wedstrijd, maar ook na een lange werkdag. Het opgebouwde melkzuur in je spieren wordt sneller afgebroken en je voelt je lichaam herstellen van de inspanning. De Zechsallsport® Magnesium Flakes kunnen ook worden toegepast als ontspannend en herstellend voetenbad. Onze voeten zijn een uitstekend opnamepunt voor de magnesium. Daarnaast is een voetenbad ook uitermate geschikt om afvalstoffen af te voeren.

Zechsallsport Flakes Foot & Body Bath

Hét favoriete merk van topsporter Nadine Visser

Topsporter Nadine Visser weet het al langer: met magnesium kom je verder en herstel je beter! Zechsallsport® geeft nieuwe energie en gaat verzuring tegen, waardoor spierkramp minder snel optreedt. Maar niet alleen Nadine neemt de hordes nu sneller en soepeler, iedereen die regelmatig beweegt heeft baat bij de producten van Zechsallsport®.

Extra Gebruikstips: 

  • Rusteloze benen? De Zechsallsport® Gel kalmeert ze en brengt de rust er snel weer in.
  • Moeite met inslapen of doorslapen? De Zechsallsport® Flakes zijn ook voor niet-sporters een weldadige manier om je lichaam en geest heerlijk tot rust te laten komen in een ontspannend wellness ligbad tijdens gure najaars- of winterdagen, óf om de slaap te bevorderen in de vorm van een kalmerend voetenbad.

Distributie, adviesverkoopprijzen en meer informatie:

De Zechsallsport® producten  worden op de markt gebracht door Zechsal B.V. uit Veendam.

De producten zijn verkrijgbaar bij de zelfstandige drogisterijen, apotheken, reformwinkels, vitamineshops en diverse webshops, waaronder www.zechsal.eu

De producten worden ook aanbevolen en verkocht door diverse therapeuten.

Advies verkoopprijzen:

  • Zechsallsport Gel  € 14,75/100 ml en € 44,75/500 ml
  • Zechsallsport Flakes  € 17,75/1 kg met 100g OptiMSM®

Voor meer informatie is er de website: www.zechsal.eu

Sport jij of herken je die rusteloze benen ook?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
3 jaren geleden

Interessant! Ik sport de laatste tijd wat minder en onregelmatiger, maar als ik eenmaal sport dan sloof ik mij ook enorm uit (groepslessen). Spierpijn herken ik zeker wel. Dus dit klinkt wel heel goed. Ik heb vaker gehoord over de voordelen van magnesium, maar dan was het meer om in te nemen.

chucky1012
3 jaren geleden

Goed en zeer uitgebreid artikel!
Magnesium is zo belangrijk voor het lichaam.

Fijn weekend Xoxo