peper en zout stelletje
Artikelen, Food & Drinks, Gadgets, Lifestyle, Reviews, Webshops

Review! Balvi Friends peper- en zoutstel

Dit pittige stel zit siert nu mijn eettafel.

Ik had het al op Facebook vermeld, een blogpost in de maak over Mijnheer en Mevrouw de Bok…huh, wie? Ik vind het grappig om gadgets een naam te geven; nu eet ik mijn eitjes en andere hapjes samen met de “de Bokjes”…

Wie dat zijn? Lees maar verder…

peper en zout stelletje

Voor wie wat jonger is, Meneer en Mevrouw de Bok zijn typetjes met en van André van Duin. Als je naar die (oude) beelden kijkt… dat was vermaak nummer 1 in Nederland. De zaal lag serieus bijna plat van het lachen. En toen ik dit pittige stelletje zag moest ik direct aan hun denken.

 

Mijn uil die zulke koddige spiegeleieren maakt noem ik tegenwoordig Fred. “Gebruik Fred maar” of ik wil een pannenkoekje Fred” hoor ik nu door het huis. En mijn nieuwe peper-en zoutstel heet vanaf nu “Meneer en Mevrouw de Bok.”

Peper- en zoutstelletjes…

Peper en zout stelletjes, dat waren de geijkte cadeautjes waar je iemand mee kon verrassen (ahum) als die ging trouwen. Of als je iets zocht voor hun “uitzet”. Ja, dat ging heel officieel, je ging je verloven en dan maakte je een lijst met spullen die je als newly weds allemaal nodig had… Denk aan servies, een afdruiprek, kopjes, theedoeken en dat soort handige spullen. Je trouwde vaak van huis uit (dus je woonde niet in je eigen appartementje en je had in principe nog niets aan inboedel… Nu zitten stelletjes die samen gaan wonen plots met 2 wasmachines om maar wat te noemen…

En de familie wist vaak niet wat te geven… Een peper en zout stelletje? Handig, toch?

En als iedereen datzelfde bedacht (wat vaak gebeurde), dan zaten de gelukkige stelletjes met 7 (peper en zout) stellen opgescheept, hihi. Voor iedere dag van de week een ander 😉

 

Tegenwoordig zijn peper- en zoutstellen ook heel grappig vormgegeven. Je zet ze niet meer in een donker keukenkastje maar kan ze gewoon op tafel laten staan. Wat ik nu ook doe. Gewoon omdat ze er zo vrolijk uitzien, mijn Meneer en Mevrouw de Bok.

Van Ditverzinjeniet.nl, de webshop met de leukste cadeau’s en gadgets heb ik dit paartje ontvangen.

peper en zout ditverzinjeniet

 

Wat kan ik eigenlijk vertellen over een dit peper-en zoutstel?

Best lastig om zoiets te omschrijven… ligt lekker in de hand? Gaat lang mee? Ik hou het kort:

1- Het ziet er gewoon heel leuk uit.

2- Ze strooien goed.

3- Ze glijden nooit van hun bankje af, want hun “behind” zit vast met een magneetje!

Zoals eiwit en eigeel bij elkaar horen, zo horen ook dit peper- en zoutvaatje bij elkaar. Het Friends peper- en zoutstel van Balvi bestaat uit twee vrienden op een bankje. Het ene poppetje vul je met peper, de ander is geschikt voor zout. Met het bankje kan je het Friends peper- en zoutstel op een leuke manier presenteren aan je dinergasten.

Het Friends peper- en zoutstel is gemaakt van keramiek en het bankje waarop de poppetjes zitten van roestvrij staal. Het peper- en zoutstel is eenvoudig te vullen en te reinigen. Je koopt het Friends peper- en zoutstel online bij Ditverzinjeniet.nl.

Pasen

Als je aan Pasen denkt, denk je in eerste instantie aan eieren. En een eitje zonder zout vind ik persoonlijk een beetje laf. Dus ik pak Mevrouw de Bok (zij heeft 2 oogjes een een mondje) en strooi wat zout op mijn eitje. Nu is Mevrouw de Bok soms te enthousiast met de hoeveelheid zout, dus doe ik wat in de palm van mijn hand om het beter te doseren.

Maar het wijfie doet het goed, hoor! Ik ben dol op haar!

peper en zout bloem

Met keramiek ben ik wel altijd bang dat het kapot valt. Vrees niet, ze plakken lekker op het metalen bankje en na gebruik zet je ze er weer in.

Is het een leuk stel of is het een leuk stel? Van mij mogen ze blijven, ook na de Pasen natuurlijk!

Check de website van ditverzinjeniet.nl voor nog meer leuke paaskado’s, al vind ik dat je veel items het hele jaar net zo goed kan gebruiken. Of verras vrienden of familie die in het huwelijksbootje stappen! Zo’n peper en zout stelletje is nu  wèl leuk om te krijgen, en er zijn meer geinige variaties! Kijk maar op de website!

Dit stelletje is nu afgeprijsd en kost momenteel €8,95 🙂

Ik wens jullie een zalig Pasen, lekkere eitjes en een mooi zonnetje, ook namens Meneer en Mevrouw de Bok!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Marushi
6 jaren geleden

Meneer en mevrouw de Bok hihi. Echt een leuk stelletje! ^^ -x-

Evelien
6 jaren geleden

Wat een geweldig setje, haha! Die webshop is ook echt superleuk.

YuSt
6 jaren geleden

Ach wat leuk! Ja vroeger kreeg je dit als huwelijks geschenk… ‘Hartelijk bedankt voor het peper en zoutstel…’

Melike
6 jaren geleden

Ze zien er echt heel gezellig uit. Alsof ze even bij je aan tafel kwamen zitten haha. Ik wordt ook altijd blij van dit soort spulletjes!

Astrid
6 jaren geleden

Hey Babs,

Hihi wat een geweldig stel! Ze zien er echt leuk uit 🙂 !

Liefs!

jeapiebel
6 jaren geleden

Spullen dat newly wed nodig hebben. Tegenwoordig zijn er idd veel leuke peperset op de markt. Ik heb op de website gekeken en ik ben helemaal mee eens dat ditverzinjeniet.nl erg leuk en handige items heeft.

Mariska
6 jaren geleden

Wat een schattig stel! Staat zo leuk en vrolijk, ook een leuk cadeautje 🙂

Annette
6 jaren geleden

ow jij hebt ook een leuk setje vandaag 🙂 wat een leukerds!

heidi
6 jaren geleden

Wat leuk is dat

chucky1012
6 jaren geleden

Zo een leuk stel!
Erg handig.
Fijne webshop die dit verkoopt.

Xoxo