na Body BB Cream Honey Bronze in de zon 1
Artikelen, Reviews

Review- Body BB Cream Honey Bronze (voor een sunkissed glow?)

Ik ben een bleke bet. Zo, dat is eruit. Wat dat betreft doe ik mijn meisjesnaam eer aan namelijk de Wit. Veel mensen vragen of ik Indonesisch bloed heb, maar mijn Ierse bloed overheerst duidelijk. Bleekjes en sproetjes. Ik word nooit mooi bruin. Als ik een dagje naar zee ging, verbrandde ik als een kreeft. En bij mijn vader op de zeilboot ook. Alleen bij water schijn ik na een paar dagen een soort van bruin te worden of in het zomerse buitenland. Maar nooit in Nederland. Eens kijken of de Body BB cream daar verandering in kan brengen…

bb cream body

 

Smart girls fake it!

Onze nieuwe Honey Bronze™ BB Body Cream geeft je huid een prachtige sunkissed glow alsof je net
van het strand komt. Het blijft lang zitten en laat geen tekenen achter. Onze lijn bevat Community
Trade-honing en bijenwas om de huid te hydrateren en verzachten.

Geef je huid een natuurlijke zongebruinde look met onze nieuwe Body BB Cream voor het hele lichaam. Het is verrijkt met Community Trade-honing uit Ethiopië en zorgt voor een optimale en langdurige dekking.

De Community Trade-honing die we gebruiken is afkomstig uit het UNESCO Sheka Forest in Ethiopië en
wordt verzameld door Ethiopische bijenhouders die werken voor de coöperatie Beza Mar. Ze gebruiken
traditionele imkerij-methodes om honing te verkrijgen van optimale kwaliteit en de hydraterende
eigenschappen van de honing te behouden. Our honey leaves you buzzing with joy!

The Body Shop- Body BB Cream Honey Bronze

 

Wat vind ik ervan?

Bovenstaande tekst sprak mij direct aan, deze body BB cream moet ik gewoon hebben, dacht ik. Dus direct het product aangevraagd en ik kreeg deze mooie flacon opgestuurd.

Body BB Cream Honey Bronze op hand

 

Eerst wat foto’s van mijn bleke beentjes…

Het smeert uit als een ietwat poederig opdrogende crème en zo voelt het op de huid ook aan. Totaal niet vet, eerder heel mat. Verdelen gaat ook prima, ik kreeg het ook redelijk egaal op mijn huid. (behalve aan de achterkant en mijn voeten, maar dat is altijd lastig)

Maar… o nee!

Toen ik het op mijn benen smeerde schrok ik toch wel even. Niet om de geur, die is zeker aangenaam, maar vanwege de kleur. Het zag eruit alsof ik van die donker huidkleurige Zeeman panty’s aantrok. De kleur is bruin, maar veel te donker vond ik. Tegen het oranje aan.

In de zon ziet het er zo uit…

na Body BB Cream Honey Bronze in de zon
In de zon

 

Geeft het af op kleding?

Voor de zekerheid (en om te testen in hoeverre het af gaf) had ik een oud laken op mijn bureaustoel gelegd. Ik ben gaan zitten en de kleur gaf wel degelijk af. Goed dat ik dat gedaan had, want tegenwoordig slaap ik graag tussen mijn hagelwitte lakens.

Nee, dat was ook geen succes. Later zag ik ook dat het op mijn korte broek zat. Op de een of andere manier was het daar ook terecht gekomen. Ik denk via mijn benen.

Ik heb het eraf gewassen (dat moet je nauwkeurig doen, want de kleur pakte meer dan het leek) en het enige voordeel was dat mijn huid daarna heel zacht aanvoelde. Maar dat is natuurlijk niet de functie van deze BB body cream. Maar de verzorgende honing en bijenwas is absoluut merkbaar aanwezig, dat dan wel.

Conclusie:

Dit is het eerste product van The Body Shop waar ik niet gecharmeerd van ben, omdat de kleur te donkerbruin- oranje is en het geeft teveel af. Echt jammer, want dit zou ideaal zijn als je snel een kleurtje wilt hebben.

Het kan zijn dat ik gewoon niet gewend ben om zo bruin te zijn, maar wat vinden jullie van de kleur?

 

Verkrijgbaar vanaf 30 mei 2017

150ml/€21

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Astrid - IkhouvanBeauty
4 jaren geleden

Voor mij zou de kleur ook to much zijn. En dat afgeven, ja dat zou ik persoonlijk ook vervelend vinden. Dus nee, het is ‘m gewoon niet he?

Lonneke
4 jaren geleden

De kleur vind ik juist wel mooi en niet te. Maar dat het afgeeft is wel erg jammer, daardoor alleen al zou ik hem ook niet kopen.

Annette
4 jaren geleden

Ik durf het nooit dit soort producten ben altijd bang dat ik het ongelijkmatig aanbreng. Ik ga 1x per 2 a 3 weken 20 minuutjes onder de zonnebank. Misschien niet heel gezond maar ach, iedereen moet een beetje een zonde hebben toch? 😉

Deb
4 jaren geleden

Mijn eerste reactie was, wow toen ik de foto’s zag, maar toen ik je review las was ik toch wel minder enthousiast. De kleur vind ik eigenlijk wel mooi, maar jammer dat de Body cream afgeeft dat is toch wel een behoorlijk nadeel. Ik gebruik zelf een body bronzer van Benefit en deze geeft niet af en kun je qua kleur goed opbouwen. Er zit een sponsje bij (in de dop) waarmee je ‘em kunt aanbrengen zodat je geen vieze handen krijgt. Deze vind ik ideaal. Ps. nog gefeliciteerd met je zoon!!

Sonja
4 jaren geleden

Nee… nou ja, het zal je vast niet misstaan, maar ik dacht ook wat een ‘schijt’ kleur!
Afgeven? Ik heb er ook in de test en nog niet meegemaakt! Of…

chucky1012
4 jaren geleden

Jammer dat dit een tegenvaller is.
Slecht dat het zo afgeeft.

Susan
4 jaren geleden

Ik vind de kleur wel erg mooi maar afgeven is natuurlijk totaal niet handig. Jammer.

Yvonne
Yvonne
4 jaren geleden

Tja… Het is moeilijk te zeggen van een foto. Het hangt er sowieso vanaf hoeveel product je gebruikt: hoe meer je gebruikt, hoe bruiner je wordt uiteraard.
En afgeven doen ze allemaal. Heb nog nooit meegemaakt van niet en zou ook gek zijn als het dat niet doet eigenlijk

Hennie
4 jaren geleden

Ik vind het op zich wel meevallen maar kan me voorstellen wat je bedoelt. Dat afgeven is wel een dingetje. Daar moeten ze nog iets op verzinnen!

Jolanda
4 jaren geleden

De kleur is inderdaad wat fake. Jammer ook dat het zo ontzettend afgeeft. Ik gebruik wel een de natural tanning spray van Marc Inbane, die is wel echt heel fijn.