micellair water Action 1
Artikelen, Huidverzorging, Reviews, Winkelen

Review- Micellair water van de Action

Micellair water bij de Action? Yep. Momenteel gebruik ik die van de Hema (€2). Niet duur, toch? Maar voor maar €1,39 wilde ik deze Action cleanser zeker proberen. Wat ik ervan vind? Je leest het hier…

micellair water Action

 

Wat zijn micellaire waters?

In micellair water zitten reinigende deeltjes die als een soort magneet werken en alle vuil en make-up aan zich hechten. Je doet wat van dit magische water op een wattenschijfje en je kan zo al je make-up makkelijk verwijderen. Dus ook mascara. Dit soort reinigers zijn heel mild voor de huid en worden vaak goed verdragen. Ik ben fan en velen met mij.

De Action

Er stonden 2 varianten bij de Action. Ik heb voor de zekerheid die voor de droge en gevoelige huid gekozen.

Micellair water gebruik ik altijd als ik make-up wil verwijderen. Ik verbaas mij er altijd over hoeveel foundation er eigenlijk van mijn gezicht af komt, terwijl ik meestal maar een dun laagje aanbreng. Ik blijf het dan ook herhalen totdat echt alles eraf is.

De duurdere producten, zoals die van Babor en Utsukusy, gebruik ik pas nadat ik eerst alle bovenliggende make-up er af gehaald heb met de micellaire cleanser. Ik weet het, daar zijn ze niet voor bedoeld, maar ik ben gewoon een zuinig typetje. Ik bewaar het lekkerste voor het laatst.

Action versus Hema

Ik had eerder al een review geschreven, eigenlijk meer een battle, over de micellaire reinigers van Garnier en de Hema. Nu gaat het tussen de Hema en de Action.

Hema en Action

  • De geur van beide is neutraal
  • De inhoud van de fles dezelfde. (250 ml)
  • Beide reinigen ze goed.

Ingrediënten:

 

  • Hema 3 in 1 hydrating micellair cleansing water:

Aqua, glycerin, poloxamer 184, panthenol, butylene glycol, xyltyglucoside, anhydroxylitol, allantoin, decyl glucoside, boswelia cerrato, gum, extract, xylitol, tetrasodium, EDTA, citric acid, sodium benzoate.

  • Action Micellair cleansing water dry/sensitive skin:

Aqua, glycerin, poloxamer 184, disodium cocoanmphodiacetate, caprylyl glycol, sodium chloride, phenoxyethanol, ethylhxylglycerin, BHT, tetrasodium iminodisuccinate, citric acid

micellair water action achterkant
Achterkant micellair cleansing water Action

Minpuntje

Micellair water van de Action vind ik meer ‘soapy’ aanvoelen… het schuimt een beetje en mijn huid voelt daarna plakkerig aan. Dus met wat water naspoelen is een aanrader, vind ik. Al staat er dat afspoelen niet nodig is…

Maar voor dat luttele bedrag van €1,39 is het zeker de moeite waard om eens te proberen. Al denk ik zelf dat ik de volgende keer toch liever die van de Hema weer koop. Maar mocht ik eerder bij de Action terechtkomen en ik heb een cleanser nodig, dan neem ik deze budgetvriendelijke variant weer net zo gemakkelijk mee naar huis.

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Natascha
6 jaren geleden

Wat een fijne review en vergelijking Babs! Ik wilde hem ook gaan proberen maar dat plakkerige gevoel vind ik echt niet fijn. Ik vond trouwens die van Hema heel muf ruiken. Misschien komt dat wel omdat ik zwanger ben hoor maar ik kon echt niet tegen de geur hihi.

Deb
6 jaren geleden

Ik gebruik zelf Micellair water van Garnier en ook al bevalt deze me erg goed, heb je me nu wel nieuwsgierig gemaakt! Sinds ik micellair water heb ontdekt, wil ik eigenlijk niks anders meer (behalve water-proof make-up gaat er minder goed mee af). Ik vind de ingrediënten fijn, het verfrist en reinigt super goed. Ik wil deze nog wel eens naast die van Garnier leggen.

Annette
6 jaren geleden

Als ik deze tegen kom neem ik ook een fles mee. Ook handig voor vakantie kan ik hem aan het einde van de vakantie daar gewoon achterlaten ipv weer mee terug te slepen (en dat het wellicht door de hele koffer heen gaat, ik spreek uit ervaring hahaha)

Melike
6 jaren geleden

Wat vreemd dat hij een beetje soapy is. Maar inderdaad voor die prijs is hij zeker de moeite waard! Ik gebruik zelf ook verschillende miccelair water opties. Echt heel fijn. Ik ben nu wel heel benieuwd naar die van de hema!

Julie
6 jaren geleden

Ik wil hem zeker wel eens proberen! Ik gebruik micellair water om mijn gezichtsmake-up er af te halen, maar eerst gebruik ik een cleansing wipe, daarna het water en daarna nog een aparte reiniger! 🙂

Astrid
6 jaren geleden

Thanks voor deze review! Ik wist niet dat Hema dit ook had! Die wil ik wel eens proberen. Ik heb nu die van Kruidvat en die is ook best prima.

Vanessa
6 jaren geleden

Fijn dat je het Action micellair water ook geprobeerd hebt! Zelf heb ik geen ‘soapy’ gevoel en mijn huid voelt ook niet plakkerig aan. Zo zie je maar dat de ervaring soms niet voor iedereen hetzelfde is. Het HEMA micellair water vind ik ook heel fijn!

YuSt
6 jaren geleden

Hmmmmm,… Voor die prijs.
Ik spoel altijd na met water en dan een fijne crème erop.

Mariska
6 jaren geleden

Ik zou sowieso al m’n gezicht afspoelen. Voor dat bedragje is het wel een poging waard 🙂

jeapiebel
6 jaren geleden

Wat leuk, ik heb hem gister net gekocht, omdat ik heb gelezen op een andere blog dat hij goed is. Al is haar ervaring anders dan die van jou. Nu weet ik niet meer wie ik moet geloven. 😉 Ik zal het zelf moeten ervaren. Eigenlijk ik heb hem niet eens nodig, want ik heb al 3 hele goede Micellair water flessen van verschillende merken liggen. Door de prijs en de review dat ik heb gelezen was ik erg nieuwsgierig geworden en nu nog meer. 🙂