LXMI collage
Artikelen, Huidverzorging, Reviews

Review! LXMI Balm – Het Anti-Aging geheim van de Oegandese Vrouw

Hou je van puur natuurlijke, diervriendelijke en vegan huidverzorging? Zo natuurlijk dat je het in principe kan eten? LXMI (spreek uit als laksmie) is een nieuw beauty merk in Nederland en de producten zijn gemaakt van de noten van de zeldzame Niloticaboom. Die noten zitten bomvol antioxidanten, vitamine A en E. Ik heb de Nilotica balsem en de Nilotica Lip Melt getest. Lees je mee?

LXMI collage

LXMI bewijst dat luxe en  fair trade heel goed samen kunnen gaan. Zo ondersteunt LXMI de Oegandese vrouwen die deze crèmes maken. Zij krijgen drie maal het reguliere loon uitbetaald voor hun werk. Dit is de beste manier om armoede te bestrijden volgens oprichtster Leila Janah. Ik juich dit soort initiatieven altijd toe, super goed natuurlijk!

Pure Nilotica Melt (Crème du Nil, hand & Body)

Review! LXMI Balm - Het Anti-Aging geheim van de Oegandese Vrouw 7 LXMI Review! LXMI Balm - Het Anti-Aging geheim van de Oegandese Vrouw

De  Pure Nilotica Melt komt in een tube met draaidop. Het is een vrij stevige balm die, zodra je hem inmasseert , heerlijk smelt op je huid. Het verandert van een balm in een olieachtige substantie. Bijzonder! De geur is zacht noot-achtig. Ik vind hem lekker ruiken maar niet overheersend qua geur. Ik kan de geur niet vergelijken met een ander soort crème die ik ooit gebruikt heb.

LXMI

Ik voel dat mijn huid stevig gevoed en gehydrateerd word; eigenlijk verwacht ik niet anders van dit soort noten bomvol antioxidanten, vitamine A en E!

De producten zijn zo puur natuurlijk dat ze eetbaar zijn. Ik heb natuurlijk een likje van de balm genomen en al zal ik het niet op een toastje smeren, je kan het in principe eten, maar of het nu ook echt lekker is? Het smaakt eigenlijk naar niets waarmee ik het zou kunnen vergelijken. (Ik heb i.i.g. geen vreemde darmkrampjes of iets dergelijks gehad, maar zo een fijne crème moet je natuurlijk niet consumeren)

LXMI balm (2)

50ml/ €27,20

Nilotica Lip Melt

Deze lip melt lijkt op de balm, maar de textuur is steviger. Ook deze balm smelt direct door de warmte van je huid. Ik vind hem heerlijk verzachtend en verzorgend voor mijn lippen. Ik voel ook een lichte tinteling, toch iets van mint erin verwerkt? De Pure Nilotica Melt geeft deze tinteling niet, dus er moet toch iets extra’s inzitten lijkt mij.

LXMI lip melt

De Lip Melt heeft een nootachtige, zoete geur. De  werkzame  stoffen  uit  de balm zijn  vetzuren,  allantoïne  en  vitamine  A.

Vetzuren  zijn de  bouwstenen  van  celmembraan  en  stimuleren  de  huid  om  natuurlijke  vetten  aan  te  maken  die  de  huid hydrateren.  Allantoïne  stimuleert  cel  vernieuwing  en  vitamine  A  stimuleert  de  buitenste  huidlaag,  waar  collageen  wordt  aangemaakt.

Review! LXMI Balm - Het Anti-Aging geheim van de Oegandese Vrouw 12 LXMI Review! LXMI Balm - Het Anti-Aging geheim van de Oegandese Vrouw

Door het kleine formaat is deze ideaal voor onderweg en voor mij ook multifunctioneel. Ik smeer regelmatig ook mijn nagelriemen ermee in. Heel fijn!

LXMI lip melt

30ml/ 22,20

Over LXMI

  • LXMI maakt  natuurlijke crèmes, lippenbalsem en make-up op basis van Nilotica noten. De noten worden handmatig geplukt en verwerkt.
  • De kleurrijke verpakkingen zijn geïnspireerd op de klederdracht van Oegandese vrouwen.
  • De naam LXMI staat niet (alleen) voor ‘luxe’ maar verwijst naar de Hindoestaanse godin Lakshmi.
  • Kijk ook eens goed naar de afbeelding op de deksel van de Lip Melt: Vier handen die geven en ontvangen. Mooi design! (Al moest ik wel een paar keer goed kijken)
  • Lakshmi vertegenwoordigt welvaart, bevrijding, moraal en liefde en representeert daarmee de kernwaarden van Janah’s beautymerk.

LXMI is online verkrijgbaar via Cult Beauty en ligt vanaf vandaag bij conceptstore Gekaapt in Amsterdam. Het hele persbericht over LXMI kan je nog nalezen.

-deze producten heb ik gekregen-

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette
3 jaren geleden

Het ziet er allemaal prachtig uit

bychristiana
3 jaren geleden

Oh wauw, wat zien de producten er mooi uit zeg. Balms in potjes laat ik uit hygiënisch oogpunt meestal staan, maar die Pure Nilotica Melt spreekt me heel erg aan, vooral vanwege de smeltende textuur . dat voelt altijd zó lekker aan op je huid.

Deb
3 jaren geleden

De verpakkingen zijn in ieder geval een lust voor het oog, heel mooi en zien er ook luxe uit. Ook leuk dat detail met de handen op de verpakking van de lip melt. Bijzonder dat de balsem verandert in een olieachtige substantie. Lijkt me een hele fijne creme om mijn droge handen en nagelriemen mee in te smeren.

chucky1012
3 jaren geleden

Prachtige en zeer opvallende verpakkingen!
Fijn dat dit natuurlijk producten zijn.
Ik ken dit niet.
Ben nu op de website aan het kijken en ik zie er heel veel moois, het is zo overzichtelijk.

Xoxo