Interview! 10 Vragen aan Marie & Toulouse 9 dierendag Interview! 10 Vragen aan Marie & Toulouse
Artikelen, Interviews, Marie en Toulouse, Reviews

Interview! 10 Vragen aan Marie & Toulouse

4 oktober, het is dierendag! Naast Vaderdag en Moederdag eigenlijk de leukste dagen als wij het hebben over de zet- eens- in- het- zonnetje- dagen. Ik heb Marie en Toulouse aan een kritisch diepte-interview onderworpen om onder andere te weten te komen hoe zij over dierendag en meer wereldse zaken denken!

marie-toulouse-wasbak

1- Hoe lang hebben jullie Babs al?

Marie:  2 jaar en bijna 5 maanden, toch?

Toulouse: Ehm… Ik ben mijzelf even aan het wassen, volgende vraag…

2- Wat vinden jullie van Dierendag?

Marie: Toch wel de allerbelangrijkste dag in het jaar. Ieder jaar kijken wij uit naar deze gedenkwaardige dag en ik het bijzonder, de cadeautjes. Op mijn wishlist staat een nieuw mandje, graag met een deur en slot zodat Toulouse hem niet inpikt. En lekkere hapjes, liefst van de duurdere merken. Huismerken gaan er bij mij niet in.

Toulouse aan de ecostyle kip

Toulouse: Tja, een dag zoals alle andere dagen. Ik wordt wakker, ga eerst wat eten, dan plassen, even de buurt verkennen en dan duik ik mijn bed weer in…

3- Wat is jullie favoriete slaapplek?

Marie: Op bed bij mens-Babs. Als ik het koud heb kruip ik tegen haar aan (mits ze fris ruikt) anders ga ik op het andere deel van het bed liggen. Mens Babs slaapt nogal onrustig en anders krijg ik mijn beauty slaapje niet. Heel vervelend om de dag erna met wallen rond te lopen.

Toulouse: Soms in mijn kasteel, soms achter of onder een stapel dozen. (Volgens mij was ik een zwerfkat in mijn vorige leven). Bij mens-Tom lig ik graag te soezen als hij aan het gamen is. Van schietspellen word ik altijd heel rustig… (of was ik een cat-soldier in mijn vorige leven?)

4- Binnen of buiten?

Marie: Hangt van het weer af. Als het regent blijf ik binnen! Mijn mooie vacht ziet er anders afschuwelijk uit!

Toulouse: Buiten, alleen als ik moet pissen…

marie toulouse waar is die vogel
waar is die vogel?

5- Hebben jullie ook hobby’s?

Marie: Als mens Babs aan het tekenen is met pastelkrijt, probeer ik ook iets kunsterigs te maken. Maar zo flauw, vaak mag ik niet eens kijken naar haar pastelkrijt! Snap jij het?

Toulouse: Mijn hobby bestaat uit het op het dak klimmen en de vogels schrik aanjagen. Je mag het ook een sport noemen. Het is een behoorlijk intensieve training. (Toch in het leger gezeten in mijn vorige leven?)

6- Sport?

Marie: Ik sport zeker 2 keer per week. Dan probeer ik alle wenkbrauwpotloden en lipsticks van mens Babs op de grond te mikken. Het is best zwaar en vergt veel oefening, maar het is wel goed voor mijn conditie.

Toulouse: Mijn sport is zo gek mogelijk liggen als ik slaap. Liefst op mijn rug met mijn poten gespreid. Vinden ze vaak schattig eruit zien… Enne, het is toch binnenkort kerst?

7- Zou je een broertje of zusje erbij willen?

Marie: Nee!

Toulouse: Hmmm… best wel, dan leer ik hem “vogel-verschrikkeren”…

8- Wat was het engste dat je ooit is overkomen?

Marie: Naar de dierenarts voor de castratie! Ik kon daarna dagenlang niet meer netjes zitten en lekker poepen!

Toulouse: Dat mijn ballen verwijderd werden…Grumph…

9-Lievelingseten?

Marie: Zalm, definitely!

Toulouse: Roomboter!

10-Hebben jullie nog verbeterpunten voor mens-Babs?

Marie: Absoluut! Ik zou het zeer waarderen dat ze mij wat vaker en sneller nieuw vers eten geeft. Nu moet ik soms echt hard schreeuwen voordat ze wil begrijpen en mij bedient. Dat schreeuwen zou helemaal niet nodig hoeven te zijn als ze een beetje beter oplet. En het doet ook nog echt pijn aan mijn keel.

Toulouse: Zeker weten. Ze zou Marie wat minder vaak zijn zin moeten krijgen. Drama-queen!

Maar mens-Babs is wel de liefste mens die ik mij kan wensen, hoor, hihihihi… ik vind het leuk om haar af en toe te stangen *Marie bloost-redactie*

 

Bedankt Marie en Toulouse voor jullie openhartige antwoorden!

Marie: “Mag ik nog wat zeggen? Ik vond de vragenlijst veel te lang, krijg ik nu mijn eten?”

Heb jij nog een prangende vraag voor Marie en Toulouse?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Astrid
3 jaren geleden

Hey Babs,

Dit is echt GE-WEL-DIG!!! Ik heb echt hard moeten lachen hierom, heerlijk dit!!
Wat een schatjes zijn het toch he 🙂 , echt genieten die twee!

Liefs!

Erna
Erna
3 jaren geleden

Fantastisch, ik lag in een deuk.

Irene
3 jaren geleden

Volgesmij hebben Marie en Toulouse niets te klagen! Ik heb wel vreselijk in een deuk gelegen. Misschien moet je ze een eigen setje krijtjes geven als ze jarig zijn hahaha 😉

Deb
3 jaren geleden

Hihi, wat leuk! En echt twee verschillende karaktertjes 😉 zalm en roomboter, het zijn echte luxe-katten, Babs!
Lucky, onze kersverse hamster kreeg een extra zonnebloempitje gisteren.. al had ze misschien ook graag eem meelwormpje gelust.. maar die vindt mijn man zo vies.. denk een soort kaviaar voor hamsters. Misschien volgend jaar dan.

Annette
3 jaren geleden

🙂

Rory
3 jaren geleden

Wat zijn het een schatjes. Ik mis het wel om een lief poezenbeest (koosnaampje) om mij heen te hebben. Ooit gaat het er van komen. Als ik het weer aandurf…

chucky1012
chucky1012
3 jaren geleden

Nou Marie en Toulouse volgens mij worden jullie goed in de watten gelegd en hebben jullie een fijn en mooi kattenleven….
Krijgen jullie heerlijk eten en spelen jullie leuk.
Natuurlijk is het begrijpelijk dat er niet aan prachtige tekeningen gezeten mogen worden want daar steekt de vrouw des huizes heerl veel tijd in om het te maken en dat is zo zonde als er niets meer van over is.

Lieve knuffels en een fijne dierendag….