Review -NIVEA 3-in-1 Verzorgende Micellair Reinigingsdoekjes 9 nivea Review -NIVEA 3-in-1 Verzorgende Micellair Reinigingsdoekjes
Artikelen, Huidverzorging, Merken, Nivea, Reviews

Review -NIVEA 3-in-1 Verzorgende Micellair Reinigingsdoekjes

Het gemak van een reinigingsdoekje met de innovatieve Micellair-technologie

Nivea vind ik altijd een fijn merk. Het kan ermee te maken hebben dat ik ermee ben opgegroeid en Nivea staat voor mij voor baby’s, zacht en vriendelijk.  Wat vind ik van deze doekjes en de negatieve berichten over reinigingsdoekjes in het algemeen?nivea-micellair-3-in-1

Over reinigingsdoekjes is nogal wat heisa ontstaan. Volgens dermatologen zouden zij zorgen voor huidirritatie door de parfum die erin zit, maar ook door de conserveringsmiddelen. Hoe ouder ik word, hoe meer behoefte ik krijg aan conserveringsmiddelen, hahaha. Grapje natuurlijk.

Zo zou het ook het geval zijn met vochtig toiletpapier en natte babydoekjes. Ik heb Tom zijn billen vaak afgeveegd met natte babydoekjes en ja, natuurlijk had hij, net als andere baby’s last van irritatie. Maar kwam dat niet omdat luiers ook wel heel broeierig kunnen zijn? Zeker met de natte ontlasting die een zuigeling produceert?

Ik las dat reinigingsdoekjes het vuil juist in de poriën duwen, volgens mij kan dat ook met watjes en zeker met make-up! Dermatologen neem ik natuurlijk zeker serieus, maar met een kanttekening. Het kan natuurlijk gebeuren dat mensen eczeem of andere problemen krijgen van die doekjes maar er zijn zoveel meer externe factoren die een rol kunnen spelen, vind ik.

Het kan natuurlijk zijn dat je overgevoelig bent voor de parfum of andere stoffen die erin zitten maar ik vind ook dat wij niet en masse direct moeten denken dat wij na gebruik allemaal naar de dermatoloog moeten gaan.

En ach, het artikel wat daarna volgde ging over het stoppen met het dragen van make-up… tja, dan kunnen wij wel aan de gang blijven.

 

Over  de 3-in-1 Verzorgende Micellair Reinigingsdoekjes van NIVEA

Een snelle, maar grondige reiniging van het gezicht; dat is nu nog eenvoudiger met de nieuwe 3-in-1 Verzorgende Micellair Reinigingsdoekjes van NIVEA. Door de 3-in-1 formule van NIVEA Micellair Water te combineren met de eenvoud van een doekje verwijder je namelijk in één beweging (waterproof) make-up, reinig je je gezicht van dagelijks vuil en verzorg je de huid tegelijkertijd. Zo is een doeltreffende reiniging en verzorging voor ieder huidtype nu altijd en overal beschikbaar. Zelfs on-the-go!

 nivea-micellaire-doekjes

Verwijdert vuil en make-up als een magneet

De innovatieve Micellair-technologie werkt als een magneet, waarbij olie, vuil en make-up worden aangetrokken via micellen. De microscopisch kleine micellen omsluiten vuildeeltjes als make-up en overtollig talg zonder de natuurlijke huidbarrière aan te tasten. NIVEA heeft de Micellair- technologie nu gecombineerd met het gemak van een reinigingsdoekje. Dankzij de milde formule is wrijven niet nodig om alle sporen van vuil en make-up van het gezicht te verwijderen. Daardoor zijn de doekjes zeer geschikt voor het reinigen van delicate plekjes zoals de oogleden en de lippen. Naast een grondige reiniging zorgt de toevoeging van vitamine E bovendien voor een ondersteuning van de vochtbalans, waardoor de huid ook na het gebruik van de 3-in-1 Micellair Verzorgende Reinigingsdoekjes gehydrateerd blijft. De reinigingsdoekjes zijn geschikt voor alle huidtypes.

 

Wat vind ik ervan?

 

Ik gebruik vaak micellair water om mijn make-up eraf te halen en vind dat super goed werken. Deze doekjes vind ik dus ook heel handig. Misschien niet voor dagelijks gebruik (zie de prijs) maar zeker handig voor onderweg. Of als je haast hebt.

Daarna altijd met water spoelen is volgens de dermatologen een must, maar dat doe ik met alle reinigers die ik gebruik.

Ik vind deze doekjes heel prettig om de eerste laag van mijn make-up te verwijderen. Vaak doe ik het in etappes, ik ga door tot ik geen spoortje make-up meer zie!

Deze leuke Nivea blikjes kreeg ik nog nagestuurd… echte collector’s items!

nivea-tales

Verkoopinformatie

De NIVEA 3-in-1 Verzorgende Micellair Reinigingsdoekjes zijn vanaf week 32 verkrijgbaar bij Etos en vanaf week 36 bij Kruidvat voor een consumentenadviesprijs van € 4,29.

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
5 jaren geleden

Oh die blikjes zijn indd echt heel erg leuk! Wat handig dat er ook doekjes van zijn. Vooral op reis neem ik meestal doekjes mee, omdat het minder gewicht heeft hihi. Ik ben hier nu wel heel benieuwd naar!

Astrid
5 jaren geleden

Hey Babs,

Dat klinkt zeer goed zeg! Ik ben wel benieuwd naar deze reinigingsdoekjes 🙂 . Momenteel gebruik ik een reiniger van LUSH die ik gewoon met mijn vingers en een washandje voor kan gebruiken 🙂 . Maar deze reinigingsdoekjes zijn zeker handig als je haast hebt of voor onderweg inderdaad 🙂 .

Liefs!

hillybillybeauty
5 jaren geleden

Ik gebruik deze doekjes niet voor mijn gezicht, het reinigt bij mij toch te weinig. Ik koop dit soort doekjes alleen voor swatches eigenlijk, ideaal!

Armande
5 jaren geleden

Klinkt als hele fijne doekjes. Maar heb je ze al langer? Ik heb wel eens reinigingsdoekjes gekocht en na 2 weken ofzo werden ze minder fris, een beetje zurig. Dat wil je niet over je gezicht smeren.

jeapiebel
5 jaren geleden

Ik gebruik tegenwoordig minder van reinigingsdoekjes, omdat mijn gezicht er minder goed op reageert. Wel meer met watjes en ik geloof dat alle poriën kunnen verstoppen, maar een schoon gezicht heb ik ook nodig. Meestal met natuurlijk of bio producten reageert mijn huid goed op. Fijn dat je deze doekjes zo prettig ervaart. Wat een leuke nieuw head blog trouwens.

Annette
5 jaren geleden

Ik ben zelf geen fan van reinigingsdoekjes maar voor af en toe kan het zeker geen kwaad en is het dan nog altijd beter dan niet je huid reinigen. Wel vind ik de doekjes vaak een wat grover structuur dus kan ik me wel voorstellen dat als je dit veel gebruikt het wat meer schuurt op je huid.

YuSt
5 jaren geleden

Nou… Precies! Ik durfde die doekjes niet meer te gebruiken. Maar wat jij ook zegt, watjes en andere zaken kunnen je porien ook vol duwen met… Omdat ik vroeger door mijn chaoshoofd (nu nog) dingen als schoonmaken vergeet, is een doekje ideaal. Dat kan midden in de nacht nog. Ik word soms wakker met ‘oh ik ben iets vergeten’.

Lifeaholic.nl
5 jaren geleden

Wat een super schattige blikjes van Nivea! Ik gebruik ook het liefste reinigingsdoekjes. Na deze review zijn ze zeker het proberen waard! Thanks! 🙂

Natascha
5 jaren geleden

Ik vind ze wel heel handig voor op reis! Thuis gebruik ik liever gewoon micellair water maar zo’n grote fles meenemen is niet altijd handig.

Susan Bezemer
5 jaren geleden

Dat klinkt goed! Die blikjes had ik zien liggen bij ons in de Kruidvat, zo schattig!