shampoo-met-mastiha-oil-en-olive-oil-1
Artikelen, Bad & Douche, Haarverzorging, Reviews, Treez

Review! Shampoo met Mastiha (de tranen van de mastiek boom)

Mastiha? Ik hoor jullie bijna denken… Wat is Mastiha? Ik noem het altijd mastiek, maar ik denk dat er dan nog geen lichtje op gaat. De mastiek boom groeit in Griekenland en de hars uit deze boom wordt gebruikt voor veel producten, waaronder shampoo, crèmes, tandpasta.. maar ons is zelfs verteld dat er zelfs draad van wordt gemaakt die als hechtingsmateriaal wordt gebruikt bij open hart operaties! Maar ik ga jullie alles vertellen over de Mastiha shampoo!

pakket-treez

 

Treez Cosmetics verkoopt producten uit het mooie Griekenland en Franse verzorginsproducten. Twee vriendinnen, Ingrid en Paulien hebben hun favoriete merken die zij op hun vakantie waren tegengekomen bij elkaar gebracht en zijn een webshop gestart.

Toen ik de mail met het voorstel kreeg om voor hen producten te testen, maakte mijn hart een sprongetje. Mastiha, nou en of! Dat ken ik!

Wij zijn jaren geleden op vakantie geweest naar het prachtige Griekse eiland Chios en daar was een excursie langs de route waar de mastiek bomen staan. Dus ik had er zeker al van gehoord! Daarna kwamen wij in het prachtige stadje Pirgi terecht waar een winkel was, waar ze alleen producten van mastiek verkochten. Wij hadden een zeepje en tandpasta gekocht. Maar Mastiha wordt ook gebruikt voor farmaceutische toepassingen, dranken en voedsel. ( zelfs snoepjes!)

Chios Mastiha heeft een anti-microbiële, ontstekingsremmende en genezende werking!

 

MastihaCare

Het merk MastihaCare gebruikt in al zijn verzorgingsproducten de echte Mastiha  en is 100% natuurlijk. Mastiha is de hars van een boom die alleen op Chios groeit. Er worden inkepingen gemaakt in de schors waardoor de hars eruit vloeit. en dan lijkt het alsof de boom huilt.

De bomen worden bewaakt, het is absoluut verboden om in de buurt van idee bomen te komen (groeien gewoon in de natuur, bijna langs de kant van de weg)

Mastiek is namelijk heel veel waard en alleen de mensen die de mastiek oogsten mogen daar komen.

 

De Shampoo

Deze lekkere shampoo met Mastiha en olijfolie is rijk aan tarweproteïnen en keratine. Met zijn innovatieve werkzame bestanddelen op basis van olijfolie en tarwe wordt je haar gehydrateerd en voelt zacht aan. Deze milde shampoo verbetert de gezondheid, glans en structuur van je haar en is met name geschikt voor normaal tot droog haar.

shampoo-met-mastiha-oil-en-olive-oil

Als je denkt aan hars en shampoo, dan lijkt dat een vreemde combinatie. Maar dat is het niet. De geur is helemaal mastiek, dat is heel aparte geur. Het is niet zoet, het is niet citroenfris. Het is aards, maar dan hars-achtig, niet zoals bij sommige dennenbomen.Lastig te omschrijven. dus.

De shampoo schuimt lekker, niet overdadig. De eerste keer, en ik weet niet of dat door de gedachte aan hars was, was ik bang dat mijn haar kleverig zou worden. Maar dat is natuurlijk onzin. Ik merk wel dat deze shampoo iets stugger is dan andere shampoo’s..

shampoo-met-mastiha-oil-en-olive-oil

 

Wat vond ik ervan?

Na het drogen, ik föhn mijn haar altijd. (met nat haar lopen vind ik niet prettig, kou in mijn nek is killing voor mijn nekspieren) viel mij vooral op dat mijn haar daarna heel bouncy was. Super luchtig en meer volume!

Het duurde ook veel langer tot een volgende wasbeurt. Na pas 4 dagen wilde ik mijn haren gaan wassen, of omdat ik er weer een model in wilde föhnen, of omdat ik toch wel veel zweette met het warme weer. En ik was ook grieperig, dus tel maar op.

Ik ben dus heel erg onder de indruk van deze shampoo.

  • Meer volume
  • Minder snel vet
  • Bouncy, luchtig haar

Het enige nadeel wat ik kan verzinnen is dat niet iedereen de geur lekker zal vinden. Maar de geur ruik je alleen tijdens het wassen. Ik vind hem niet sterk of overheersend, meer apart. Zo ruikt Mastiha.

 

Conclusie

Heel, héél fijne shampoo, waarvan ik ook het idee heb dat die mijn haar ook nog sterker maakt!

250 ml/ €9,95

Treez verkoopt 2 lijnen: MastihareCare (Grieks) en Savonnerie de Bornes (Frans)

Ik heb ook een heerlijke bodycream uit de Mastiha lijn en een douchegel uit de Savonnerie. Hier kunnen jullie ook reviews van verwachten!

De producten van MastihaCare zijn dermatologisch getest, bevatten geen parabenen en zijn niet op dieren getest. En aan de mannen is ook gedacht, after shave balsem, aluin en… ach, neem gewoon een kijkje!

approved by BeautyByBabs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rebecca
6 jaren geleden

Haha het idee dat je haar plakkerig word klinkt wel logisch hoor, ik dacht het ook stiekem.
De geur lijkt me erg lekker, ben er heel benieuwd naar!

Melike
6 jaren geleden

Ik wist ook niet wat Matiha was, maar ik vind het altijd leuk om dingen te lezen over ingrediënten die uit de natuur komen. En shampoo verslaafd ben ik zeker, dus ik ben echt super nieuwsgierig nu! Wat fijn dat hij dus volume geeft, niet vet maakt en luchtig maakt. Dat klinkt inderdaad heel erg goed. Die wil ik ook wel eens proberen!

Astrid
6 jaren geleden

Hey Babs,

Oe dat klinkt echt zeer goed! Sinds de zwangerschap is mijn haar echt snel vet en ook platter, dus ik ben wel zeer benieuwd wat dit voor mijn haar zal doen 🙂 .

Liefs!

YuSt
6 jaren geleden

Oooooh bouncy hair! Let’s do this!
Ik hou wel van een mooie bos haar, die van mij is door een andere shampoo toch snel vet, mijn zoontje wast met de duurdere natuurlijke in huis, ik test nog wel eens wat.

Annette
6 jaren geleden

Klinkt goed zeg, als ik volgend jaar weer naar Griekenland ga (let’s hope so) dan ga ik er eens op letten en dan ook wat meenemen. Echt een leuk verhaal ook. Op Corfu werd je doodgegooid (bij wijze van) met alles van kumquats oranje boven dus 🙂

hillybillybeauty
6 jaren geleden

Weer wat geleerd! Nog nooit van die bomen gehoord…hihi. klinkt als een fijne shampoo babs!

Yvonne
6 jaren geleden

Tranen van de Mastiekboom, ik zou weleens willen weten hoe dat aanvoelt. De geur van dennenbomen is wel lekker fris.

Eva
6 jaren geleden

Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt naar de shampoo! Ik heb nog nooit gehoord van de Mastiek boom. Fijn dat de producten niet op dieren worden getest!

Vanessa
6 jaren geleden

Klinkt als een fijne shampoo. Ik ben nu wel benieuwd naar de geur, dat vind ik wel belangrijk.