charcoal whitening
Artikelen

Tanden Bleken met Activated Charcoal- Tandpasta, Poeder en Whitening Strips

Van de webshop TandenBlekenThuis.nl mocht ik nogmaals wat producten testen, de vorige keer was mij dat prima bevallen! In mijn vorige review schreef ik over drie tandenbleeksets waarbij je een bitje nodig had, nu heb  ik onder andere strips gebruikt. Handiger? Ik vind van wel!

charcoal whitening

Activated charcoal voor wittere tanden:

Activated charcoal werkt een beetje zoals micellair water met charcoal en maskertjes met houtskoolpoeder. Onzuiverheden worden erdoor aangetrokken en dat werkt dus ook bij je tanden. Het dubbel gefilterde charcoal is 100% natuurlijk en bevat geen fluoride of andere schadelijke stoffen.

Activated charcoal heeft ook geen schurende werking dus kan het tandglazuur ook niet aantasten. En het beschermt tegen gaatjes. Ik lees op de website van tandenblekenthuis dat fluoride ervoor zorgt dat je bruine tanden krijgt. Ik had daar nog nooit eerder van gehoord, maar Google er maar eens op. Het klopt inderdaad, je kan er grijze of bruine verkleuringen van krijgen.

charcoal whitening poeder

Houtskoolpoeder is een variant van koolstofpoeder, ook wel actieve kool of activated carbon genoemd. De houtskool poeder komt van de bast van de kokosnoot en is gemengd met verse mint. De smaak van dit poedertje is neutraal.

Voordelen van houtskoolpoeder:

 • Werkt tegen tandverkleuringen
 • Absorbeert nare geurtjes
 • Bestrijd bacteriën
 • Omdat de doorbloeding van het tandvlees bevordert wordt is er minder kans op tandvleesontstekingen.
 • Neutraliseert de PH waarde in je mond
 • Binnen 3 dagen al resultaat
 • Gaat 2 tot 3 maanden mee (120 poetsbeurten)
 • 100% veilig en goedgekeurd

Zijn mijn tanden in 3 dagen witter geworden?

Nee, niet in 3 dagen. Al zie je na het poetsen toch wel direct een verschil. Dat ze mooi schoon en fris worden ze zeker! Het nadeel vind ik wel dat je wasbak door het spoelen zwarte spetters vertoont, dus dat wordt goed naspoelen en schoonmaken na iedere poetsbeurt. Ik kan niet beamen dat mijn tanden veel witter geworden zijn, maar ze voelen na een poetsbeurt wel heel fris en glad aan.

charcoal whitening poeder (2)

Tip! Wat ik vaak doe als ik ga poetsen met een poeder is eerst mijn “gewone” tandpasta op mijn tandenborstel aanbrengen en daarna doop ik de borstel pas in het poeder. Zo blijft het ook beter aan de borstel hangen…

Prijs: €9,99

Charcoal tandpasta

charcoal toothpaste

Deze tandpasta is gemaakt van activated charcoal. Net zoals alle charcoal producten absorbeert deze tandpasta ook alle onzuiverheden. De tandpasta is ook fluoride vrij en 100% natuurlijk. De tandpasta heeft in eerste instantie een donkere kleur maar zodra je ermee poetst word deze weer wit van kleur.

Het is een prima tandpasta, de smaak is mild minty en geeft een gereinigd en schoon gevoel aan mijn tanden.

Prijs: €9,99

Charcoal Whitening Strips

whitening strips (2)

 • Charcoal Whitening Strips beloofd tot 5 keer wittere tanden
 • Heeft een perfecte pasvorm doordat de strips heel flexibel zijn
 • De meeste mensen zien na 3 behandelingen al resultaat

Charcoal Whitening strips komen in een doosje van 14 stuks. Goed voor 2 weken dus. Er zit een strip voor de boven tanden die recht van vorm is en eentje voor de ondertanden die een soort randje heeft die je makkelijk om je ondertanden heen kan buigen.

whitening strips (4)

Op de makkelijk buigzame strips zit de bleekgel en ideaal, die strips hechten zich dan perfect aan je tanden. Er gaat ook geen gel verloren, wat je met die bitjes vaak wel hebt. Als je er teveel bleekgel ingedaan hebt, dan sijpelt het weer langzaam langs het bitje heen.

De strips bevatten geen peroxide.

Wat vind ervan?

Allereerst merkte ik achteraf pas op dat ik niet de charcoal versie had gekregen. In die zin dat het doosje wel exact degene is die je op de website ziet met dat verschil dat er geen charcoal strips in zaten… Toen ik de foto vergrootte zag ik pas dat de strips op de website van tandenblekenthuis ook echt een donkere kleur hadden. Vreemd. Maar geen ramp want deze strips vind ik serieus top. Veel fijner dan het werken met bitjes. Je kan normaal je mond sluiten als je ze in hebt. De bleekgel die erop zit voel je in het begin nauwelijks maar op de een of andere manier wordt de textuur dikker en blijft het ook dan perfect aan je tanden hechten.

whitening strips

Na een half uurtje haal je ze er weer af en daarna kan je de mousse-achtige substantie van je tanden poetsen. Ik ben echt een fan van deze strips geworden, want ze zitten heel comfortabel in je mond. En ze hebben ook een lekkere minty smaak. Ik heb geen gevoelige tanden qua warmte of kou, maar ik voelde wel bij de uiteinden van mijn tanden een gevoelige prikkeling. Maar niet ernstig genoeg om ze weer snel te verwijderen. De prikkeling stopt ook na enkele seconden.

Na het poetsen vind ik mijn tanden zeker witter en heel shiny. Deze manier van tanden bleken heeft nu mijn voorkeur, echt top!

Doosje 14 stuks: €14,99

Conclusie:

Ik vind de whitening strips echt een aanrader, zij zijn handig in gebruik en ik vind het resultaat zeker goed te noemen. Geen Hollywood smile, maar wel frisser. De tandpasta is ook goed, niets op aan te merken. De charcoal poeder vind ik net iets effectiever dan de tandpasta al is het vervelend dat je wasbak wel steeds vol zit met zwarte spetters, al is dat tijdelijk.

Heb jij wel eens je tanden gebleekt met whitening strips?

 

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Evelien
3 jaren geleden

Fijne review! Ik heb zelf ook een tijdje dit soort tandpasta (tandpoeder?) gehad, maar vanwege die zwarte spetters ben ik ermee gekapt. De hele wasbak was zwart! 😕 Misschien jouw tip maar eens opvolgen… Die whitening strips vind ik zelf altijd rampzalig, dus daar begin ik helaas niet meer aan..

Natascha - Beautyopinie
Natascha - Beautyopinie
3 jaren geleden

Wat interessant, ik wist niet dat je van fluoride bruine vlekken kunt krijgen? Ik ga mijn tandarts er eens naar vragen! Ik heb het stofje alleen wel heel hard nodig want ik heb een slecht gebit. Om die reden heb ik mijn tanden dus ook nog nooit gebleekt.

Annette
3 jaren geleden

Die strips klinken goed, vooral als ze handig zijn in gebruik. Ik vind het poeder ook echt een bende geven in de badkamer. Zelf maak ik de boel altijd goed schoon na gebruik maar die twee kids van mij, pfff overal spetters en dan lodderig kijken en zeggen dat ze het goed hebben schoongemaakt ik ben dus ook geen fan (meer) van het poeder haha.

chucky1012
3 jaren geleden

Het ziet er goed uit en ik ga zeker kijken voor de strips 😉

Rory
3 jaren geleden

Interessant! Die strips klinken het fijnst eerlijk gezegd. Ik heb zelf ‘gelige’ tanden. De verkleuring komt bij mij door koffie en / of thee. Daarom ben ik – op advies van mijn mondhygiëniste – losse thee gaan gebruiken. De zakjes thee, daar zit wat meer ‘rommel’ in wat zorgt voor verkleuring. En koffie, tja, is gewoon koffie. En dat blijf ik ook drinken (maar twee, ok heel soms 3 latte macchiato’s per dag). Gewoon te lekker. Overigens zijn mijn tanden wel wat gelig, maar het pluspunt daarvan is dat het komt doordat ik veel speeksel heb. Is dat een pluspunt?… Lees verder »

Anna Gerrie
3 jaren geleden

De strips lijken mij ook wel wat! Zo’n tandenpasta met houtskool heb ik ooit ook eens gebruikt, maar zag toen helaas geen verschil.