tube-creme-goed
Artikelen, Huidverzorging

Waarom vinden wij huidverzorging vaak te duur?

Beter gezegd: “Waarom geven we bakken met geld uit aan ons uiterlijk en komt huidverzorging zoals anti-aging crèmes en behandelingen op de laatste plaats?”

Ik vroeg het mij af, omdat ik zo vaak hoor: “Die crème vind ik toch wel duur/ jammer dat ie zo prijzig is”

tube-creme fout

Ik kan het begrijpen als je weinig tot niets te besteden hebt, maar als je wel veel kleding, tassen, schoenen, sieraden en parfums koopt, waarom zo weinig aandacht aan huidverzorging? En dan bedoel ik werkzame producten, producten die het verschil kunnen maken als je last hebt van acné, een doffe huid, pigmentvlekken of rimpels.

Sommige mensen gaan 2 keer per jaar op vakantie, of kopen de Primark leeg, besteden het aan make-up (de bekende stash), maar vinden dat hun huid er zo belabberd uitziet.

rimpels

Ik denk dat ik de psychologie erachter wel begrijp.

Het effect van goede huidverzorging is niet direct zichtbaar. Een standaardcrème kan natuurlijk een instant gevoel van hydratatie en een zachte huid geven, maar voor mensen met huid problemen (is natuurlijk relatief) doet het niets, daarvoor moet je toch een meer gespecialiseerde crème kopen en die zijn vaak inderdaad wat duurder.

Schoenen, make-up, kleding, een nieuwe tas, zonnebril en een lekker geurtje roept sneller reacties op. Wat heb je een leuke schoenen aan! Wat ruik je lekker , wat een mooie lipstick!

Niemand zegt: “Wat gebruik jij een goede huidverzorging!”

 

We zien bij mooie commercials en lezen in de bladen dat crème x al jouw (huid) problemen in no-time oplost. En dan ook nog getest onder 30-600 vrouwen. En ook nog eens dermatologisch getest. Huh? Staat er ook bij hoe die test ging en wat de resultaten waren?

Wij worden onbewust getrokken naar alles wat ons mooier en geslaagder maakt in het leven. Parfum commercials zijn vaak prachtig om te zien. Wij spiegelen ons graag aan die prachtige vrouw die de woest aantrekkelijke man verleidt met haar parfum.

Duurder is beter?

Nu wil ik niet zeggen dat duurder per definitie beter is, je moet goed kijken naar de ingrediëntenlijst en de verpakking. Als je in een pot crème goede werkzame stoffen hebt zitten en er komt zuurstof bij, dan kan je in principe die pot weer weggooien. Denk maar aan een appel, die verkleurt ook zodra er zuurstof bij komt. (oxidatie en daarom heb je anti-oxidanten nodig)

Kies dus het liefst voor een licht- en luchtdichte verpakking.

Waar je ook op moet letten is hoe snel je crème op gaat. Ik heb dure producten thuis waar ik maanden mee vooruit kan. En dan is zo’n crème juist heel zuinig in gebruik, dus relatief weer voordeliger.

De huid is een levend orgaan en daar moeten wij ons hele leven mee doen. Die must-have tas wordt na verloop van tijd ingewisseld voor een ander exemplaar, omdat ie versleten is of er is weer een nieuwe trend .

Daarom pleit ik, als je daadwerkelijk jouw huid mooi wilt houden voor goede huidverzorging. En besteed ik op mijn blog daarom ook veel aandacht aan de merken waarvan ik weet dat ze daadwerkelijk bijdragen aan een mooie gezonde huid.

Nu geef ik toe dat ik als voordeel heb dat ik een Beautyblogger ben en veel producten mag testen.

Travelbloggers krijgen ook persreisjes aangeboden. Heerlijk, toch?

Denk er maar eens over na. Waar liggen je prioriteiten?

Wat mij betreft, beter 1 goede dan 10 crèmes die veel beloven, maar niets doen. Maak voor de grap eens een rekensommetje wat je hebt uitgegeven aan al die producten en je zag geen verschil.

Je voelde het verschil, maar niemand complimenteerde je met je huid…

Het goedkoopste en belangrijkste recept tegen huidveroudering: Ga niet zitten bakken in de zon, 15 minuten per dag onbeschermd van de zon genieten is wel belangrijk voor de aanmaak van Vitamine D, en dan een goede SPF smeren.

Een mooie uitspraak is, en ik quote Claudia Anna van Liempt van de Huidacademie:

“Iets is pas duur als het niet werkt”

handtekening Babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Debbie
7 jaren geleden

Goed artikel. Sinds ik via bloggen met duurdere producten in aanraking kom, merk ik dat de meesten het geld waard zijn. Vaak kun je er zuinig mee omgaan en doe je er lang mee. Ik heb deze week nog een reiniger en lotion gekocht van Shiseido. Pas 2x gebruikt, maar ik vind het nu al heel fijn.

Sonja
7 jaren geleden

Sinds ik ook diverse producten door mijn handen laat gaan en ook op mijn gezicht mag uitproberen (ik wil het voelen) koop ik geen product meer waarvan ik met mijn vinger in een potje moet. Ik ben fan van de tubes en de pompflacons.
Dit heb ik al geleerd. En olie, daar ben ik verzot op.
Het is inderdaad niet altijd duur is goed. Soms komt er iets bij de Wibra vandaan waarvan ik een wauw heb.

chucky1012
7 jaren geleden

Je hebt helemaal gelijk!
Zonde van het geld maar zo een duur product moet zeer goed werken.

Annette - Ann Ages Gracefully

Helemaal mee eens. Ik geef eigenlijk graag geld uit aan goede huidverzorging maar zo rond de EUR 60,- is wel mijn limiet. Ik krijg wel vaak complimentjes over mijn huid dus dat neem ik graag aan. Ik vind het zelf juist belangrijker om een goede crème te smeren dan een duur make up product dus dat is meestal bij mij meer van de drogisterij merken.

Angela Tourney
7 jaren geleden

Goed artikel Babs! Helemaal waar. Ik besteed er wel wat centjes aan omdat ik wel degelijk resultaat zie bij t gebruik van de juiste producten!!