weleda
Artikelen, Bad & Douche, Huidverzorging, Merken, Reviews, Weleda

Weleda Venadoron, Voetbalsem, Berken Douchepeeling, Iris Dagcrème en Citrus Bodylotion- Review

Weleda houdt prima rekening met de zomerse temperaturen. Tijdens de warmste maanden van het jaar heeft je huid andere behoeften en met deze producten kom je perfect de zomer mee door! Ik heb de dagcrème, een bodylotion, een douchepeeling, een verkoelende beengel en de voetbalsem van Weleda getest, lees je mee?

weleda range

Iris Hydraterende Gezichtscrème Light

Iris Hydraterende Gezichtscrème Light heeft een lichte textuur die zeer geschikt is tijdens de zomermaanden wanneer je huid wat minder nodig heeft. De crème reguleert de vochtbalans van de huid en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Geschikt als dag- en nachtcrème.

Iris Hydraterende Gezichtscrème Light

 

Ingrediënten:

Water/Bronwater  Jojobaolie  Alcohol  Glycerine  Distillaat van hamamelis  Bijenwashydrolysaat Glyceryl stearaat citraat  Goudsbloemextract (Calendula)  Extract van Iriswortel  Magnesiumaluminumsilicaat Xanthaan  Bijenwaszeep  Compositie van natuurlijke etherische oliën   Limoneen   Linalool   Citronellol Geraniol  Citral  Eugenol

Het resultaat? Een intens gehydrateerde en frisse huid.

Wat vind ik ervan?

De textuur is zeker licht en deze dagcrème laat een heel mooi glansje achter zonder echt vet te zijn. Zoals ik eigenlijk al bij Weleda verwachtte is de fijne zachte geur van deze dagcrème. Ik vind deze gezichtscrème zo prettig dat ik hem momenteel dagelijks gebruik en dat zegt wel wat!

weleda iris dagcreme

30 ml € 14,49

Citrus Hydraterende Bodylotion

De Citrus Hydraterende Bodylotion verkoelt en hydrateert met ingrediënten zoals biologische aloë vera, kokosolie en sesamolie. Zeer geschikt na het zonnen! De geur van zongerijpte citroenen stimuleert lichaam en geest.

citrus hydraterende bodylotion (2)

Ingrediënten:

Water/Bronwater  Sesamolie  Alcohol  Kokosolie  Glycerine  Aloë Vera Gel Onverzeepbare bestanddelen van olijfolie  Compositie van natuurlijke etherische oliën  Sheabutter Glyceryl stearaat citraat  Glyceryl stearaat SE  Magnesiumaluminumsilicaat  Xanthaan  Carrageen  Limoneen Linalool  Citronellol  Geraniol  Citral  Coumarin

Wist je dat het frisse aroma van de citroen even opwekkend is als de energieke kleur? De kostbare essentiële oliën worden teruggevonden in de schil, het vruchtvlees en zelfs in de karakteristieke ovale bladeren. De citroenboom zit barstensvol vitaliteit. Het is de enige boom die bijna het hele jaar door tegelijk bloeit en fruit geeft. In een jaar tijd kan een enkele boom tot duizend kilo citroenen produceren.

Het resultaat? Een zachte huid die heerlijk geurt én een stralend humeur.

Wat vind ik ervan?

De textuur is dun zoals je bij een bodylotion ook verwacht. De bodylotion verzorgd mijn vochtarme huid en de geur is heel natuurlijk. Soms kunnen fruit en citrus geuren iets “chemisch” in zich hebben, maar deze bodylotion heeft dat helemaal niet. Deze frisse citrusgeur kan ik erg kan waarderen! Enne… Zou het ook muggen op afstand houden?

citrus body weleda

200 ml € 14,99

Berken Douchepeeling

Berken Douchepeeling verwijdert dode huidcellen en stimuleert de huidvernieuwing. Natuurlijke wasparels van carnauba- en bijenwas zorgen voor een milde peeling. Het olie-extract van berkenblad stimuleert de afvoer van afvalstoffen en in de huid. Je huid wordt egaalbruin. 

Berkenbladeren zijn rijk aan flavonoïden en looistoffen. Ze activeren de stofwisseling van de huid. De extracten lenen zich prima voor producten die de huid gladder maken en de versteviging van het bindweefsel ondersteunen.

weleda berken douchepeeling (2)

Ingrediënten:

Water/Bronwater  Sesamolie  Coco-Glucoside  Alcohol  Disodium cocoyl glutamaat  Bijenwas  Carnaubawas Gehydreerde ricinusolie  Glycerine  Abrikozenpitolie  Compositie van natuurlijke etherische oliën  Carrageen Kokosvetzuurglutamaat  Berkenbladextract  Extract van stekelige muisdoorn  Extract van rozemarijn blad  Xanthaan Melkzuur  Limoneen  Linalool  Citral

Het resultaat? Een zijdezachte huid die helemaal klaar is om te verzorgen met een bodylotion of lichaamsolie.

Wat vind ik ervan?

De tube is al bijna op. Zo fijn vind ik hem! Er zitten minuscule ronde korreltjes in en de geur is heerlijk fris! Het enige wat mij op valt als ik hem vergelijk met andere douchegels is dat het mijn huid wel stugger/droger maakt. En toch ben ik niet geneigd om er snel een bodymilk of cream overheen te smeren na het douchen. Ik krijg van de geur best een mini energie boost, iets wat ik totaal niet kreeg toen ik de scrub van Nonique testte.

berken weleda douche

150 ml € 9,99

Voetbalsem

Voetbalsem verfrist branderige en vermoeide voeten. De balsem heeft een niet-vette structuur die snel intrekt. Met o.a. mirre en leemaarde, ingrediënten die je voeten vitaliseren en transpiratie helpen voorkomen. Etherische oliën van litsea cubeba en rozemarijn verfrissen en verkwikken.

weleda voetbalsem

Ingrediënten:

Water/Bronwater  Alcohol  Olijfolie  Wolwas  Magnesiumaluminumsilicaat  Extract van mirrehars Bijenwashydrolysaat  Limoneen  Bijenwaszeep  Compositie van natuurlijke etherische oliën Goudsbloemextract (Calendula)  Linalool  Citronellol  Geraniol Citral  Coumarin

Het resultaat? Ontspannen voeten die heerlijk fris aanvoelen en er verzorgd uitzien.

Wat vind ik ervan?

In de zomer gebruik ik vaak met plezier dit soort voetbalsems. Het verkoelende en verfrissende ervan vind ik heerlijk! Ik verzorg mijn voeten dan ook wat meer dan in de winter, want ik wil dat mijn voetjes in open schoenen en gewoon egaal en fris uitzien.

De textuur is stevig maar niet stug, verdeeld heel prettig en daarna voel je direct dat de huid van je voeten niet meer zo droog aanvoelt. Ook de plekken waar eelt zit worden ermee verzacht, perfect! En wat een verfrissende geur, daar knappen mijn vermoeide voetjes al van op. Ik ben fan! Must-have in de zomer maanden.

voetbalsem weleda

75 ml € 10,99

Venadoron

Venadoron is een lichte gel met verkoelend effect die je benen vitaliseert en ondersteuning biedt bij ontsierende aderen. Extracten van arnica, sleedoorn en koper bevorderen de doorbloeding en houden de bloedvaten stevig en elastisch. Venadoron bevat onder andere extracten van Arnica, sleedoorn en koper, stoffen die de doorbloeding in de benen bevorderen en de bloedvaten stevig en elastisch houden. Onder meer gebruiken bij langdurig staan (werken in een winkel) of zitten (vliegreizen), intensief bewegen (sport), warmte (zomer), veranderingen in de hormoonhuishouding (zwangerschap, overgang) of bij het ouder worden.

Venadoron

Ingrediënten:

Water (Aqua), Alcohol*, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract*, Glycerin, Arnica Montana Extract, Arctium Lappa Root Extract*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Distillate, Iris Germanica Root Extract*, Prunus Spinosa Fruit Extract, Prunus Spinosa Wood Extract, Hydrated Silica, Xanthan Gum, Copper Sulfate, Sodium Citrate, Fragrance (Parfum)**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**.

*from certified organic agriculture
**from natural essential oils 

Het resultaat? Instant verlichting bij zware en vermoeide benen.

Wat vind ik ervan?

Hier was ik het meest benieuwd naar. Zoals jullie misschien al weten kamp ik nu al een paar maanden met ischias. En al heeft dat niets met ischias te maken, bij  het pijnlijke been zie ik ook meer zichtbare aderen. Ik weet dat Venadoron spataderen natuurlijk niet kan verhelpen, maar wat “ondersteuning” kan natuurlijk geen kwaad.

Het is een dunne groene gel die snel in de huid trekt. Al kan ik niet zeggen dat ik direct een vorm van verkoeling ervaar zoals bij producten waar bijvoorbeeld (peper)munt in zit, maar na het insmeren voelen mijn benen wel “minder zwaar”aan en het verfrist zeker! Ik gebruik het nu dagelijks en bevalt mij meer dan prima!

200 ml € 16,99

Eindconclusie

Ik ben zeker positief over deze producten. Misschien zou je als minpuntje de draaidoppen kunnen noemen, een klikdop is natuurlijk fijner. (De Berken Douchepeeling heeft gelukkig wel een klikdop en de Citrus Bodylotion heeft een handig pompje).

De geuren zijn geweldig van alle producten, de dikte van de crèmes zijn perfect voor waar het geschikt voor is, kortom… dit smaakt gewoon naar meer! En als je op de website van Weleda kijkt, er zijn zoveel fijne producten, echt! Handig en mooi vind ik ook alle kleuren van de tubes. Voor mij heel duidelijk welke ik moet pakken. Je verwart niet snel de voetbalsem (blauw) met de dagcrème (lila). En anders merk je het direct aan de geur en de structuur.

Net als de andere producten van Weleda dragen deze zomer must-haves het NATRUE-garantielabel voor natuurcosmetica. Verkoopinformatie: weleda.nl

 

Over Weleda

Weleda wil bijdragen aan de gezondheid van mensen en aan een gezonde aarde door het produceren en verhandelen van natuurlijke geneesmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten. Het bedrijf werkt uitsluitend met ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong, zoveel mogelijk van biologische kwaliteit. Sinds de oprichting in 1921 in Zwitserland heeft Weleda vestigingen in 55 landen, verspreid over 5 continenten en telt het circa 1.800 werknemers.

-Deze producten heb ik gekregen-

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Bianca
4 jaren geleden

Het is zo’n fijn merk! De voetbalsem gaat gelijk op mijn wishlist x

Deb
4 jaren geleden

Lijken mij fijne summer must-haves! Ik ben vooral benieuwd naar de body lotion ben zou inderdaad wel handig zijn als ie muggen op afstand hield. Ook de voetenbalsem lijkt me iets voor mij. Nu ik vaak open schoenen draag verzorg ik mijn voeten wat vaker met een voetenbadje en omdat ik best droge voeten heb is een creme geen overbodige luxe voor mij.

Rory
4 jaren geleden

Erg benieuwd naar de peeling. En het laatste product is weer erg interessant voor tijdens een lange vliegreis. Zoals bijvoorbeeld naar Azië. Al zal dat nog wel even duren, want ik wil eerst dat Mila wat ouder is voordat we een uurtje of 20 in het vliegtuig gaan zitten. Weleda heeft altijd hele fijne producten. Toen ik zwanger was gebruikte ik een hele fijne crème voor op mijn buik. Ben even de naam kwijt, maar ik heb ‘m meerdere malen gekocht weet ik nog wel.

chucky1012
4 jaren geleden

Deze producten ken ik niet.
Ik kende jaren geleden wel de badolie.
Speciaal voor baby’s met eczeem.

Xoxo

bychristiana
4 jaren geleden

Ik ben vooral benieuwd naar die voetcreme, ik zit nu te bedenken dat ik niet eens een voetcreme in huis heb. Hoe is het mogelijk, als beautyblogger zijnde?! Nu het zomer is, loop ik alleen maar op slippers en echt goed is dat gewoon niet voor je voeten. Ze kunnen dus best wel wat extra aandacht gebruiken eigenlijk.

Wendy
Wendy
4 jaren geleden

Klinkt allemaal goed. Inderdaad fijn dat ieder product een andere kleur heeft, goed bedacht. Ik ga zeker eens kijken. Bedankt voor je tip en veel ” plezier” met je produckten