Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 9 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...
Artikelen, Huisdieren, Marie en Toulouse

Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is…

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de lieve reacties. Online op mijn blog, Facebook, privé berichtjes, kaartjes en e-mails. Ik heb ze pas zaterdag (14 november) kunnen lezen. Dit omdat ik eerst van plan was mijn verhaal in de KeeK op te schrijven. Ik heb de afgelopen week niks meer online gedaan, nog steeds voelt het aan als onwerkelijk, niet gebeurd en het verdriet is groot. Ik ben er nog steeds kapot van en vrees dat het nog lang zal gaan duren eer ik weer de spreekwoordelijke zon zie schijnen… Maar ik moet mijn verhaal kwijt. En omdat Toulouse ook een heel grote rol speelde in mijn wekelijkse KeeK vind ik dat ik dat niet zomaar voorbij kan laten gaan. Toulouse was mijn kattenkindje, iets wat katten- en hondenmama’s heel goed begrijpen. En Toulouse was ook een beetje van jullie allemaal. Ik weet dat er veel lezers zijn die het enorm leuk vonden om weer nieuwe foto’s te zien van mijn kattenkinderen en als ze er een keer niet bijzaten dan werd het zelfs als een gemis gezien in de KeeK. Wat was er allemaal gebeurd die nacht van maandag op dinsdag? Hadden wij het kunnen voorkomen? Allemaal vragen die door onze hoofd spelen…

Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 11 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Wat mis ik hem, wat was hij een bijzondere, sociale kat.
Je kan absoluut spreken van onverwacht en plotseling. Mijn eerste kat Livius (die wij op straat vonden als zwerver) was al wat ouder en hij werd ziek. Mijn honden werden ziek en al deed het toen ook verschrikkelijk veel pijn, het was anders. Je wist dat het onvermijdelijk was, en dat je hun pijn en ellende moest laten stoppen door euthanasie.
Wat Toulouse overkomen is verwacht je niet, al ben je altijd wel bang dat er iets gebeurd als ze buiten zijn, maar toch…
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 13 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Maandag 9 november

Maandag middag tegen de avond besefte ik dat Toulouse wel heel lang weg was. Ik vroeg aan Tom of hij boven was. Maar Toulouse was er niet. Marie was wel binnen…
Zo was Toulouse niet. Hij ging altijd eventjes naar buiten en kwam snel weer terug.
Toulouse was, net zoals Marie, doodsbang voor vreemde mensen. En op een bepaald moment als wij schoenen aan hadden. Alsof hij een slechte ervaring daarmee had gehad. Had iemand hem buiten geschopt?
Wij konden ons niet voorstellen dat iemand hem iets aangedaan kon hebben. Maar toch…
Om toerbeurten hebben wij die avond en nacht rondjes gelopen door de wijk. Maar geen Toulouse.
Het voelde aan als een nachtmerrie, alsof het niet echt gebeurde.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 15 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Gast op een brommer in de wijk

Ik zag een jongen op een brommer die aan kwam rijden, hij leek wel zoekend naar iets. Keerde zijn brommer om en reed weer terug toen hij mij zag.
Ik was bang om in het water (de sloot hierachter) en langs de weg te kijken, maar voor zover ik kon zien zag ik niks verontrustends.
Toen het licht was ben ik weer een rondjes gaan lopen. Niks.
Tegen de middag wilde ik naar de Coop gaan om Toulouse zijn favoriete eten te halen, kip met worteltjes mousse. Die was al weken uitverkocht, lag nooit in de schappen.
Toen ik vlak voor ons huis (achter in de poort) in de struiken iets wits zag liggen, wist ik het eigenlijk al.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 17 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Daar lag Toulouse…

Ik ben geen sterke vrouw zoals ik wel eens genoemd wordt, ik trek dat niet. Toen ik zag dat Toulouse niet reageerde ben ik totaal overstuur weer naar binnen gerend. Jeroen en Tom vlogen naar buiten en even later kwam Tom naar binnen met Toulouse in zijn armen. Natuurlijk ook helemaal overstuur. Hij nam hem direct mee naar boven. En heeft daar uren gezeten met Toulouse in zijn armen.
Toulouse was meer “zijn katje”. Hij kon lezen en schrijven met hem. Toulouse had meer het karakter van een hondje, Toulouse wilde altijd “pleasen”.
En hij luisterde ook heel goed naar Tom. Tom hoefde maar te tikken met zijn hand op de tafel of op de bank en hij sprong erop. Als Tom beneden kwam ging hij vlak voor hem liggen “rollebollen” want dan wilde hij op zijn buikje geaaid worden.
Marie is anders, zij heeft meer een katten karakter. Mensen ziet ze meer als haar personeel. Maar ze is ook heel aanhankelijk, Marie kan ook heel dicht tegen je aan kruipen en vraagt om veel knuffels.
Toulouse praatte ook altijd met ons. Als wij thuiskwamen dan miauwde hij ons gedag en als we wat tegen hem vertelden dan zei hij altijd wat terug. In zijn kattentaal natuurlijk.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 19 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Schuldgevoel

Waarom hebben wij hem niet gezien die nacht? Lag hij daar al langer?
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 21 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...
Marie had de laatste weken mijn kamer en bed opgeëist en dat gebeurde wel vaker. Dan wisselden zij van kamer waar zij hun territorium hadden opgeëist. Als Toulouse op bed sprong kreeg hij een grauw van Marie en soms lukte het wel. Dan was Marie te duf of dan sliep ze en dan sloop Toulouse heel zachtjes langs haar heen om ook op bed te liggen.
Als dat niet lukte dan ging hij in de kamer slapen of boven.
Jullie weten dat zij mij ‘s nachts vaak wakker maakten en Toulouse kwam mij zelfs vaak waarschuwen als er een vreemde kat in huis was. Dan “joegen” we hem weg, althans, richting keuken lopen was al genoeg en dan joeg Toulouse die andere kat heel stoer de tuin uit.
Vervolgens kwam hij trots binnen vertellen dat hij het geregeld had.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 23 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Wat was er gebeurd?

Wij weten het niet. Er zat bloed bij zijn tandjes en er was bloed wat uit zijn neus gekomen… Verder was hij niet gewond. Het zag er niet echt uit alsof hij aangereden was. Zijn lieve koppie was wat ingedeukt aan de kant waarop hij lag.
Ik heb in de buurtapp een oproep gedaan of er getuigen waren en kreeg een reactie van een vrouw die vertelde dat je aan hun nagels kan zien of ze aangereden zijn. dan zijn ze namelijk zwart. En dat had Toulouse niet.
Jeroen heeft gegoocheld over vergiftigingen en dan klopt het wel. Het bloed bij zijn mondje en neus.
Of heeft iemand hem een schop (met een schep?) gegeven? Er zijn genoeg katten haters in de wereld en in deze buurt zullen die er ook zijn.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 25 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

dierenarts

Ik vroeg of Jeroen onze dierenarts kon bellen of hij wilde kijken of hij uitsluitsel kon geven, maar dat deden ze niet. Dan moesten wij Toulouse opsturen??? voor een sectie en dan kregen wij hem niet terug. Terwijl ik bedoelde dat hij alleen aan de buitenkant moest kijken of het eruitzag als een aanrijding.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 27 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Hartverscheurend

Wat ons niet los laat is dat je allerlei vreselijke visioenen krijgt. Dat hij aangereden of vergiftigd was en zich richting huis heeft gesleept tot vlakbij onze poortdeur. Dat doet mij zoveel pijn, het afschuwelijke gevoel dat hij zo geleden heeft.
En dat hij er al langer lag en wij hem niet opgemerkt hebben.
It’s killing me. Iedere keer als ik daaraan denk stort ik weer in elkaar.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 29 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Wat doe je…

Je probeert de pijn te dempen. Je gaat naar films kijken die je allang gezien hebt om maar afleiding te hebben. Ik heb alleen maar in mijn boeken gelezen en geschilderd. Bezig zijn met een portret vergt concentratie en dat gaf mij veel afleiding.
Ik weet zeker dat honden en katten mama’s begrijpen hoe dit aanvoelt. Er zullen legio mensen zijn die daar niks van begrijpen. Maar dat interesseert mij niks. Onze kleine maar hechte familie voelt kapot, gebroken.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 31 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Marie binnen houden

Ook Marie wordt nu “gestraft” voor wat er gebeurd is. Wij laten momenteel Marie niet meer naar buiten gaan. Als er een kattenhater hier in de buurt woont dan kunnen we niet het risico nemen dat dit weer gebeurd. Want hoe raar is het dat Toulouse echt vlak voor onze poortdeur lag?
Iemand moet hem daar neergelegd hebben als Toulouse daar niet naartoe gekropen is (zo 9 meter ver)
Iemand weet dat Toulouse hier woont.
Is het uit piëteit of is het bewust gedaan om een punt te maken?
Je haalt je van alles in je hoofd, ieder scenario.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 33 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Geschreeuw

Donderdag hoorde ik hier achter een hoop geschreeuw. Een vloekende kerel (die steeds de meest vreselijke ziekte voor ieder woord moest schreeuwen) en een gillend meisje.
Er stonden wat mensen verder op met elkaar te praten en wat bleek? Hij had de hond van dat meisje (een jonge herdershond) een schop gegeven waardoor de hond waarschijnlijk losraakte en door de buurt rende. Het meisje natuurlijk in paniek. Blijkt dus een ex van haar te zijn…
Hij had ook haar mobiel afgepakt. Ik denk dat zij de politie wilde bellen. Een omstander ging de politie bellen, hoe dat verder liep weet ik niet. Maar als je een weerloos dier zomaar gaat schoppen dan zit er toch een schroefje bij je los. En dan denk je… Zal hij andere dieren in zijn agressie ook wat aandoen? Dit was natuurlijk iets tussen 2 mensen die elkaar kenden, maar toch…

Liever alleen…

Ik wil hier weg. Ik heb het vaker gezegd, ik wil afgezonderd wonen van mensen. In een bos, op een berg, ergens waar mijn dieren vrij kunnen rondlopen. Waar ik niet bang hoef te zijn dat een of andere gek expres vlees met gif verspreid. Waar ze niet als gekken door een woonwijk rijden omdat dat zo stoer is.

Marie

Nu Marie binnen moet blijven loopt ze overdag en vooral ‘s nachts te miauwen, want ze wil naar buiten. Ze is niet anders gewend. Dan loopt ze haar rondje door de buurt of ligt ze bij het water naar de eendjes te kijken. En ‘s nachts ga ik er altijd uit, want als zij weer gaat miauwen dan kan ik toch niet slapen. Ik probeer haar dan af te leiden met wat lekkers, dan ga ik even met haar spelen in de hoop dat ze moe wordt. Het is dubbel pijnlijk dat Marie nu haar vrijheid kwijt is. En voor mij ontzettend stressvol, huilt Marie, dan huil ik met haar mee.
Ik ben zo moe…
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 35 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...
Als je op een flat woont of in een heel drukke stad dan is het logisch dat je je katten binnen houdt en dan wen je ze eraan vanaf de dag dat je hebt. Toen wij Livius hadden woonden wij ook in een flat. Wij vonden dat het hier redelijk kon, met het veldje achter ons huis. En als je het raam open wil doen op de begane grond dan kan dat gewoon. Als ik de was ophang in de tuin dat je niet de deur steeds achter je hoeft dicht te doen.
Toen ze klein waren probeerde Toulouse als eerste over de schutting te klimmen en dat lukt hem ook.
Wij gaan de tuin zodanig cat proof maken zodat Marie wel in de tuin kan maar niet verder. Het is een trieste tuin, het liefst zou ik hem helemaal willen opknappen en dan zodanig dat Marie zich heerlijk kan vermaken. Al zal ze altijd proberen om verder te komen, het avontuur blijft lokken. En katten houden niet van dichte deuren.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 37 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Marie voelt dat er iets mis is..

Marie is ook van slag. Het lijkt alsof ze Toulouse steeds zoekt. Toulouse was haar grote broer, hij likte haar kopje als ik eten voor ze maakte, hij troostte en verzorgde Marie. Natuurlijk was het ook wel eens hommeles tussen die 2 maar dat hoort er ook bij.
Marie zit vaak bij het kattenluik klaaglijk te miauwen. Vooral ‘s nachts gaat dat door merg en been. Ik probeer haar dan af te leiden en probeer haar op bed te krijgen. Dan aai ik haar intensief totdat ze gaat liggen en slapen. De laatste dagen lukt dat niet, ze blijft miauwen totdat ze de hoop opgeeft. Marie is ook enorm jumpy geworden, op bed schrikt ze al als ik mijn voet beweeg en ze kijkt constant onder mijn bed. Alsof daar een andere kat zit. (de grijze kat die hier altijd kwam verborg zich vaak onder mijn bed)
En ze springt nu vaak op schoot, meer dan eerst.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 39 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Comfort food en speeltjes

Wij hebben nieuwe speeltjes gekocht, catnip spray, een krab- karton, een krabpaal met zitje en een spuitbus met spul die katten juist weg houdt. Dat spuiten we op de deur en kattenluik in de hoop dat Marie die deuren onprettig vindt. Maar ie geur is zo weer vervlogen en dan krabt ze weer net zo lang aan de deur tot ie open gaat.
Ondanks de klaaglijke miauwen is Marie ook heel erg “stil”. En kijkt ons heel intens, heel doordringend aan. Ze ligt en slaapt nu ook vaak op de trap. Halverwege de trap. Alsof ze zo alles in de gaten kan houden.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 41 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...
Gaas zodat Marie niet over de schutting kan, plankjes voor de poortdeur…

Zwarte Kater vermist

Op dinsdag, die bewuste dag, kwam er een bericht op de buurtapp van een vrouw die ook haar zwarte kater mistte. Haar kat is 15 jaar, liep iedere nacht buiten en kwam ‘s ochtends weer thuis. Maar die dinsdag ook niet… Vrijdag plaatste ze nogmaals de oproep want haar kat Vanya was nog steeds niet thuis. Ik heb haar verteld wat hier gebeurd was en dat ik ook zou uitkijken naar haar kat.
Is dit toeval? Ik vind het ronduit vreemd. En niet iedereen zit op die groepsapp… hoeveel katten zijn er deze week nog meer verdwenen?
Update: Vanya is weer na een paar weken terecht. Maar minder is dat hij heel ziek is, hij heeft “plots” epilepsie. Kan toeval zijn maar na enig googelen las ik dat dat ook van vergiftiging kan komen. En waarom was Vanya zo lang weg?

Gelukkig nog een lief gebaar

Jeroen en ik waren naar de dierenwinkel geweest om wat spullen te kopen voor Marie. Een speeltje, iets met catnip, catnip spray, wat snacks… want voor Marie is het allemaal ook niet leuk. De jongen achter de kassa vroeg hoeveel katten wij hadden en ik vertelde dat het sinds deze week 1 was. Hij verontschuldigde zich direct voor zijn vraag, en wij kregen 1 gratis zakje kattenvoer mee. Hij vond het oprecht rot voor ons.
Daarna haalden wij een lekkerbekje bij de visboer. Vis en katten… ik schoot weer vol. Dus draaide ik mij weg. Jeroen gaf mij plots een pakje met papieren zakdoekjes, het meisje van de viskraam had het opgemerkt en gaf Jeroen de zakdoekjes. Zo attent. Zonder verder wat te vragen. Vishandel Neerbos, echt een lief gebaar.
Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 43 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Kunnen katten rouwen?

Ik ben natuurlijk gaan googelen wat je moet doen als je kat rouwt. Rouwen katten eigenlijk? Er is geen echt wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, maar dit las ik onder andere.

Katten kunnen rouwen om hun maatje. In ons geval gaat het om 2 broertjes.

Eerste fase: Zij lopen onrustig en zoekend rond

Tweede fase:  kan je kat juist stiller en wat teruggetrokken worden. Sommige katten kunnen stoppen met eten of ziek worden in deze fase.

Zo kwam ik op een artikel over het boek van Antoinette Scheulderman (Jullie kennen haar misschien van De Wereld Draait Door). Het boek heet  ‘Dan neem je toch gewoon een nieuwe’ . Het was een opmerking wat zij vaak te horen kreeg, alsof je een nieuw bankstel gaat kopen. In het boek vertelt zij over haar verdriet over haar hondje Bubbels en interviewt BN’ers over hun ervaringen, over hun rouw en gemis van hun huisdier.

Rouwen duurt ongeveer 8,5 maand…

Ik heb het e-book nu van de bieb en ben het inmiddels aan het lezen.

Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 45 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Gif op grasveld

Op 16 november stond er op de buurtapp een bericht van iemand die weer vlees/voedsel had gevonden in het gras. Waarschijnlijk vergiftigd. Een honden of kattenhater is dus wel degelijk actief want wie gooit er anders gif/vlees in het gras?

 

Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 47 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Als het moedwillig door iemand veroorzaakt is (gif of agressie) dan sta ik niet voor mijzelf in. Ik loop regelmatig nog rondjes in de buurt en als ik die schoft op heterdaad betrap…

Volgende keer vertel ik wat wij allemaal gedaan hebben om onze tuin “catproof” te maken en dat is lastiger dan je denkt. Marie wist toch nog een uitgang te vinden en grote schrik… was ze toch nog buiten de tuin gekomen.

Proberen om de draad weer op te pakken…

Aan de ene kant proberen wij onze zinnen zoveel mogelijk te verzetten en gewoon overgaan tot de orde van de dag, maar ieder uur, iedere dag voelen ik mij zo verloren… ik heb geen puf, ik interesseer mij even niet voor anti-rimpel crèmes en of ze wel of niet werken. Binnenkort wel een review online, die had ik al gemaakt voor dat deze nachtmerrie begon. Maar als ik heel eerlijk ben staat mijn hoofd er absoluut niet naar. Er is veel onbegrip over de pijn die baasjes ervaren door het overlijden van hun geliefde huisdier. Ik doe alles op de automatische piloot, voel mij een zombie.

Toulouse was erbij als ik een pakketje uitpakte, sprintte naar de deur als er post door de brievenbus kwam, wilde onder het laken kruipen als ik het bed verschoonde, kwam ‘s nachts bij je zitten als je wakker was, ging alvast bij zijn bakje zitten als je een blikje open maakte…

Ik ben blij dat jullie mij troostende woorden hebben gestuurd en niet (goed bedoelde) achteraf adviezen.

Dag lieverd…

Toulouse, wij missen je zo, het doet zoveel pijn, denkend dat je nog naar huis bent gekropen. En wij je niet zagen. Kon ik de tijd maar terugdraaien. 5 Jaar jong. Niet ziek, in blakende gezondheid. Het leven is soms wreed. Ik hoop je ooit weer terug te zien Toulouse en dan kan ik je weer vasthouden.

Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is... 49 rouwen katten Afscheid van Toulouse. Het immense verdriet als je kat niet meer bij je is...

Als je huisdieren neemt, neem je ook een abonnement op verdriet…

Deze zin las ik ergens en het klopt. Huisdieren maken je gelukkig, je bent verliefd op je huisdier. Ze steunen je, hebben geen oordeel, spreken je nooit tegen. Zijn er altijd voor je. Maar net zoals met je kinderen zal je altijd bezorgd blijven, of ze nu 5 of 50 jaar zijn.

Dit was verschrikkelijk om op “papier” te zetten, vooral de foto’s. Ik blijf maar huilen… Ik weet dat ik er over een tijd rustiger naar zal kunnen kijken maar dit moet helen.

Voor alle lieve honden en kattenmama’s en papa’s. Geef je huisdier regelmatig een extra knuffel en veel liefde. Wij overleven onze huisdieren (normaal gesproken) dus ooit zal je afscheid moeten nemen. En dan pas hopelijk als ze stokoud zijn…

Alle foto’s die jullie zien zijn gemaakt toen Toulouse nog leefde.

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Nanette
1 jaar geleden

Hi buurvrouw,
Ik was al nieuwsgierig waarom ik Marie niet meer tegenkwam als ik met de hond buiten was, vandaar dat ik online op zoek ging.
Jeetje wat verschrikkelijk wat er is gebeurd. Echt geen woorden voor, heb het met tranen in m’n ogen zitten lezen.
Vind Marie de hippe snuffelzakjes misschien een fijne afleiding? Dan gooi ik er even eentje in de bus.
Heel veel sterkte!
Gr nanette

Nanette
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ik zit nog even in quarantaine wegens m’n medische reis naar Barcelona vorige week.. En weet niet zo goed of het met m’n rolstoel lukt 😉 Binnenkort maar eens proberen.
Ik gooi er zo even eentje door de bus!

Deb
1 jaar geleden

Het is allemaal heel verdrietig wat er met Toulouse is gebeurd. Kan me voorstellen dat het even zal duren om het allemaal een plekje te geven en de draad weer als vanouds op te pakken. Gewoon lekker je tijd nemen. Nogmaals sterkte lieve Babs en een dikke knuffel.

Natasja
1 jaar geleden

Ik heb het helemaal gemist, sorry Babs. Wat vreselijk, wat verdrietig, zo jong was hij nog… Ik wens jullie heel veel sterkte met dit veel te vroege, plotselinge verlies. Ik ken het verdriet en de pijn, ik leef intens met jullie mee ♥

Mariska
1 jaar geleden

Wat verschrikkelijk dat jullie, Marie en Toulouse zelf dit hebben moeten meemaken. Ik zit gewoon met tranen in mijn ogen. Moet er niet aan denken dat er iets met mijn kleine Vriendje gebeurt zeg. Bah. Wat een vreselijke mensen zijn er toch in de wereld. Heel veel sterkte XX

Tessa
1 jaar geleden

Jeetje wat heftig allemaal!!!!! Heel veel sterkte!

Amy
1 jaar geleden

Heb dit met tranen in de ogen zitten lezen, zelf 5 katten dus weet als geen ander hoeveel liefde je voor ze voelt! Misschien een stomme vraag, maar heeft Marie wel afscheid kunnen nemen van Toulouse (dus echt gezien/kunnen snuffelen)? Onze dierenarts zei destijds (toen het er naar uit zag dat we een van onze katten zouden verliezen) dat je niet jezelf dingen moet verwijten, maar moet denken aan hoe goed je al die tijd voor hem hebt gezorgd & aan de leuke dingen! Niet makkelijk overigens en zeker niet in jullie situatie.

Nogmaals heel veel sterkte met dit verlies!

Amy
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Als Marie erbij kon dan zal ze er vast wel bij zijn wezen kijken. Rouwproces heeft tijd nodig. Nee, we hadden ze inderdaad niet alle 5 tegelijk. Wij hadden eerst 2 broertjes vanaf 7 weken jong. Toen die 2 jaar oud waren kwam er een derde bij (kitten van 3 maanden). Gewoon erbij gezet en gekeken hoe dat ging. De broertjes deden eerst blazen (niet uithalen of aanvallen) en moesten er niks van hebben (vreemde geur), maar na 2 dagen was een van de katten al om en de ander na een week. Vierde katje kwam uit hetzelfde gastgezin als… Lees verder »

Rory
1 jaar geleden

Lieve lieve lieve Babs, en Tom en Jeroen, zo ontzettend veel begrip voor wat jullie doormaken. Ik heb je weleens eerder verteld dat ook bij ons 2 lieve poesjes (een poesje en een katertje) zijn overleden. Om mij heen ook niet altijd begrip (“Want het is maar een dier” of “Dan haal je toch een ander”), om gek van te worden. Het is niet zomaar een huisdier, het is een huisgenootje, een maatje. Heel veel sterkte met dit grote verdriet. Ik denk aan jou / jullie <3

Rory
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ik begrijp dat heel goed lieve Babs. Dit zal zeker nog een hele tijd duren (en misschien gaat het gevoel van gemis nooit weg. En dat is ook goed). Ik hoop alleen dat de scherpe randen er uiteindelijk een beetje af gaan en dat er ook ruimte komt voor de fijne en dierbare herinneringen zonder dat het verdriet de boventoon voert.

Annette
1 jaar geleden

Wat een narigheid Babs en wat een intens verdriet, ik snap je zo goed. Ik wens jullie heel veel sterkte en heel veel dikke knuffels voor Marie.

Wendy
Wendy
1 jaar geleden

Wat een verhaal. Knap dat je dit hebt kunnen schrijven. Zoveel mooie herrinneringen aan toulouse. Ik snap jullie. Heel veel sterkte en liefde.

Anita te Gussinklo
Anita te Gussinklo
1 jaar geleden

Wat heb ik met je te doen Babs.
Heel veel sterkte met het verlies.