collage dr pierre ricaud 2
Artikelen, Dr. Pierre Ricaud, Foundation, Lipstick, Make-up, Mascara, Merken, Oogschaduw, Primer, Reviews

Review- Dr. Pierre Ricaud make-up

De producten van Dr. Pierre Ricaud zag ik regelmatig voorbijkomen op diverse blogs en ik was direct verliefd. De uitstraling van de producten, prachtige luxe verpakkingen, daar word ook ik heel blij van. Hoe goed ze presteren qua anti-aging, daar kom ik in een andere blogpost op terug, maar ik vond het leuk om eerst de make-up van Dr. Pierre Ricaud te laten zien!

collage dr pierre ricaud

Ik kreeg een mega pakket van Dr. Pierre Ricaud overhandigd van de postbode, en toen ik het opende wist ik gewoon niet waar te beginnen. Dus eerst alles op de foto gezet en daarna ermee aan de slag. Reiniging, crèmes, nagellak en make-up. Klik, klik, klikker-de-klik…Smile! Het zijn fotogenieke rakkertjes!

 

Smoothing perfecting primer.

dr pierre ricaud Smoothing perfecting primer.

 

Voordat je aan je make-up (foundation) begint is een goede primer soms een must. De houdbaarheid van je make-up verlengen en je huid optisch gladder maken daar hou ik van. Omdat ik nogal vergrote poriën heb is het geen prettig gezicht als foundation zich daarin ophoopt.

Smoothing perfecting primer.

De smoothing perfecting primer van Dr. Pierre Ricaud is daar prima geschikt voor. In het glazen potje zit een vrij dikke, stevige crème die je huid “blurred”. Wellicht ken je dat als je een foto blurred, dan wordt alles wat vager en gladder.

Dat doet deze gladmakende gezichtsbasis ook. Je kan het een beetje vergelijken met de  Garnier 5 Sec Perfect Blur Smoothing Perfecting Primer, mocht je die kennen.

Smoothing perfecting primer.

Deze primer doet wat hij moet doen, het enige tricky is dat na het opbrengen van de foundation je niet meer over je huid mag gaan wrijven, want dan ontstaan er rulletjes. Dat ervaar ik althans…

 

Optimalia Creme Teintée Perfectrice effect naturel

Een mooie lichtgewicht foundation met een aangename geur. Naturel klopt exact, wil je meer dekking hebben dan moet je deze niet gebruiken. Ik vind de getinte (BB) crème mooi verdelen, luchtig zoals een mousse en de kleur is prima.

dr pierre ricaud optimalia crème teint

Omdat hij zo naturel en wat doorzichtig is hoef ik niet met een 5 keer vergrotende spiegel te kijken of alles wel goed op zijn plek zit. Ideaal als je niet van een high coverage houdt!

 

Les Perfecterurs: Touche O Défaut  Blemish Fighter concealer

Tegen donkere kringen, imperfecties en fijne lijntjes onder het oog.

dr pierre ricaud concealer

Ik dacht direct aan Touche Eclat van YSL, maar deze concealer zit in een tube zonder kwastje. Ik heb nog niet mijn holy grail qua concealers gevonden. Deze Touche O Défaut dekt redelijk imperfecties/ rode vlekjes maar onder mijn ogen moet ik het niet gebruiken. Mijn huid is daar domweg te rimpelig voor en concealers benadrukken mijn fijne lijntjes en rimpels altijd. Ik heb zelfs het zogenaamde “baking” ooit geprobeerd met een poedertje van merk X, maar jeetje, het zag er alleen maar erger uit!

 

Rechts zie je een beetje dat de concealer vrij stevig van structuur is, het versmelt niet lekker met mijn huid.

Voor jongere vrouwen zou deze concealer wel goed kunnen werken, ik moet nog even door met mijn queste zoekende naar de beste niet- in -de- lijntjes -ophopende concealer voor de oudere huid. (*dikke snik*)

 

Eyeshadow: Trio Embellisseur Regard

dr pierre ricaud eyeshadow

Driedelige oogmake-up set. Mooi doosje met spiegeltje aan de binnenkant. Er zitten 2 mooie eyeshadows in met een fijne shimmer. De beige kleur heeft een sterke pigmentatie, de taupe kleur wat minder.

eyeshadow dr pierre ricaud

De eerste substantie (links op de foto) begreep ik eerst niet, het is geen poeder, het voelt meer aan als een cakey/stroeve concealer. Ik denk dat je hem kan gebruiken om het ooglid eerst te primen want vaak is de huid daar wat donkerder. Op deze manier licht je het ook wat op en wordt het geheel egaler. Ideaal voor mij, want mijn ooglid is nog wat rood gekleurd vanwege mijn ooglidcorrectie.

Het zijn mooie zachte kleuren, perfect voor een daily make-upje!

 

Mascara

Review- Dr. Pierre Ricaud make-up 18 dr pierre ricaud Review- Dr. Pierre Ricaud make-up

3D volume, lengte en krul! Ik ontving de ultra black versie (hij is er ook in een bruine variant) en ik ben fan! Het rubberen borsteltje raakt ieder haartje, ook de korte haartjes bij de binnenste ooghoek. Mijn wimpers zien er mooi zwart en gesepareerd uit, ze krijgen een fijne push-up krul, kortom, een heel goede mascara met een prettig borsteltje.

mascara dr pierre ricaud open

 

Creamy Plumbing lipstick  in de kleur Rouge Bordeaux

dr pierre ricaud lipstick

Een mooie bordeauxrode/plumkleurige lipstick, die ik in de winter waarschijnlijk vaker ga dragen. De zilverkleurige huls is prachtig en de lipstick voelt ook heel verzorgend aan. Na een hapje en drankje is het wel bij-stiften geblazen, dat is wel jammer, maar ook niet onoverkomelijk.

dr pierre ricaud lipstick 1

dr pierre ricaud lipstick op hand

 

Ik heb een look gemaakt met de producten zoals hierboven beschreven. Het wenkbrauwpotlood en de blush is van mijzelf, de rest van de beste Dr. Ricaud.

 

Mijn favorieten!

Mijn favoriet is de mascara, daarna de oogschaduw. En al zie je op de foto de foundation nauwelijks, in de spiegel is het wel te zien, maar dan wel heel subtiel. Alle make-up is zeer betaalbaar, zeker als ze kortingsacties hebben (vaak wel 50% korting!) Ik had gedacht dat het veel duurder was, door de mooie verpakkingen heb je het gevoel dat je met een high end merk te maken hebt.

 

Over Dr. Pierre Ricaud

Ons merk streeft sinds zijn oprichting door Dr Pierre Ricaud in 1986 een wetenschappelijke aanpak na die is gebaseerd op diagnose, innovatie en doeltreffende resultaten, met als doel het creëren van gepersonaliseerde verzorgingen voor uw schoonheid. Vervaardigd in Frankrijk. Onze verzorgingen worden vervaardigd en geleverd zonder tussenkomst van derden. Bij de vervaardiging wordt een ethische en veilige aanpak van de schoonheid gerespecteerd, vanaf de selectie van de grondstoffen tot aan het eindproduct.

Neem eens een kijkje in de webshop van Dr. Pierre Ricaud, ik weet zeker dat je prettig verrast bent!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rebecca
5 jaren geleden

Wauw ik vind het oogschaduwpalette er zo veel belovend uit zien. Dit lijkt me sowieso een heel fijn en mooi merk. Heb er nog nooit wat van geprobeerd.

Annette
5 jaren geleden

Mooi dat kleine palette, de primer heb ik ook (bijna op) 🙂

Wendy
Wendy
5 jaren geleden

Het is een mooi pakket wat je kreeg. Het is toch een feestje als je het pakket uitpakt. Wat een mooie lippestift en mascara, deze staan je goed.

Elke
5 jaren geleden

De producten zien er zeker niet slecht uit!

chucky1012
5 jaren geleden

Het ziet er zo mooi uit!
Op diverse blogs worden hier goede artikelen pver geschreven.

Josine
5 jaren geleden

Wat een mooie producten. Die lipstick kleur staat je echt prachtig! Ik kan me voorstellen dat je blij werd van dit pakket!

Deb
5 jaren geleden

Hihi wat heerlijk om zo’n pakket te ontvangen. Ik ken het merk van naam, maar heb er zelf nog geen ervaring mee. Die mascara ziet er goed uit; dat borsteltje lijkt me ook erg fijn werken. Die lipstick staat je trouwens super goed! Fietfiew!

Kayla
5 jaren geleden

Deze producten zien er heel goed uit. Ik ben erg benieuwd naar de mascara. Ik zou wel eens wat willen proberen van dit merk!

Donna
5 jaren geleden

Ik ben wel benieuwd naar swatches van de oogschaduw! Voor mij zou die primer echt veeeeel te donker zijn.

Vanessa
5 jaren geleden

Het eerste wat me opvalt is de mooie kleur lipstick, maar de oogschaduw ziet er ook mooi uit.