keek op de week
Artikelen, Food & Drinks, Keek op de Week, Lifestyle, Over mij

KeeK op de Week 46, jurkjes, taart en geen cake

Als iemand overlijd in je naaste omgeving staat alles een beetje stil. Ik kon mij moeilijk concentreren op mijn blog wat natuurlijk logisch is. Ik heb wel deze week leuke pakketjes gehad en ik moet nu wel even een inhaalslag gaan doen. Vrijdag was de begrafenis, dus ook helemaal vergeten de winnaar te trekken van de Bodyshop winactie…

 collage-keek-oma-1

Dag oma

Het was een beladen en toch mooie dag. Qua weer, het zonnetje scheen, geen vreselijke regen, dat lijkt mij zo triest. Mijn schoonmoeder lag er koud, maar mooi bij. Ik heb mijn ouders ook aangeraakt toen zijn overleden waren en dat voelt zo koud aan. Gek genoeg had zij meer kleur in haar gezicht dan toen zij zo ziek was. Ik dacht eerst dat ze foundation op had, maar dat was niet zo.

Ik vond de uitvaart heel netjes verzorgd. De mensen van de Dela gingen vol respect met de overledene om. Ik hoor dat het ook wel eens anders gaat. Toen wij wegreden van het parkeerterrein stapten zij uit de lijkwagen (ik vind dat zo een naar woord, maar weet geen andere naam) en liepen zij vooruit, zo ook bij het kerkhof.

Ik droeg een mand met rozenblaadjes en orchideeën, want oma wilde niet dat er zand op haar kist gestrooid werd. Zij hield veel van Orchideeën.

graf-oma

Er waren zo’n 60 mensen, ook veel 70- 80 plussers, sommige nog behoorlijk fit en vief. Een grote opkomst die wij niet hadden verwacht. En je ziet ook veel oude bekenden, apart is dat. Op begrafenissen en trouwerijen is het vaak een soort reünie.

Na de begrafenis was er koffie met gebak. Ook iets wat zij graag wilde. Niks stomme cake, lekker taart eten was haar wens. Ja, zij had het allemaal al geregeld. En goed ook.

Haar achterkleinkind was er ook, de kleine Luuk. Pas 3 weken oud. Wat een schatje!

tom-en-luuk

Gelachen

Net zoals bij de begrafenis van mijn vader en moeder werd er ook veel gelachen. Er zijn situaties dat je denkt “als dat maar goed gaat” . Dat de kist niet om kiept en dat soort dingen… Bij de begrafenis van Jeroen zijn oma lieten oude mannetjes met een touw de kist zakken… een oude heer klapte zowat voorover het graf in… zie je het voor je?

Er is tijd voor verdriet, tijd om te lachen en om het leven te vieren.

Rust zacht

Herfst

Om de hoek van het restaurant waar wij koffie dronken zag ik deze reuze paddenstoel. Of schimmel.. een paddenstoel is toch een schimmel? Het lijkt ook iets wat in een vochtige badkamer kan groeien… Wel heel herfstig, vinden jullie niet?

paddestoelen

 

Red Velvet cake

Deze had ik voor mijn schoonvader en natuurlijk voor ons zelf gemaakt. Hij is echt heel lekker.  Met een beetje hulp van Dr. Oetker. Ze hebben deze ook bij de Hema, die wil ik ook een keer proeven. (Ik gok dat die nog lekkerder is!)

red-velvet-cake

Er moet in:

  • Slagroom
  • 2 eieren
  • Mon Chou
  • en de rest uit zakjes… het recept staat op de verpakking!

Gewonnen

Via Mevrouw Miauw won ik make-up van essence en Catrice. Ik heb nog geen tijd gehad om ze te gebruiken, maar wat in vat zit verzuurt niet. ik ben er heel blij mee, vooral met de highlighter, die had ik nog niet!

essence-en-catrice

Pakketjes

Ik moet weer “fashion foto’s” gaan maken. Ik mocht wat feestelijke jurken uitzoeken bij een buitenlandse webshop. Zoveel keus!

 

Van kop tot voeten poseren op de foto, moeilijk. Waar laat je die handen en armen. Ik ga gewoon wat voorbeelden zoeken en dat nabootsen, maar diep in mijn hart zou ik er heel raar op willen staan. Bijvoorbeeld in een yoga pose of zo! Maar dat kan ik het bedrijf natuurlijk niet aan doen, hahaha!

Ook veel make-up looks moet ik gaan maken, maar wel met mooi licht. Zo ijdel ben ik wel. En ik wil het zo goed mogelijk op de foto kunnen zetten.

pakketje-bloggers-and-brands

Ik ga op zoek naar goede lampen en een egale achtergrond. Zodra ik het gekocht heb laat ik het aan jullie zien!

 

Deze week even geen foto’s van Marie en Toulouse. Het is er domweg niet van gekomen om mijn schattepetatten op de foto te zetten.

Volgende week weer natuurlijk wel weer!

Fijne zondag!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Debbie
4 jaren geleden

Een mooie uitvaart geeft een mooie afsluiting aan iemands leven. En dan lachen en huilen erna hoort erbij. Goed om samen met de achterblijvers herinneringen op te halen.

Ik ben benieuwd naar je jurken!

Lifeaholic.nl
4 jaren geleden

Bij deze alsnog gecondoleerd! Wat leuk dat je zoveel pakketjes hebt ontvangen en een winactie hebt gewonnen! Die taart ziet er echt heeeeeerlijk uit! 😀 Heb je nog over? Haha

Armande
4 jaren geleden

Gecondoleerd met je schoonmoeder nogmaals. Zo te horen was het een waardig afscheid. Zoiets neemt je ook helemaal in beslag he.

Deb
4 jaren geleden

Gecondoleerd en sterkte lieve Babs! Fijn dat alles goed geregeld was op de begrafenis en er veel mensen zijn gekomen.

Wat leuk dat je in de prijzen bent gevallen, you lucky gal! En ben benieuwd naar je fashion posts en je poses (gewoon jezelf blijven als jij zin hebt om gek te doen.. go for it!)! De red velvet cake ziet er prachtig en yummie uit! Die wil ik ook eens proberen.

Marielle | About That Blonde

Veel sterkte en nog gecondoleerd. De taart ziet er goed uit.

Melike
4 jaren geleden

Nogmaals gecondoleerd lieve Babs. Zo te zien was het een mooie begrafenis. Ik vind het zo mooi dat je altijd toch iets optimistisch weet te zeggen en ik ben het zo met je eens. Er is een tijd van verdriet, maar lachen is ook belangrijk. Het zijn tenslotte allebei manieren, om je emoties te verwerken. En wat heb je een lekkere taart gemaakt, ik ben ook dol op red velvet;)

Natascha
4 jaren geleden

Lieve Babs, nog gecondoleerd! Fijn om te horen dat jullie mooi afscheid hebben kunnen nemen, al blijft het natuurlijk moeilijk 🙁 dikke knuffel!

Yvonne
4 jaren geleden

Een duidelijke Keek op het leven dus, afscheid nemen en dan een foto van die schattige baby.

Charel
4 jaren geleden

Heel veel sterkte nog! Fijn dat je toch nog hebt kunnen lachen! Gelukkig heb je nog leuke pakketjes ontvangen, doe rustig aan en denk aan jezelf hoor!

Annette
4 jaren geleden

Wat fijn dat de uitvaart zo netjes en goed is verlopen. Inderdaad wordt er ook altijd gelachen, ik herken dat wel. Ben heel benieuwd naar je jurkjes. Rustig aan en het bloggen komt vast van de week weer helemaal terug. Zit je zo weer in je ‘flow’ 🙂