babs bbb
Artikelen, Babs blundert, Haarverzorging, Over mij, Reviews, Winkelen

Babs Blundert: Haren Verven

Haren verven. Ik doe dat momenteel zo om de 2 maanden. Ik hoop niet dat deze categorie heel vaak gaat voorkomen, maar af en toe ben ik zo aan het klungelen. Niets veranderlijker dan deze vrouw. Heeft ze donker haar, wil ze blond, heeft ze krullen, wil ze steil. Niet iedere vrouw is een “can- not- make- up- her- mind-type “, maar ik ben er wel zo eentje.. Lees hier mijn haarverf avontuur deel 3!

Babs blundert beautybybabs

Ik ben altijd aan het rommelen met haarverf. In eerste instantie baal ik als een trein van die grijze haren. Bij mijn scheiding piepen ze rechtop de lucht in en bij mijn haargrens staat het totaal niet sophisticated. Dus wil ik overstappen naar een lichtere haarkleur. Zodat mijn natuurlijke “granny hair” minder opvalt.

Ik ben iemand die er eerst heel lang over nadenkt, zal ik wel, zal ik niet, en dan is plots de grens bereikt. Ik haast mij dan naar de dichtstbijzijnde drogist en graai een pakje haarverf uit het schap die weer beloofd dat mijn haar 2 kleurtinten opgelicht wordt. (opgelicht= in dit geval lichter) Yes, denk ik dan. Nu gaat het lukken! En hopend dat ik er niet wéér als Pippi Langkous uit ga zien.

L’ Oreal Paris Ombré N02

Ik had al een keer Préférence Glam highlights van L’Oréal Paris geprobeerd, eigenlijk een mildere kleurnuance, maar die pakte niet zo best uit. Zie: Fail! Haarverf pakt niet zo best uit… 

l'oreal ombre

Terug naar L’Oreal… Een stralend wild kleurverloop. Kom maar op! Het nadeel is dat het een stugge kleurcrème is die niet lekker verdeeld. Prima als je alleen de uiteinden, de punten van je haar behandeld (waar het ook voor bedoeld is Babs!), maar niet als je je hele haardos lichter wilt krijgen. Ik vind schuimkleuringen dan weer beter verdelen. Het borsteltje wat erbij zit werkt overigens goed.

Eerst een vóór foto

haar donker
Voor

De verkoopster adviseerde mij ook om tijdens het inwerken van de verf te kijken bij één lok hoe het vorderde. Goede tip… want ik zag na een kwartier weer een rood-oranje gloed! Help!

Bij anderen vind ik rood haar super kek staan en bij mij … Ik wordt dan nog bleker in mijn gezicht.

Het resultaat van poging 1…

En weer zo ongelijk verdeeld…

rood zwart haar
Een mix van rood en zwart

Daarna snel de winkel weer ingestormd want ik moest dit goed krijgen. De dag erna had ik namelijk een belangrijke afspraak.. ik kon daar mij niet zo vertonen, hahaha… (opheldering volgt over enige tijd)

Zal ik voor veilig gaan? Gewoon maar weer bruin erop kwakken of donker blond? Dan gaat misschien het rode eraf en wellicht wordt alles iets matter en toch niet te donker.

henna plus dark blond

Ik koos voor Henna Plus Long Lasting Color Dark Blond.

Resultaat poging 2…

Babs Blundert: Haren Verven 15 haren verven Babs Blundert: Haren Verven

Het is nog steeds niet wat ik zoek, en de kleur zit niet mooi verdeeld. Ach, misschien wordt het wel een nieuwe trend. *kuch*

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Hennie
6 jaren geleden

En toch staat dat laatste je mooi, hoor!

Ik heb mijn haar ooit eens zelf ontkleurd. En daarna een as tint er overheen. HORROR. Het was geel en oranje. Bassie was er niks bij.

Dus ja, ik herken het. Maar het leverde je wel weer een mooi artikel op!

Deb
6 jaren geleden

Goed dat je je haarverf ervaringen deelt! Dan voel ik me tenminste niet de enige die met haarverf loopt te rommelen. Tenminste, ik laat het doen want ik kan het zelf absoluut niet (wel geprobeerd, maar was geen succes) en laatst van mijn vaste kleur afgestapt want het andere merk zou volgens de kapster grijze haren beter dekken. Ze had gelijk qua dekking, maar de kleur die ze voor mijn uitgroei gebruikte was toch echt wat meer koperkleurig.. *slik*. Iedereen vind het mooi maar ik heb het gewoon liever zoals het was..

Melike
6 jaren geleden

Omg dit is zo herkenbaar!!! Ik weet niet of je ooit op mijn blog hebt gelezen dat ik een soort haarverfverslaving heb. Nu ik rehab.. haha. Je wil niet weten hoe vaak ik exact hetzelfde gedaan heb. Koppig naar de drogist, een pak verf kopen en zelf oplichten. En uiteraard met als resultaat een ongelijk verdeelde oranje coupe. En dan inderdaad nog een kleurtje er overheen hihi. Hopen dat dat het oplost! Uiteindelijk belandde ik altijd toch bij de kapper en die moest er dan letterlijk uren over doen alles weer normaal te krijgen. Ik weet niet wat dat is,… Lees verder »

Iris
6 jaren geleden

Ik snap er niets van. Die haarverf van L’Oreal gebruik ik altijd voor mijn haarpunten voor een ombre effect. Om je hele haar te verven zal ik echt een andere pakken. Maar aan de andere kant snap ik je ook wel. En zou het ook voor je hele haar moeten werken.

Lisa
Lisa
6 jaren geleden

Ik laat mijn haar ook in de stad bij de kapper knippen, maar voor verf en highlights betaalde ik rond de 90 euro
Veel te duur iedere maand
Daarom thuiskapster gezocht en die verft met kappersverf en highlights voor 15 euro

Annette
6 jaren geleden

haha lekker ding ben je toch?! Ik voel je pijn en de frustratie. Tegenwoordig blijf ik al een paar jaar in de veilige zone, in de winter 1 tint donkerder en het voorjaar/zomer een blond-tint. Ik ben ook weleens worteltjes oranje geweest (ai) en aubergine paars (pfff)

Marsha
6 jaren geleden

Poging twee ziet er beter uit hihi. Ik doe dit liever bij de kapper, ik ben echt bang dat ik mijn eigen haar verpest. En ik ben ook zo van ik wil dit en nu dat haha. -x-

jeapiebel
6 jaren geleden

Zeker balen met zo’n kleur naar de afspraak. Ik zou zelf ook snel naar de winkel rennen. Wel bijzonder dat je donker haar wel heel snel en goed de kleur pakt. Het zal bij mij nooit lukken. Als ik bruin wil moet ik soms al voor blond kiezen, dan zie ik nog niet eens echt resultaat. 😉

Astrid
6 jaren geleden

Hey Babs,

He balen dat het niet gelukt is zoals je het wilde hebben. Toch vind de tweede poging best wel ok 🙂 . Alleen jammer inderdaad dat het niet zo lekker verdeeld is.

Eigenlijk he, heb ik nog nooit mijn haar geverfd 😮 . Ik weet niet of ik dat wel zou durven haha.

Liefs!

Yust
6 jaren geleden

Ooooh ja verven is ook niet echt heel makkelijk Babs.
Worteltjes oranje, groen en geel ben ik al geweest en heb ook in de zomer met een wollen muts bij de drogist gestaan. ?
Je hebt dus veel warmte in je haar, daardoor zul je altijd een rode gloed houden.
En de punten pakken altijd meer verf, bij broos en beschadigd haar.