clip-on beeldschermbril
Accessoires, Artikelen, Gezondheid, Lifestyle, Over mij

Werkt een beeldschermbril tegen hoofdpijn?

Een gele bril tegen blauw licht

Toen ik een artikel van collega blogger Lotte van Make-up Junkie las over een gele (beeldscherm)bril tegen hoofdpijn, bedacht ik mij dat ik een tijdje geleden een gele zonnebril had gekocht voor ‘s avonds in de auto.

Op televisie waren er veel commercials, ja, ook bij onze vriend Telsell, dat geel de felle verlichting van de tegemoetkomende auto’s afzwakt. En als bijrijder ervaar ik dat ook als behoorlijk hinderlijk. Dan raak ik gewoon even verblind. Ik ben nog steeds geen held op de grote weg en al helemaal niet in het donker. Alles wat het rijden aangenamer maakt, ja, graag!

clip-on beeldschermbril

Maar toen ik die gele bril uit mijn tas haalde, zaten er allemaal krassen/doffe plekken op.

De beeldschermbril die de blogger besprak was zonder sterkte en daar zit nu net mijn probleem. Ik heb een leesbril (plus 3!) dus zou ik er niets aan hebben.

Wat te doen? Die gele zonnebril zou ik over mijn normale leesbril kunnen doen, maar dat zit voor geen meter. Eigenlijk vond ik hem in de auto ook niet top. Te geel voor mijn gevoel.

Dus ging ik googelen naar een opzetbril en kwam uit op deze van beeldschermbrilshop. dat is een hele mond vol.

Daar hadden ze zo een clip-on voor €14,95 zonder verzendkosten. Yes! Het enige vreemde was dat je hem in 3 maten kon bestellen, maar tijdens het bestelproces zag ik geen keuzemenu.

 

clip-on beeldschermbril

 

Wat is een beeldscherm/ computerbril?

Met een BlueBlock™ beeldschermbril –ook wel eens ‘computerbril’ genoemd– blokkeert u het blauwe licht van beeldschermen dat uw bio-ritme verstoort. Door de laatste 30 minuten voordat u gaat slapen een beeldschermbril te dragen (bij gebruik van apparaten waaronder; iPhones, Laptops, iPads, Tablets, etc) wordt u minder geremd in de aanmaak van melatonine en daardoor slaapt u makkelijker in, slaapt u dieper en wordt u met een meer uitgerust gevoel wakker.

Door de hoge vraag naar blauw licht blokkerende producten op sterkte, is besloten een speciaal clip-on model te ontwikkelen. Deze is ontworpen naar de vorm van een leesbril.

Bron: beeldschermbrilshop

Mijn vader had zo’n clip-on bril, maar dan tegen de zon. Deksels handig als je een bril moet dragen. Gewoon heel praktisch. Nu heb je zonnebrillen op sterkte of mee-kleurende glazen.

Ik heb hem besteld en had hem na 2 dagen al in huis. En vooral ‘s avonds is ie ideaal als ik achter mijn laptop werk. Of ‘s nachts, als ik weer eens wakker wordt en er maar weer uit ga….

clip-on beeldschermbril

 

clip-on beeldschermbril

Daarna ook een nieuwe leesbril gekocht. De leesbrillen van de HEMA vind ik het fijnst. Bij sommige goedkope brillen voelt het alsof mijn ogen naar binnen getrokken worden, alsof ik scheel kijk. Dan heb ik direct hoofdpijn.

De clip-on wordt geleverd in een stevig plastic doosje en 2 brillendoekjes. (van de tweede ben ik vergeten om een foto te maken)

Je klemt hem vast op je eigen bril en that’s it. En dan kan je hem “open” doen of dicht= geel glas

Het felle licht wordt mooi gefilterd, en mijn ogen zijn een stuk minder vermoeid. Dus minder hoofdpijn. Je kan natuurlijk ook je laptop minder fel zetten, wat dimmen, maar dan zie ik weer geen bal…geen tekst bedoel ik.

Ja, hier ben ik dus heel blij mee!

Dit is overigens niet gesponsord of wat dan ook, ik heb hem zelf gekocht en zelf betaald 😉

Krijgen jullie ook soms hoofdpijn van het felle licht van de computer/tegenliggers op de weg?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Debbie
6 jaren geleden

Ik vind het licht van mijn laptop ook vaak erg fel, dus ik heb ‘m meestal flink gedimd staan. Zo’n gele bril heb ik wel al eens gekocht voor in de auto, best fijn! Misschien moet ik ‘m dan binnen ook maar eens opzetten.

chucky1012
6 jaren geleden

Dat is handig.
Zeker weten.

Annette - Ann Ages Gracefully

Ik heb mijn leesbril vooralsnog alleen in de ochtend en avond nodig. Overdag gaat het nog prima. Ik ga dit wel onthouden voor als ik hem straks toch wat meer nodig moet gaan hebben.

Natascha
6 jaren geleden

Ik bedenk me ineens dat ik het licht op mijn laptop ook altijd gedimd heb staan, anders krijg ik hoofdpijn 🙂 Goede tip dus!

Lotte | Make-up Junkie
6 jaren geleden

Wat fijn dat je toch nog iets hebt gevonden wat werkt!

sabrina
sabrina
6 jaren geleden

Dat is handig voor de computer! Voor de smartphone en tablet heb ik een blauw licht filter app gedownload, dat werkt ook fijn!