blij-en-teleurgesteld-meisje-met-cadeau-1
Artikelen, Lifestyle

Bedankt, wat leuk! We liegen massaal over gekregen kado’s…

Wie herkent dit? Wat mooi, bedankt! En vervolgens vraag je je af wat er in hemelsnaam mee moet doen! Weer een paar “handige”messenleggers die in no-time in een la verdwijnen, of van je lief een strijkijzer krijgen zodat zijn overhemden weer glad gestreken worden. Hoe reageer jij op dit soort cadeau’s?

Vrouw krijgt een cadeau waar ze niet heel blij mee is. Bron: Shutterstock

Vrouw krijgt een cadeau waar ze niet heel blij mee is. Bron: Shutterstock

Als we niet blij zijn met een kado, liegen we massaal blijkt uit onderzoek Groupon over kado’s met de feestdagen.

De feestdagen staan voor de deur en het duurt niet lang meer tot we massaal op zoek gaan naar dat ene perfecte kado. Elk jaar doen we onze uiterste best om onze partners, vrienden of familie een glimlach op het gezicht te toveren. Uit een recent onderzoek* van Groupon blijkt echter dat die glimlach lang niet altijd oprecht is. Maar liefst 80% van de ondervraagden geeft namelijk aan niet eerlijk te zijn wanneer hij of zij niet blij is met een kado.

* Dit onderzoek is uitgevoerd door Groupon in oktober 2016 onder 1462 Nederlandse respondenten.

 

Bedankt, wat leuk!

De meest voorkomende reactie bij het ontvangen van een kado waarmee we niet blij zijn? Glimlachen en zeggen hoe leuk we het vinden (65%)! Ook wordt de gever vaak vriendelijk bedankt, terwijl we stiekem op zoek gaan naar de kassabon om het kado te ruilen. Misschien niet verstandig om dit jaar een soortgelijk kado te geven als het kado dat vorig jaar zo ‘goed’ in de smaak leek te vallen.

blij-en-teleurgesteld-meisje-met-cadeau-bron-shutterstock

Blij en teleurgesteld meisje met cadeau. Bron: Shutterstock

Waarom we op zo’n moment liegen tegen onze loved ones? Volgens het onderzoek willen we de gevoelens van de gever niet kwetsen (54%) en vinden we het simpelweg onbeleefd om eerlijk te zijn (23%). Slechts 1% vertelt de gever oprecht wat hij of zij van het kado vindt. En wij maar denken dat wij Nederlanders zo direct zijn…

Ongewilde kado’s: wegstoppen of doorgeven? 

Wat we doen met kado’s die we eigenlijk niet willen? Volgens Groupon stoppen we die in een kast om vervolgens te vergeten (37%) of geven we ze door aan iemand anders (36%). Ontzettend zonde natuurlijk als je bedenkt hoeveel moeite we elk jaar steken in het verzinnen van een creatief geschenk!

man-met-cadeau-achter-zijn-rug

Man met cadeau achter zijn rug. Bron: Shutterstock

Gelukkig heeft Groupon ook onderzocht welke kado’s wél goed in de smaak vallen. Zo worden we vooral blij van een ervaring als kado zoals een weekendje weg in een mooi hotel, een uitje met vrienden of familie of een diner in een mooi restaurant. Om nieuwe herinneringen te maken. Ook kadobonnen doen het over het algemeen redelijk goed, terwijl items als kleding, boeken en flessen wijn het laagst scoren. Misschien nu het moment om nog eens goed na te denken over jouw kadokeuze deze feestdagen?

Wist je dat…

  1. Maar liefst 63% van de ondervraagden verwacht dat ze dit jaar niet hun perfecte kado krijgen?
  2. Het doorgeven van een wensenlijstje voortkomt uit de verwachting dat we anders iets krijgen wat we niet leuk vinden (43%)?
  3. We de hoogste verwachtingen hebben van onze partner als het aankomt op het geven van een goed kado (53%)?
  4. Groupon enorme kortingen biedt op de leukste kado’s voor de feestdagen, zoals uitjes, beautybehandelingen en restaurantdeals?

 

Shop je kado’s op Groupon 

Voor wie nog inspiratie zoekt, heeft Groupon tot aan de feestdagen speciale shops live staan. Deze week is dat ‘Perfecte Kado’s’. De shop staat vol met kado suggesties op het gebied van o.a. beauty, uitjes en reizen. Ook heeft Groupon een lijstje opgesteld met Kado’s met Kleine prijsjes, leuk voor in de schoen óf dobbelspel met vrienden. Hopelijk zorg jij er zo voor dat jij dit jaar alle verwachtingen overstijgt en dat jouw loved ones oprecht stralen na het openen van jouw kado’s!

Ik zal niet snel laten merken dat ik teleurgesteld ben, zeker als je weet dat de persoon er veel moeite voor heeft gedaan. En ruilen al helemaal niet, behalve als het bijvoorbeeld schoenen zijn die niet passen.

Wat doe jij met een cadeau waar je niet zo blij mee bent? Houden, ruilen of doorgeven?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
5 jaren geleden

Hahaha heel herkenbaar. Ik vind het altijd heel moeilijk om te liegen dat ik een cadeau niet leuk vind, maar ik ben ook wel eens schuldig. Mijn zus en mijn moeder zijn er altijd eerlijk over geweest. Als ik ze iets geeft, zeggen ze het gewoon als ze het niet leuk vinden. Eerlijk gezegd vind ik dat ook niet helemaal kunnen haha. Het blijft een beetje dubbel;)

Sara
5 jaren geleden

Grappig! Ik heb zelf ook al een paar cadeautjes gekregen die ik niet zo top vond, ik hou ze dan maar doe er niets mee.

-xo Sara

Hennie
5 jaren geleden

Ik kreeg ooit een strijkijzer voor mijn verjaardag. Ik heb hem gehouden maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Janine
Janine
5 jaren geleden

haha erg origineel en leuk artikel! ik vind het altijd best lastig. Iemand anders kan namelijk altijd erg goed aan mij aflezen hoe ik me voel en of ik iets leuk vind of niet. Ik zeg altijd wel dat ik iets leuk vind maar als dat niet zo is ligt het vaak een jaar te verstoffen in de kast en daarna verdwijnt het in de prullenbak of ik geef het weer weg aan iemand anders. uiteraard is dat niet aan dezelfde persoon haha

Armande
5 jaren geleden

Ik ben altijd wel blij met een kado, omdat de ander er aandacht en moeite in heeft gestoken. Behalve dan misschien die ene keer dat ik van de buurvrouw een “afwaspakket” kreeg… Ja echt, afwasmiddel, afwaskwast, schuursponsjes… Toen was mijn glimlach een beetje houterig waarschijnlijk.

Armande
5 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Geen idee! Ik heb van diezelfde buurvrouw ook twee keer handdoeken gekregen, bij 2 gelegenheden dus. Een keer 4 oranje, die ze duidelijk zelf had gekregen, want ze roken naar wasmiddel. Nou ja, ze waren niet vies dus. En een keer 2 sets theedoek-keukenhanddoek in staalgrijs. (gaap)

YuSt
5 jaren geleden

Oei, ja ik beken! Toch heb ik ooit tegen mijn man gezegd dat ik na 2 jaar geboorte echt geen voedings-bh meer nodig had. En een paar jaar later spullen voor mijn hobby kreeg terwijl ik net besloten had er mee te stoppen. Ik ben denk ik nu ik deze ervaring heb liever eerlijk.

Romy
5 jaren geleden

Wat een leuk artikel om te lezen! Ik heb ook regelmatig dat ik cadeautjes krijg waarvan ik echt niet weet wat ik ermee aanmoet. Dat zijn dan vooral de douchesetjes van goedkope winkels waarvan ik er al talloze heb staan 😉 Gelukkig spelen wij elk jaar met vrienden een dobbelspel waarbij je oude spullen met een bepaalde waarde mag inpakken en in de groep mag gooien. Daar komen die spullen altijd goed van pas, haha.

Naomi
5 jaren geleden

Heel grappig artikel! Ik heb op 1 cadeau na echt nog nooit iets gekregen dat ik niet leuk vond, gelukkig, maar toen heb ik het ook wel gehouden en ja het eerlijk gezegd… ik kan niet zitten liegen daarover!

Marsha
5 jaren geleden

Ik heb het wel eens gehad, je probeert het zeker niet te laten zien aan diegene. Maar je vraagt je wel af wat je ermee aan moet haha. Meestal staat het ook ergens op een plank te verstoffen.

Nicole
5 jaren geleden

Ik geef het meestal weer door aan iemand anders 😉 Wel erop letten dat die mensen elkaar dan niet kennen haha