Mijn belichting/ softboxen voor product- en portret fotografie!
Artikelen, Blogtips

Mijn belichting/ softboxen voor product- en portret fotografie!

Soms snap je gewoon niet waarom sommige producten zo duur of zo goedkoop kunnen zijn. Oké, je hebt hout en waaibomenhout. Maar soms is exact hetzelfde product tig keer goedkoper als je het in het buitenland besteld. Neem nu bijvoorbeeld softboxen, die had al zo lang op het oog maar vond ze te duur. Nu ben ik eindelijk geslaagd voor een schappelijke prijs. Ik laat jullie mijn koopjes zien!

LED Light Room Photo Studio Photography Lighting Tent Kit Backdrop Cube Box

 

Een tijdje geleden heb ik bij Wish.com wat leuke spulletjes gekocht. Ik laat jullie eerst een handige box waar je je kleinere producten in kan zetten en fotograferen. En, je kent ze wel, die paraplu’s die je altijd in foto studio’s ziet.

 

LED Light Room Photo Studio Photography Lighting Tent Kit

Deze box wordt plat afgeleverd, maar je kan hem heel gemakkelijk in de vierkante vorm buigen. De led lampjes plak je aan de bovenkant en daarna stop je de stekker in je computer. Let there be light!

LED Light Room Photo Studio Photography Lighting Tent Kit Backdrop Cube Box

Super handig als het te donker in huis is. Voor productfoto’s heb je dan altijd licht bij de hand. Ik heb hem nog niet veel gebruikt, maar zeker wel van plan!

De prijs bij Wish.com €7

 

Photo Studio Video Lighting Kit/ softboxen (+ diffusers)

 

Ik heb er maar direct 2 gekocht. Alleen de ledlampen moet je zelf nog aanschaffen. Ideaal voor portretfotografie. Geen vervelende schaduwen die alles gruwelijk benadrukken. (en dan bedoel ik niet mijn make-up natuurlijk ;))

Wij hadden nog 2 microfoonstandaards uit de winkel over en met een beetje frutten kunnen wij ze daarin ook klemmen. De diffusers (heetten die zo, anders weet iemand dat vast wel?) zaten erbij en die maken het licht mooi zacht, want er komt echt een stoot licht uit!

studiolamp softbox

Het doek met de afbeelding van bakstenen (en vloer) wat erachter hangt is overigens een miskoop van mij… zij verkopen dit soort leuke achtergrond doeken. MAAR… op het plaatje leek hij mega groot, bleek het een nogal klein velletje te zijn! Ach, niks aan te doen. Het effect wat hij geeft is wel leuk.

Mijn belichting/ softboxen voor product- en portret fotografie! 13 softbox Mijn belichting/ softboxen voor product- en portret fotografie!

Volgens mij waren deze softboxen €24 per stuk. In ieder geval goedkoper dan wat ik toen in andere (web) winkels gezien had. Ik ben er heel blij mee.

 

Onderdeel van de laptop vervangen

De fan van de laptop was stuk dus gekeken naar een vervangend onderdeel. In Nederland kost een nieuwe fan  €45  en bij Aliexpress €5. Dat scheelt gewoon teveel. Het duurt wel even voordat je hem in huis hebt, maar dat is ook wel het enige nadeel. Hij doet het perfect!

Er komen wel douanekosten bij, en bij Wish.com vind ik het handig dat zij dat vooraf al aangeven.

Blij met mijn aankopen! Bestellen jullie wel eens wat bij Wish.com?

 

 

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Sylvia Vorspaget
4 jaren geleden

Super handig Babs! Ga je nog een artikel schrijven waarin het verschil te zien is; met of zonder lamp/softbox? Ben benieuwd! Leuk dat je dit deelt.

Astrid - IkhouvanBeauty
4 jaren geleden

Ik heb er wel al veel over gehoord over Wish.com. Ik ga binnenkort eens neuzen… Meestal ga ik naar ome Ali of naar mini in the box. Die eerste box vind ik er wel geinig uitzien. Ben benieuwd naar het resultaat!

Deb
4 jaren geleden

Altijd goed om zulke ervaringen te delen! Ik kende de webshop nog niet. Zelf heb ik softboxen van een ex- collega gehad, super mazzel mee gehad. Daar heb ik al zoveel plezier van gehad, ik zou echt niet meer zonder kunnen (én willen!).

TypischKim
4 jaren geleden

Die eerste lijkt me inderdaad erg fijn voor productfoto’s! Handig artikel.

Annette
4 jaren geleden

Oh die eerste is wel handig voor als het straks weer vroeg donker is die ga ik ook opzoeken. Als je nog een linkje naar de verkoper hebt wil je me die dan sturen? Thanks!

Sonja
4 jaren geleden

Ik zweer bij een klein foto plekje! Ik heb deze ook op mijn kamer en is zo handig! Zo’n box had ik ooit ook, maar werd gek van de stof die het aantrok. Een tip voor dames zonder budget, koop twee 6000K LED lampen en witte paraplu’s! Beetje creatief bent kun je hier supertof mee fotograferen!

Ingrid Ferwerda-Jacobs
4 jaren geleden

Bedankt voor de tip en geniet van de aangeschafte spullen!
(Ik ben hier beland door de 40+bloggers groep op Facebook.)

Jolanda
4 jaren geleden

Dat is niet veel voor lampen!! Ik heb er geen een en probeer alles met natuurlijk licht te doen. Soms heeeel moeilijk!

chucky1012
4 jaren geleden

Goede shoptip!
Ik zal meteen eens een kijkje nemen in de webshop.
Ik heb dit ook een softbox nodig….