Daar ben ik weer! (Eindelijk overgestapt naar een andere webhosting!) 9 webhosting Daar ben ik weer! (Eindelijk overgestapt naar een andere webhosting!)
Artikelen

Daar ben ik weer! (Eindelijk overgestapt naar een andere webhosting!)

Hallo lieve mensen! Daar ben ik weer!
Omdat er technisch iets heel mis ging met mijn website kon ik een tijdje helemaal niks meer doen. Geen nieuwe artikelen schrijven, artikelen bewerken etc. Niks… In het begin vond ik het nog geen ramp maar hoe langer het duurde hoe vervelender het werd. Eindelijk ben ik overgestapt naar een andere webhosting service, iets wat ik al veel eerder had moeten doen. Ik ga jullie vertellen wat er allemaal gebeurde…

Daar ben ik weer! (Eindelijk overgestapt naar een andere webhosting!) 11 webhosting Daar ben ik weer! (Eindelijk overgestapt naar een andere webhosting!)

Dagenlang speuren naar oplossingen…

Ik kon mijn website wel zien maar ik kon niet op mijn dashboard komen. Wat is een dashboard? Als je ingelogd bent op WordPress zie je bovenin een donkere balk met daarin allerlei mogelijkheden zoals “nieuw bericht” en bv. “clear cache”  Open je het dashboard dan zie je een dropdown menu met nog meer mogelijkheden voor je website. Ik kon dus simpel gezegd geen bericht plaatsen of een ouder bericht updaten als ik dat gewild had. Wij hebben zelf eerst geprobeerd aan de hand van allerlei tutorials over WordPress foutmeldingen de boel te repareren maar het was te ingewikkeld. Dan dacht ik weer de oplossing gevonden te hebben en bleek het achteraf niet de gouden tip te zijn…

Dag Ikoula…

Ik ben eerst overgestapt naar een andere hostingpartij, met mijn vorige hostingpartij Ikoula had ik alleen maar problemen. Hoe vaak hun server foutmeldingen had is niet meer te tellen. Vroeger heette Ikoula Ermis en die was prima, daarna zijn ze overgenomen door een Frans bedrijf. En wat mij betreft, alles gaat daar ook met de Franse slag. Standaard antwoorden terug, en vaak snappen ze niet eens wat ik vraag. En dat allemaal in het begin in de Franse of Engelse taal. Ik ben later gewoon in het Nederlands gaan e-mailen en kreeg gelukkig toen ook mails terug in onze moedertaal.

Nieuwe Host! CLOUD86

Het advies kwam van WPLOUNGE om eerst of sowieso over te stappen naar een andere host en daarna gingen zij voor mij kijken of ze het probleem konden oplossen. Ze hadden al even gekeken maar het was rete ingewikkeld(mijn woorden;)).
Nu zit ik bij Cloud86 en die wordt hoog gewaardeerd als ik de reviews lees. Ook belangrijk, deze jongens zitten in Friesland, dus gewoon mailen in het Nederlands en zij begrijpen het, wat een opluchting! Volgens mij hadden ze in een uur tijd mijn website verhuist, echt super snel ging dat! En de verhuisservice is gratis!

Daar ben ik weer! (Eindelijk overgestapt naar een andere webhosting!) 13 webhosting Daar ben ik weer! (Eindelijk overgestapt naar een andere webhosting!)

WPLOUNGE

Maar de problemen waren nog niet opgelost. Stiekem had ik het gehoopt, maar er was natuurlijk veel te veel mis met mijn database. Afgelopen vrijdag had iemand van WPLOUNGE er al naar gekeken, maar die kon de fout niet vinden. Zijn collega die er meer verstand van had was maandag weer aanwezig. WPLOUNGE werkt overigens met een no cure, no pay systeem. Als zij niet binnen 30 minuten de oorzaak kunnen vinden, dan stoppen zij na 30 minuten en brengen zij niets in rekening.

Hèhè… eindelijk weer een normale website!

Nieuwsgierig opende ik op vandaag mijn blog en tadaaaaa! Alles is weer normaal, ik ben zo blij!
Eerlijk gezegd durf ik nu bijna geen plugin te updaten, ik ben als de dood dat ie weer ermee ophoud. Maar nu weet ik waar ik hulp kan vinden, het kost wel wat maar dat moet dan maar.

Ik heb mijn tijd zonder bloggen natuurlijk wel goed besteed, want ik heb iedere dag verder gewerkt aan mijn schilderij(en).
En ik heb nog veel meer te vertellen, dus ik hoop dat jullie mij nog steeds (blijven) volgen!

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
2 maanden geleden

Wat goed om te lezen! Mijn host zit ook in Friesland. Ik moet zeggen dat ik het wel allemaal gedoe vind. Alles achter de website en ik ben bij problemen dan altijd afhankelijk van iemand die mij helpt. Misschien zou ik ooit eens het een en ander moeten uitbesteden. Ik moet nu eindelijk eens een mediakit maken maar er is iets niet helemaal goed met mijn Google Analytics en daar hik ik best wel tegenaan.

Rory
2 maanden geleden
Reply to  BeautyByBabs

Gek genoeg doet ie dat dan nog wel. Maar als ik specificaties zoek (demografie en dergelijke) dan staat alles op 0? En heb jij ooit weleens een CPR-waarde moeten ophoesten toevallig? Er wordt zoveel gevraagd tegenwoordig (en dat is wellicht ook begrijpelijk. Maar ik ben zo niet technisch).

Petra
3 maanden geleden

Handig om te weten. Ik denk er al even over na om van blogger de overstap te maken naar wordpress… misschien is het met deze wel interessant want ik kan er zelf niets van.

bychristiana
3 maanden geleden

Fijn dat je er weer bent Babs. Vervelend is dat, technische issues met je blog. Ik had het een tijdje geleden ook, problemen met mijn certificaat. Twee weken lang heen en weer gemaild, mijn site lag er een paar dagen vrijwel de hele dag uit, en toen eindelijk deed hij het weer. Zo’n opluchting is dat dan;-)

Roger
3 maanden geleden

Ben blij dat we je uit de brand hebben kunnen helpen! Het was een flinke puzzel…dat wel. Bedankt voor het noemen van WPLounge, en voor de meelezer, met WordPress problemen kunnen wij je helpen, inderdaad o.b.v. no cure no pay. Zie https://www.wplounge.nl/hulp-op-afstand/

Deb
3 maanden geleden

Zo blij dat je weer online bent! Wat een gedoe zeg. Vreemd dat je database so corrupt is geraakt, toch raar dat zoiets kan gebeuren. Ik snap dat je bang bent om je plugins te updaten, maar doe het toch maar. Er zitten namelijk ook vaak belangrijke beveiligingsupdates bij. En nog erger dat je host het liet afweten. Als jouw host een goede backup maakt van je site moet je, in geval van nood, weer binnen afzienbare tijd online zijn als Murphy weer eens langs komt.

Ilona
Ilona
3 maanden geleden

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa eindelijk terug!

Annette
3 maanden geleden

Hoera! Babs is er weer 🙂