Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel! 9 pixie cut Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel!
Artikelen, Haarverzorging

Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel!

Het duurde even voordat ik deze post kon erop kon zetten en ik weet dat er veel mensen nieuwsgierig zijn naar mijn nieuwe coupe, maar nu is het eindelijk zover! Dus hou je haar maar vast, tadaaa! Het is een pixie cut geworden, een kapsel die ik al heel lang leuk vond maar nooit aandurfde. Maar ach, je leeft maar 1 keer en mijn haar groeit als een malle dus het is in no time weer gegroeid. Voor alle nieuwsgierige aagjes, kijk maar mee!

Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel! 11 pixie cut Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel!

 

Ik heb even gewacht totdat ik wat leuke foto’s kon maken want ijdel als ik (nog steeds) ben, met een ontstoken oog op de foto is niet mijn idee van een “leuke” selfie. Gelukkig is het met dat oog weer vanzelf goed gekomen. Ik heb geen idee wat het was maar er zat zo een wit pukkeltje op mijn onderooglid. En mijn wal was helemaal dik en rood. Plus dat ik een pijnlijk gevoel achter mijn oogbol had. Dan oogt zo een nieuwe coupe toch anders, de aandacht gaat dan meer naar mijn rode oog dan naar mijn kapsel, denk ik. 😉

Zoals ik net al zei, ik heb het nooit aangedurfd om van lang naar kort te gaan maar ik had er de eerste keer al een behoorlijk stuk ervan af laten knippen en dan is de volgende stap toch minder eng.

Hieronder zie je stap 1 toen het al wat korter was.

Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel! 13 pixie cut Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel!

Ik had het nog met andere bloggers erover, lang haar is mooi maar bij mij is het alleen mooi als het net gewassen en goed geföhnd is. De dag erna ziet het er al niet meer uit. En dan kan ik net zo goed de schaar erin laten zetten. Haren wassen gaat lekker snel, föhnen hoeft in principe niet, en eigenlijk zit het altijd wel goed.

Toen ik in mijn mediabibliotheek van WordPress zocht naar bovenstaande foto zag ik allemaal oude foto’s waar ik ook korter haar had! Lekker, dat geheugen van mij, ik heb het dus eerder kort gehad.

Een overzicht…

Ik had op YouTube een video gezien van een meisje die enorm lang haar had en die liet het ook zo knippen, ik vond direct een tof kapsel.

De lieve en kundige hairstylist Jose Luis Contreras (mijn kapper in Opheusden- de Haarmeester/ #nospon) vond het ook best spannend en de vorige keer vroeg hij ook nogmaals of ik het echt zo kort wilde hebben. Toen hebben wij gekozen voor een tussenoplossing. Hij vindt mijn nieuwe coupe nu heel leuk staan en noemt mij nu “Petite Babs” met zijn mooie Argentijnse accent. Hij vind het echt een Frans kapsel, fris, vrouwelijk maar ook best stoer.

Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel! 15 pixie cut Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel!

Achter

Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel! 17 pixie cut Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel!

Net gewassen…

Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel! 19 pixie cut Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel!

En zelf geföhnd… Lastig om het zo mooi te föhnen zoals een kapper doet. Maar nu droog ik mijn haar aan de lucht en het zit ook prima.

Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel! 25 pixie cut Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel!

Ik ben heel blij dat ik het doorgezet heb en eerlijk gezegd? Ik denk dat als het weer wat langer is het net ietsje leuker zal staan. Op die lengte dat je je haar achter je oor moet doen.

Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel! 27 pixie cut Daar is ie dan! Mijn Pixie Cut kapsel!

Benieuwd wat jullie ervan vinden!

Enne… wie denkt er ook wel eens aan om het heel kort te laten knippen? (Ik riep altijd dat ik het nooit kort wilde hebben en ach, ik heb er zeker 50 jaar over gedaan om dit besluit bewust te nemen, haha!)

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette
2 jaren geleden

wow wat kort haha ik ging wel vaken van lang naar heel kort maar de laatste jaren ben ik minder drastisch geworden.

petra
2 jaren geleden

Waauw, dit staat je geweldig mooi Babs! Heel leuk!

Bianca
2 jaren geleden

Ohh Babs wat leuk, staat je goed!! x

Rory
2 jaren geleden

Geweldig Babs! Superleuk, staat je echt ontzettend goed. Zou bijna willen zeggen: “Had je eerder moeten doen”. Maar dat klinkt dan onaardig en zo bedoel ik het niet. Hiervoor vond ik je ook al hartstikke leuk, maar dit kapsel maakt je niet alleen jonger, maar ook ‘pittiger’ op de een of andere manier (begrijp je wat ik bedoel?). En ik bedoel het oprecht goed hoor! Nog even off topic. Ik vond White Lines ge-wel-dig, en misschien komt dat wel omdat het mij aan tijden deed denken die ik net niet heb meegemaakt (geen Ibiza, wel Lloret de Mar. Geen hedonistische… Lees verder »

Brenda
Brenda
2 jaren geleden

Staat je prachtig,

Deb
2 jaren geleden

Ik vind het je super leuk staan, heel chique en vrouwelijk maar het heeft tegelijk ook pit. Ook je haar kleur vind ik erg mooi. Op dit moment zou ik mijn haar niet kort durven knippen. Ik heb mijn haar ooit in een bob gehad, dat vond ik toen te kort. Maar wie weet.. op een dag want het is wel lekker makkelijk zo’n kort kapsel.

Tessa
2 jaren geleden

Wow dat staat je erg goed! Ik had zelf een paar jaar geleden ook lang haar en was het zat. Ik heb toen ook een korte bob genomen

bychristiana
2 jaren geleden

Ik vind het je heel goed staan, heel chique! Maar….het kapsel van ‘stap 1’ waar je dat gele t-shirtje draagt, vind ik toch het aller-leukst;-)

Ilona
Ilona
2 jaren geleden

Ontzettend leuk je haar! En ja ik ben het met je eens dat lang haar alleen maar mooi zit als het net geföhnd is. Heb mijn haar al ruim 30 jaar geleden kort laten knippen en eigenlijk is het nooit anders geweest. Heb van dat fijne babyhaar en heb het een jaar of 5 geleden wel eens lang(er) gehad met extensions maar dat vond ik een ramp qua verzorging. Nu nog een (fijne) kapper in ‘s Hertogenbosch.

Ilona
Ilona
2 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Lief van je!

chucky1012
2 jaren geleden

Zo mooi.
Niet lang geleden had ik het ook zo kort.

Xoxo